Anhelina Kalinina vandt for anden uge i træk over Clara Tauson, der dog sikrede tilbagekomst til top 100, og hun glæder sig over at være fuldt kampklar igen

Efter at 25-årige Anhelina Kalinina i sidste uge vandt over Clara Tauson ved WTA 125 Angers brød hun samtidig en dansk sejrsstime på 7 sejre i træk, men  i denne uge indledte Clara en ny sejrsstime på foreløbig 4 sejre, inden hun i lørdags igen mødte ukraineren i finalen ved BLS Open de Limoges i Frankrig.

WTA 125 Limoges: Clara Tauson igen i top 100 med mulighed for top 90 i finalen

Derved blev finalen Claras 13. kamp siden hun i slutningen af november vente tilbage efter en turbulent sæson præget af sygdom og skader.
I løbet af den periode har Clara gradvist nærmet sig det niveau, som i starten af året resulterede i den hidtil højeste rangering som no. 33.

Derfor blev der udtryk optimistiske forventninger forud for finalen, selvom Kalinina i sidste uge både var den meste stabile og mest effektive i de afgørende situationer.

Det samme skulle vise sig at blive tilfældet i finalen, hvor Clara ikke udstrålede samme overskud som Kalinina, selvom Clara kom bedst fra start og brød ukrainerens serv på den 3. mulighed ved 1-1, og hun bevarede med stort besvær forspringet, da hun reddede en break-mulighed og vandt sit serveparti til 3-1 på den 4. fordel i egen serv.

Herefter vandt Kalinina sit serveparti rent, og hun brød desuden det efterfølgende danske serveparti rent, og ved 3-4 var Clara igen på hælene ved 15-40 i egen serv, og selvom hun afværgede begge break-muligheder, fik Kalinina yderligere en break-mulighed, som blev udnyttet, hvorefter hun med endnu et rent serveparti sikrede 1. sæt 6-3.

Den altafgørende forskel i 1. sæt var, at Clara kun vandt 29 procent bag 2. serven mens Kalinina vandt 73 procent bag sine, hvilket samtidig indikerer langt større stabilitet hos ukraineren og usikkerhed hos danskeren.

I 2. sæt var Clara langt mere fokuseret i egne servepartier, idet Kalinina indtil 3-3 blot vandt et enkelt point i hver af danskerens servepartier, men til gengæld vandt ukraineren alle sine første 3 servepartier rent.
I det (psykologiske) 7. parti var Clara dog under pres ved 0-30, men hun vandt derefter 4 af de næste 5 point, og Clara havde derefter momentum i resten af sættet, hvor hun vandt sine næste 2 servepartier rent, og ukraineren kom for alvor under pres ved 0-30, da hun for 2. gang servede for at blive i sættet, som Clara vandt 7-5 på den eneste break-mulighed i hele sættet ved 30-40.

Det danske momentum fortsatte med et rent serveparti i 3. sæt, men Kalinina svarede igen med et rent serveparti til 1-1, hvorefter Clara med lidt større besvær vandt sit serveparti til 2-1 efter både 30-30 og 40-40, hvorimod Kalinina udlignede til 2-2 efter 40-15.

Herefter fulgte en periode med 3 breaks i træk, idet Clara efter 0-40 blev brudt i 2 forsøg til 2-3, men hun bragte dog balance i regnskabet igen, da hun ligeledes i 2 forsøg brød tilbage og udlignede til 3-3, hvorefter Clara satte igen kom i problemer ved 0-30, hun blev blev brudt på den 2. ukrainske mulighed i partiet efter 15-40, hvorefter Kalinina vandt sit serveparti til 5-3 efter 40-15.

Efter dansk reducering sikrede Kalinina sejren og titlen med et rent serveparti til samlet sejr 6-3, 5-7, 6-4.

Opslaget herunder på Claras Instagram skal formentlig oversættet således, at hun ikke vandt det trofæ, som hun havde ønsket, men hun er alligevel – med god grund – godt til freds med, at hun efter de seneste 3 uger er tilbage fuldt kampdygtig.

I et facebook opslag fra Dansk Tennis Forbund (DTF) konstateres, at Clara med finalepladsen igen er i top 100, idet hun er avanceret 19 pladser frem til no. 96 med 648 point.

Med sin nye rangering vil hun være blandt de topseedede, når hun i uge 2 forventes at deltage i kvalifikationen til Australian Open. hvor hun sidste år nåede 3. runde i hovedturneringen efter sejre over Astra Sharma (AUS) og Anett Kontaveit (EST).

I januar 2023 mister Clara 60 point WTA 250 i Melbourne og 130 point ved Australian Open, og derfor er der risiko for at kortvarigt at rykke ud af top 100 igen efter Australian Open, hvis det ikke lykkes at forsvare disse point.

Clara er i uge 1 tilmeldt en W60 turnering i Canberra, hvor hun forventes at blive seedet 1.
Der er således kun 2 turneringsfri uger til at fejre både 20-års fødselsdag 21. december og Julen, inden den nye sæson starter.

Forrige artikelTurneringer uge 51: Holger Rune mix med Eugenie Bouchard og single mod Dominic Thiem
Næste artikelHar international dametennis fået en ny superstjerne?
Avatar photo
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.