Sidste del af top 40 præstationerne  – og det er ikke Kerber der er nummer 1 og ej heller Serena Williams, selvom hun har gjort det godt. Husk det er bedste enkeltpræstation efter min ydmyge mening og støtte fra Todd Spikers store viden om tennis. Hermed ønsker jeg alle læsere et godt og lykkebringende nytår.

10. Angelique Kerber bliver 2015 første (af flere, som det viste sig) “Dronning af gruset” kandidat, vinder to titler i træk i Charleston (hendes første grusturnering på toursæsonen siden 2013) og Stuttgart, vinder over tre Top 10 spillere (slår Sharapova, Makarova & Wozniacki), og bliver den kun tredje tysker der vinder (Anke Huber ’91 / ’94, Julia Goerges ’11) i turneringens 37 -årige historie. Kerber vinder en stribe på elleve kampe hvilket var tourens længste på grus i 2. kvartal.

9. Serena Williams vinder karriere slam # 19 ved Australian Open, besejrer 2014  finalisten Dominika Cibulkova og fire spillere, der i slutningen af 2014 var i Top 20,  herunder 2015 sæsonens # 3 Garbine Muguruza (den 24 seedede) og # 4 Maria Sharapova (# 2), affyrede atten esser i finalen mod russeren.

8. Serena Williams vinder sin ottende karriere titel (i ti finaler) i Miami, passerer 700 vundne kampe i sin karriere og forblive ubesejret i hendes sidste enogtyve kampe efter hun droppede en round robin kamp til Simona Halep ved 2014 WTA-finalerne.

7. Timea Bacsinszky bliver den uofficielle “Dronning af Mexico” da hun vinder de to titler i Acapulco og Monterrey og dermed vinder sine første tour titler siden 2009, efter næsten at have opgivet karrieren på grund af skader for to år siden. Den schweiziske spillers vinder stime nåede i sidste ende en karriere-rekord på sejr i femten kampe, en tour-bedste i denne sæson, der kun blev modsvaret af Serena Williams 15 vundne kampe i træk i foråret og sommeren.

6. Som 33 årig, bliver Flavia Pennetta den ældste første gangs slam mester i tour historien ved US Open, vinder over to Top 4 spillere (Kvitova & Halep) og besejrer Roberta Vinci i den første rent italienske finale i en slam turnering

5. Simona Halep bliver den fjerde kvinde i WTAs historie til at vinde de første to Tier I / $ 2m + Premier turneringer i sæsonen, idet hun vinder i Dubai og Indian Wells. Hun mister derefter en tæt tre-sæts semifinale (7-5 ​​i tredie) til Serena Williams i Miami, går derved glip af en chance for at blive den første kvinde nogensinde til at vinde de første tre største ikke-slam turneringer i sæsonen.

4. Aga Radwanska afslutter et fantastisk efterår med en bemærkelsesværdig præstation under radaren til den største titel i sin karriere i WTA-finalen i Singapore. Trods det at resultatet var 1-2 i round robin delen, hvor hun kun vandt i sin sidste kamp efter at have været nede 5-1 i en 1. sæts Tie Break til # 1-seedede Simona Halep (tabet af blot ét sæt mod rumæneren ville have elimineret A-Rad fra SF pladsen), avancerede polakken til semifinalen, da Maria Sharapova besejrede Flavia Pennetta i lige sæt i den afsluttende RR kamp i hendes gruppe. Hendes anden sejr (Muguruza) og tredje sejr (Kvitova i finalen) over top 5 spillere i løbet af ugen gjorde Radwanska til single mester for tredje gang i efteråret (hun vandt uden at tabe et sæt i både Tianjin og Tokyo), og løftede sin års rangering til # 5 (hendes tredje top 5 placering på fire år).

3. Serena Williams afslutter sin anden “Serena Slam,” ved at vinde sin fjerde store titel i træk, sin sjette Wimbledon sejr og sin 21.slam, og overgår Martina Navratilova som den ældste kvinde slam champ i kvindernes åbne æra med sine 33 år, 263 dage. Serena har vundet otte store titler siden hun rundede tredive. Kun to andre kvinder (Navratilova og Margaret Court) i åben æra har vundet så mange som tre slams i samme sæson. Hun dukkede op ved US Open med en chance for hendes første Grand Slam – altså alle 4 slams i samme sæson (den sidste til at udføre det kunststykke var Steffi Graf i 1988), men Serena tabte i semifinalen til Roberta Vinci i årets vel mest overraskende resultat.

2. Serena Williams vandt slam # 20 på Roland Garros, at tage den lange vej i næsten hver match i denne  to-ugers begivenhed. Hun spillede fem tre-settere, kommer tilbage 0-1 nede fire gange, inclusive de tre 2 sæts kampe for første gang siden hendes allerførste slam titel i NYC i 1999. Anna-Lena Friedsam tvang hende til tre sæt, Vika Azarenka havde et sæt og oppe 4-2 i 3. runde, og Sloane Stephens var tre point fra en 2 sæts sejr i runden med 16. I semi finalen, Timea Bacsinszky førte med et sæt og et break da en influenza-plaget Williams virkede som om hun var ved at bryde sammen. I finalen førte hun med et sæt og 4-1 (et point fra 5-1), blev Williams ramt af en forstrækning, som gav Lucie Safarova mulighed for at vende spillet rundt og Serena måtte iscenesætte en sidste comeback (nede 2-0 i 3. ), før hun kunne bekræfte, hvad vi alle allerede vidste: Hun er stadig den bedste. Nu helt sikkert … og med argumenterne til alle tiders status der officielt kan skrives, når sidste del af hendes karriere er afsluttet.

1. Belinda Bencic vinder sin største karriere titel i Toronto ved at besejre fire Top 10 spillere, herunder # 1 Serena Williams (SF) og # 3 Simona Halep (i finalen, før rumæneren avancerede til # 2 på ranglisten en dag senere). Hun bliver den første schweiziske kvinde til at vinde RogersCup siden 2000. Den 18-årige er den yngste der har besejret Williams i en fuld kamp siden Maria Sharapova ved WTA Championships i 2004. I alt to af Bencics besejrede fjender var slam champs (Williams / Ivanovic), tre har nået # 1 (Williams / Ivanovic / Wozniacki), og alle seks sejre kom mod spillere, der har spillet i slam finaler i løbet af deres karriere (Williams / Ivanovic / Halep / Wozniacki / Lisicki / Bouchard). For at tilføje et strejf af krydderi til sin opskrift på succes, så afværgede Bencic også et MP i sin 3. runde sejr over Lisicki.

Belinda BencicHåber I har fundet det lidt interessant og dermed også har fået gjort sindet klar til en forhåbentlig lige så god 2016 sæson på WTA tour. Igen – godt nytår.

.