Hele repertoiret blev foldet ud, da Clara Tauson var på vej mod 5-0 føring i 1. sæt, inden Sara Errani kom mere med kampen, som slog døren til top 200 helt op

Umiddelbart før kampen i 2. runde (R64) ved WTA 125K Prague Open 2020 mellem 17-årige Clara Tauson og den 33-årige italienske veteran Sara Errani, blev det i opslaget herunder på Tennisavisens facebook forsøgt at give danskeren rollen som “underdog”, selvom både Unibet og Bet365 havde tildelt den rolle til italieneren.

Argumenterne herfor forekommer oplagte, i betragtning af at Errani både er højere rangeret og er tidligere topspiller, som desuden er kendt for at være grus-specialist.

Opslaget fremkaldte en reaktion fra Klaus R. Fuglgaard, der understøttede odds-sætterne ved at anføre, at det er algoritmer, tusindvis af data og masser af millioner, der har dannet et marked og ikke et par lystige odds-sættere.
Desuden finder han argumenterne en smule vage, idet han påpeger, at Errani’s rangering hænger sammen med hendes anciennitet, mens Tauson er i en progressiv formkurve og på vej op ad listen, og derfor har hun også været naturlig favorit mod flere modstandere, som har en bedre rangering.
Endvidere påpeger Klaus, at Errani i dag er langt fra det niveau, som bragte hende i top 5.
Han medgiver, at Errani i en lang årrække har været specialist på grus, men at hendes deroute er velkendt, og derfor er det eneste argument for italiensk sejr hendes erfaring, hvis de havde mødtes på den store scene, men i en mindre WTA turnering vil han ikke tillægge det samme betydning.

Efter starten af kampen tydede alt på, at ovenstående analyse ramte plet, idet Clara fuldkommen kontrollerede begivenhederne med gode server og højt tempo i spillet, og hun strøede om sig med skarpe vinkler krydret med præcise stopbolde og vindere både longline og på tværs, og selvom Errani lavede ganske få fejl, havde Clara i løbet af kort tid lagt afstand med en 4-0 føring.

Clara havde desuden et par chancer til 5-0 i egen serv, men det lykkedes Errani at komme på tavlen på sin 2. break-mulighed, hvorefter Clara i det næste parti havde 3 break-muligheder til 5-1, men Errani fik i stedet reduceret til 2-4.

Tættere på kom Errani dog ikke, da Clara holdt serv til 5-2, og selvom Errani reducerede med et rent parti til 3-5, var der ingen slinger i valsen, da Clara servede sig til 40-0 og sikrede sættet 6-3 på sin 2. sætbold.

2. sæt blev indledt med et rent dansk break, men Errani brød straks tilbage, hvorefter begge holdt serv indtil 3-3, og der sneg sig flere fejl ind i danskerens spil end i det fejlfrie 1. sæt, men i det ofte benævnte “psykologiske 7. parti”, kom Errani bagud 15-40, hvilket dog blev afværget, men i 3. forsøg lykkedes det at bryde den italienske serv til 4-3.

Errani brød derefter tilbage igen til 4-4, men ved 5-5 fik Clara igen et par muligheder for at bryde serven, hvilket lykkedes i 2. forsøg, hvorefter Clara kunne serve for kampen ved 6-5.
Italieneren havde dog en enkelt break-mulighed for at tvinge sættet i tiebreak, men Clara afværgede muligheden, og hun slog til på den første matchbold, som sikrede sejren 6-3, 7-5.

Dermed er Clara videre til 3. runde (R32), hvilket sikrer 30 point til ranglisten, hvorved Clara er sikker på at bryde top 200 grænsen, og hun er desuden sikret mindst ca. 200.000 kr. i præmiebeløb.

Modstander i 3. runde bliver 18-årige Maja Chwalinska (POL), som Clara besejrede 6-3, 6-3 i finalen om U18 Europamesterskabet i Klosters i Schweiz i 2018.
Chwalinska vandt i 2. runde 6-1, 6-1 over 26. seedede no. 185 Mariam Bolkvadze (GEO).

Inden corona-pausen havde Clara med sine præstationer ved både Fed Cup og andre turneringer vist, at hun er klar til at tage de næste skridt i sin udvikling, både tennismæssigt og mentalt, og de seneste kampe har givet gode løfter om, at hun snart kan hamle op mod de bedste, især hvis hun rammer samme niveau, som i starten af kampen mod Errani.

Forrige artikelBilledgalleri fra KB vs. Give
Næste artikelRang- og Entrylister uge 36->: Clara Tauson på vej i top 200 og inde i French Open kval
Ole Dalsgaard Jensen
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.