Sabine Lisicki fulgte godt med i næsten alle Clara Tausons servepartier, men på de vigtige point var danskeren mest effektiv

I optakten til denne uges turneringer blev der fokuseret ekstra på Sabine Lisicki, der i 1. runde ved WTA 125 turnering Open P2i Angers Arena Loire i Frankrig mødte 19-årige Clara Tauson, da det var et opgør mellem 2 spillere, som begge forsøger at genfinde kampformen, efter at sygdom og skader har medført markante fald på ranglisten.

Turneringer uge 49: Top 100 igen indenfor rækkevidde for Clara Tauson

Ofte kan det være gavnligt at få nogle succesoplevelser gennem sejre i lavere turnerings-kategorier, og derfor kan sidste uges titel ved W25 Selva Gardena være et værdifuldt springbræt for Clara, der for hver sejr på vej mod titlen hævede sit niveau og styrkede selvtilliden.

I 1. runde opgøret ved WTA 125 Angers mod Lisicki løftede Clara sit niveau yderligere, da den velkendte “easy power” var kontrolleret med god længde, hvorved Lisicki ikke fik mulighed for at domineret med den power, som hun er berygtet for.

Resultattavlen viste 6-1, 6-1, hvilket i en overskrift blev betegnet som en “udradering” af Lisicki, men bortset fra et enkelt rent dansk serveparti ved 1-1 i 2. sæt, var Lisicki dog ganske godt med i alle de øvrige danske servepartier.

Lisicki kom foran 1-0 efter at have afværget break-muligheder ved 0-40 samt endnu en mulighed, inden hun vandt sit servepartiet, og hun havde selv en enkelt break-mulighed til 2-0, og senere desuden 2 muligheder for at bryde tilbage, efter at Clara i 2 forsøg havde brudt til 2-1.
Clara var til gengæld fuldt fokuseret på de vigtige point, og da hendes servereturneringer samtidig fungerede perfekt, brød hun tyskerens serv resten af sættet.

I 2. sæt vandt Lisicki igen sit første serveparti, da hun udlignede til 1-1, men sejrskursen blev for alvor stukket ud, da Clara vandt de næste 7 point i træk, hvorefter hun brød til 3-1 ved 15-40.
Lisicki fik mulighed for at bryde tilbage i et marathon-parti, hvor Clara dog til sidst vandt partiet til 4-1 på den 5. mulighed.
Efter endnu et break ved 15-40 til 5-1, sikrede Clara sejren på den første matchbold ved 40-30 til 6-1, 6-1.

I tweet’et herunder betegnes sejren som turneringens første sensation, selvom bookmakerne havde Clara som favorit inden kampen.

I 1/8-finalen møder Clara 8. seedede no. 80 Anna Blinkova, der sidste år vandt 7-6(4), 4-6, 6-2 i deres hidtil eneste indbyrdes møde, som var på græs i Bad Homburg.
Blinkova vandt for et par måneder siden en WTA 250 turnering i Rumænien, men selvom både den indbyrdes statistik og forskellen i rangering samt førnævnte titel alle peger i favør af Blinkova, har bookmakerne alligevel Clara som favorit.

En W25 titel og sejr over en tidligere Wimbledon finalist er ganske vist et spinkelt grundlag at vurdere Claras muligheder videre i turneringen på, men de gode takter med både stabilitet og power giver grundlag for at tro på, at Clara er på rette spor med kurs tilbage mod top 100.

Sidste uges vinder af WTA 125 Andorra Alycia Parks (USA) fortsatte sin sejrsstime, idet hun i 1. runde vandt overbevisende 6-2, 6-3 over 1. seedede no. 24 Shuai Zhang (CHN), men der bliver ikke noget revanche opgør fra finalen mod Rebecca Peterson, der trak sig fra turneringen og blev erstattet af no. 358 Hina Inoue (USA) som Lucky Loser, og derfor møder Parks i 1/8-finalen no. 150 Jacqueline Cristian (ROU), der vandt 6-4, 7-6(5) over den “heldige” Inoue.

I samme halvdel blev 4. seedede no. 70 Tatjana Maria (GER) besejret 7-5, 6-1 af af no. 207 Greet Minnen (BEL), der var videre fra kvalifikationen, og i nederste halvdel blev 3. seedede no. 55 Alison Van Uytvanck (BEL) ligeledes sendt ud af en kvalspiller, da no. 229 Magali Kempen (BEL) vandt 6-2, 3-6, 6-3.

Som den eneste af de 4 topseedede er 2. seedede no. 53 Anhelina Kalinina (UKR) videre efter en sikker sejr 6-1, 6-2 over no. 166 Katrina Scott (USA).
Kalinina møder i 1/8-finalen 24-årige Sofia Kennin (USA), der i 2020 vandt Australian Open og var finalist ved French Open, hvorved hun opnåede sin højeste rangering som no. 4, men på den seneste rangliste er hun nede som no. 240, og derfor fik hun brug for et wildcard til turneringen, som hun indledte med sejr 6-4, 6-2 over no. 101 Dayana Yastremska (UKR).

Vinderen af opgøret mellem Kenin og Kalinina møder i kvartfinalen enten Clara eller Blinkova, der torsdag spiller 4. kamp – ca. kl. 15 – på Central P2i, der kl. 1000 indleder med en double efterfulgt af følgende kampe
(5) Tamara Korpatsch (GER) vs. (Q) Emeline Dartron (FRA)
Anna-Lena Friedsam (GER) vs. (Q) Magali Kempen (BEL)
Clara Tauson (DEN) vs. (6) Anna Blinkova
Alycia Parks (USA) vs. Jaqueline Christian (ROU)
(2) Anhelina Kalinina (UKR) vs. (WC) Sofia Kenin (USA)
(8) Varvara Gracheva vs. Clara Burel (FRA)

Alle kampe kan ses på https://www.openangersloire.com/livestreaming

Forrige artikelTurneringer uge 49: Top 100 igen indenfor rækkevidde for Clara Tauson
Næste artikelWTA 125 Angers: Clara Tauson fighter sig til sejr trods svigtende 1. serv
Ole Dalsgaard Jensen
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.