Tredie del handler om de sidste tre i top 5. God fornøjelse.

3. Alona Ostapenko, LAT
… lidt højt på listen? Måske. Men letten er her ikke kun på grund af det, hun gjorde, men hvordan hun gjorde det. Alt hvad hjertet begærede i 2017, var effektivt repræsenteret i den lettiske spiller – altså også når ting gik galt. Hun har måske “kun” afsluttet året rangeret som # 7 (op fra # 44 for et år siden), men Ostapenkos sejr på Roland Garros var DEN titel som 2017 vil blive husket for. Lige midt i sæsonen foldede den iltre lette sig ud på flotteste vis, og mange gange kan man placere en kamp på en “Ostapenko skala”, såvel i den nærmeste fremtid som videre frem, indtil en anden naturkraft som ligner den lettiske torden, udfolder sig på scenen med en sådan følelse af passion og spilleglæde. Hun vandt fem tre sættere over syv kampe og fyrede i alt 299 rene vindere af, og kom tilbage fra et 6-4 / 3-0 (og 3 BP for 4-0) i finalen mod en spiller, der måtte se chancen for #1 fordufte et stykke tid længere – Simona Halep. Ostapenko (kun to dage efter sin 20 års fødselsdag) blev den første useedede RG-mester i den åbne æra, den yngste i Paris siden 1997, den yngste kvindelige slamvinder siden 2006, den yngste pige som første gangs mester siden 2004, og den første kvinde siden 1979, der vandt en slamtitel som første titel på WTA turen. Den sidste til at gøre det i pro tennis var Gustavo Kuerten i Paris i 1997 … den dag, hvor Ostapenko blev født. Hun blev den første i elleve år (Kim Clijsters, i sin anden karriere) til at følge sin første slamtitel op med en QF-eller-bedre resultat i sin næste slam – Wimbledon . Efter en 26-6 2.kvartal af sæsonen på grus og græs var de (sandsynligvis) trætte ben årsagen til at de lettiske resultater ikke var noget særligt på sommerens hard court baner, men hun rejste sig med en 12-4 i 4.kvartal, der indeholdt endnu en titel (Seoul) og hvorefter hun afsluttede med en serie round robin kampe i WTA Finalerne i Singapore.

Hn viste sine danseevner i Riga

En lille video fra dansen

Jelenas mange ansigter

Fra Roland Garros

Hun var hård ved Wozniacki

Sådan startede året gæt hvor

Det der startede Ostapenkos sæson, var måske hendes tre-sæts tab til # 5-seedede Karolina Pliskova helt tilbage i Australian Open. Hun havde ført mod tjekken med et tredje sæts dobbelt- break på 5-2 under lyset på Laver stadion, og alligevel tabte hun til sidst med 10-8. Teenageren var mærkeligt tavs efter nederlaget, for det må hurtigt have stået hende klar, at selv om hun havde tabt, var hun gået ind på den store scene og havde vist, at hun kunne have vundet kampen. Den tillid, der fulgte med en sådan viden, førte til en erkendelse af, at resultatet af “alle” kampe kunne og skulle være i hendes magtfulde ketsjer, og ikke hos nogen modstander. Hun levede og åndede i denne tro resten af ​​sæsonen. Ostapenko vandt ikke altid, men hun følte aldrig, at hun skulle tabe. Og med store mestre i – fortid, nutid og fremtid – er udviklingen af en sådan vinderfølelse af usårlighed ofte det vigtigste skridt på vejen til en særlig karriere. Vi får se – spændende spiller at følge.

4. Elina Svitolina, UKR
… Svitolina havde et karriereår i 2017, men trods denne udvikling, er der plads til forbedring, selvom hendes resultater og rangering er beundringsværdig. Først det gode. Hun blev den første ukrainske kvinde til at nå en top 10-rangering (nåede # 5), placeret som #2 i vundne kampe, ​​og opnåede fem singletitler, herunder hendes første Premier-titler i Dubai, Rom og Toronto. Hun vandt tre sejre over # 1 spillere (giver hende fem sejre i 2016-17), herunder sejre over flere forskellige toprangerede spillere for anden sæson i træk. Elleve sejre var over top 10 spillere, og otte sejre var over spillere i top 5. Hendes 13-sejre i træk (med to mere omkring en walkover) var den længste i denne sæson. I slams, nåede hun det samme (AO 3r, RG QF) eller bedre (WI 4r, US 4r) end hendes tidligere bedste resultater i alle fire slams. Men hendes længe ventede slam gennembrud er stadig lidt væk for Svitolina. Hun havde sin chance på Roland Garros. Hun førte mod Simona Halep 6-3 / 5-1, var to point fra sejr på 5-2, to gange servede hun for en plads i semifinalen, og havde et MP i TB. Efter at have tabt sættet mistede Svitolina sin fokus og greb om spillet, og var hurtigt ude efter et tredie sæt der kun varede 20 minutter og hvor hun inkasserede et æg. Som sædvanlig var Svitolina ærlig hele sæsonen om sin succes og vigtigst af alt hvad hun stadig skal gøre. Måske er hun den mest realistiske og analytisk sindede af sin generation af spillere. Den ukrainske spiller går ind for et mønster af gradvis, trinvis fremgang. Selv om det “store” spring ikke kom i 2017, var hendes sæson stadig stor og et fremskridt ud over, hvad hun tidligere havde gjort. 2018 bliver en sæson, hvor hun stræber efter bedre slamresultater og yderligere stigning på ranglisten måske endda en stigning til Top 3 og muligvis # 1, da hun vil være i den del af listen fra stort set Uge 1 og fremad.

Svitoline prøver også andet

Hendes 5 titler i overblik

Der skal arbejdes hårdt som tennisspiller

Også gang i babe udviklingen 😉

5. Karolina Pliskova, CZE
Ved første øjekast ser Pliskova’s 2017-sæson, der kommer efter hendes to-titler og US Open finale i 2016, lidt skuffende. Men i virkeligheden var den bedre. Hun deltog kun i en Fed Cup-runde (2-0 mod ESP), hvilket bidrog til holdets tidligere end normale SF-tab, men i stedet for at vinde to titler vandt hun tre (3-0 i finale i Brisbane, Doha og Eastbourne), selvom ingen kom efter juni, hvorefter hun havde nået sit topniveau for et år siden. Pliskova nåede ikke en anden slamfinale, men hun matchede (WI 2r) eller mere (AO QF / RG SF) hendes bedste resultat i tre slams og nåede blandt de sidste otte på Flushing Meadows. Selvom hun ikke rigtig servede så godt som i 2016 blev hun #8 i første Serve Points efter at have været 2. sidste år. Hun vandt også i år turneringen om at have lavet flest esser. Hun besejrede otte Top 10 spillere og efter at have afsluttet som # 6 i 2016, kom hun under det i 2017. Hun tilbragte otte uger som # 1 og sluttede sæsonen på # 4.

Ret imponerende ikke

Rogers Cup sikret

Da hun var #1

I morgen gælder det de 2 top placeringer.