Efter comeback i 1. sæt forpurrede knæproblemer Clara Tausons chance for at fuldføre kvartfinalen

Da 18-årige Clara Tauson i sin første kamp ved WTA 250 turneringen Musc Health Women’s Open kom til skade med sit venstre knæ, har det formentlig været overvejet, om Clara burde trække sig fra 2. runde af turneringen for at skåne knæet, hvorved der samtidig kunne blive tid til restitution og omstilling til Europa, hvor Clara stadig var på Entrylisten til næste uges kvalifikation til WTA 500 turneringen Porsche Tennis Grand Prix i Stuttgart.

Vurderingen var dog, at Clara efter en hviledag var i stand til at gennemføre 2. runde, og indsatsen i kampen bekræftede til fulde, at det var tilfældet, da Clara leverede en pragtkamp mod Alja Tomljanovic.

WTA 250 Charleston: Clara Tauson presset til at levere ny pragtkamp

Da Clara således var videre til fredagens kvartfinale gav det sig selv, at hun ikke kan nå til Stuttgart og deltage i kvalifikationen, og derfor er hun efterfølgende frameldt denne turnering, og ikke mindst indsatsen mod Tomljanovic gav begrundet håb om, at Clara havde gode muligheder for at spille sig frem til et eventuelt finale-opgør mod Ons Jabeur, der har været suveræn i alle sine kampe – senest da hun lynhurtigt vandt 6-0, 6-1 i kvartfinalen mod Nao Hibino (JPN).

Derved kunne kampen mellem Clara og den 364 dage ældre Maria Camila Osorio Serrano (COL) påbegyndes inden forventet, men seerne på TV 2 Sport nåede alligevel at være med næsten fra kampens start efter endt transmission fra DM i ishockey, og derved nåede de at se de afgørende bolde, da Clara i kampens første parti brød modstanderens serv.

Osorio Serrano viste dog nogle af de kvaliteter, der sikrede hende titlen i sidste uges WTA 250 turnering i Bogota, og det blev hurtigt tydeligt, at Clara var nødt til at finde de samme takter frem som mod Tomljanovic, idet columbianeren både var en meget boldsikker og kreativ spiller, som vandt de efterfølgende 4 partier, hvor Clara fik for få 1. server i spil, og desuden var fejlprocenten højere end modstanderens.

Clara fik dog vist, at hun stadig mestrer en “tweener”, selvom det for en sjælden gangs skyld ikke førte til vundet point.

Efter 1-4 fik Clara dog løftet sit niveau, og hun overtog mere af initiativet i kampen, og derved fik hun bragt balance i stillingen ved 4-4, men Osorio Serrano spillede derefter et solidt serveparti til 5-4.
Da Clara derefter servede for at blive i sættet kom hun bagud 15-30 efter en perfekt maskeret stopbold, men en servevinder gav udligning til 30-30, og Clara byggede det næste point op ved at presse columbianeren til et smash-oplæg, som dog blev en afbrænder, der betød columbiansk sætbold, der blev afværget med en 1. serv, der blev returneret uden for banen.
Samtidig opstod problemer med knæet, da Clara landede efter serven, og problemerne blev endnu tydligere, da en dobbeltfejl gav endnu en sætbold, som blev udnyttet, da Osorio Serrano nåede frem til en stopbold, som blev lagt cross modsat fra baghånden.

Efter behandling i sætpausen forsøgte Clara at fortsætte kampen, men det blev hurtigt klart, at hun ikke kunne gennemføre kampen, og efter en dobbeltfejl til 0-30 ved stillingen 4-6, 0-1 sagde den ulykkelige dansker tak for kampen til Osorio Serrano, der viste sin medfølelse med nogle trøstende kram til sin veninde fra juniortiden.

De 2 sejre i turneringen betyder, at Clara vil være tilbage i top 100, og det forventes, at hendes næste turnering bliver kvalifikationen til WTA 1000 Mutua Madrid Open om knap 2 uger.
Det er fortsat uvist, hvilke andre turneringer Clara kan deltage i inden French Open, hvor hun efter tilmeldingerne er direkte inde i hovedturneringen, der er udsat til 30. maj.