Nick Kyrgios viste fremragende spil og slog græsspecialisten Feliciano Lopez i tredje runde af årets Wimbledon. Nu er han klar til et stormøde mod hjemmebanefavoritten, Andy Murray.

Det australske stortalent Nick Kyrgios har i løbet af de sidste par år vist, hvorfor han er en, man skal holde øje med. Og det gode spil har han taget med sig til årets Wimbledon. Med en kanon af en førsteserv og aggressive grundslag har Kyrgios gjort det svært for sine modstandere.

Intet havde ændret sig på den konto, da han lørdag aften og søndag eftermiddag spillede sin tredje runde. Spanske Feliciano Lopez er ellers noget af en græsspecialist med et giftigt serv and volley-spil, men det fik ikke Kyrgios til at ryste af skræk. Han vandt opgøret 6-3, 6-7(2), 6-3, 6-4.

Førsteserven var en af årsagerne til Kyrgios’ sejr. Med en førsteservsprocent på hele 72 procent, gjorde han det vanskeligt for Lopez, der heller ikke for alvor fik sat sig igennem med sit ellers så stærke arbejde ved nettet. 22-årige Kyrgios virkede i flere af sættene utrolig koncentreret og diskede også op med adskillige flotte passérslag forbi den 34-årige netsøgende spanier.

Med sejren skal Kyrgios nu op mod hjemmebanefavoritten Andy Murray i fjerde runde. Og med Djokovic’ tidlige exit er Murrays chancer for sin anden Wimbledon-titel for mange eksperter blevet større. Men det kræver i første omgang en sejr over Nick Kyrgios, der tidligere har drillet en af de helt store ved Wimbledon.

Således vandt han i 2014 over spanske Rafael Nadal og fik i den forbindelse for alvor slået sin navn fast i tenniskredse. Alligevel venter der australieren noget af en opgave, når han mandag går på banen.

Murray og Kyrgios har mødt hinanden fire gange, og det er alle fire gange blevet med sejr til Andy Murray. Sidste år mødte de endda hinanden i tre Grand Slams – Australien Open, French Open og US Open. Og i de tre opgør har australieren kun formået at vinde ét enkelt sæt.

Derfor kommer Kyrgios til at kæmpe hårdt i mandagens fjerde runde. En kamp, hvor Murray ud over statistikkerne også har Centre Court og hele Storbritannien i ryggen.

Zverev mødte sin overmand

Ligesom hos unge Kyrgios, så er manges øjne også rettet mod den endnu yngre Alexander Zverev. Den blot 19-årige tysker overraskede stort, da han for få uger tilbage slog Roger Federer i Halle, og derfor lå der måske en dark horse i Zverev.

Der var dog ikke meget dark horse over tyskerens præstation i de to første sæt mod den 10. seedede Tomas Berdych. Zverev var i store problemer mod tjekken, der holdt et konstant højt niveau. Og med sin tunge serv og sine flade grundslag fik Zverev ikke et ben til jorden.

I tredje sæt vågnede Zverev dog op til dåd og foldede sit enorme potentiale ud. Og da Berdych samtidig faldt i niveau og lavede flere uprovokerede fejl end i de to første sæt, fik tyskeren for alvor blod på tanden. Momentum skiftede, og Zverev tvang kampen ud i fjerde sæt.

Længere gik den dog ikke for det tyske stortalent, der ikke formåede at holde det høje niveau fra tredje sæt. Dermed var det Tomas Berdych, der til sidst kunne juble over en plads i anden uge af årets Wimbledon. Kampen endte 6-3, 6-4, 4-6, 6-1.

Berdych møder i næste runde Jiri Vesely.