Det lykkedes ikke for Clara Tauson at kvalificere sig til Wimbledon i single, men hun deltager sammen med Elisabetta Cocciaretto i double. Dog fortsat spinkelt håb som Lucky Loser

Forud for Wimbledon var 20-årige Clara Tauson – ifølge udtalelser i et interview med DR – fortsat i tvivl om, hvorvidt hun ville deltage i kvalifikationen og dermed helt droppe den korte græs-sæson, og derfor har bestræbelserne på at fortsætte vejen mod toppen primært foregået på grus.

Derfor deltog Clara for et par uger siden på grus ved WTA 125 Valencia, og hun fravalgte desuden at få kamprutine på græs i sidste uge ved W100 Ilkley, hvor hun blev frameldt lige før fristen.
På samme tidspunkt var Clara fortsat tilmeldt W40 Palma Del Rio, hvor hun dog ligeledes blev frameldt inden fristen, idet det alligevel blev besluttet at deltage i kvalifikationen til Wimbledon.

I betragtning af den sparsomme forberedelse til græsunderlaget fandt Clara sig overraskende godt tilrette i 1. kvalrunde mod no. 139 Emina Bektas (USA), som ikke fik nogen muligheder i danskerens servepartier, hvor hun kun fulgte med til 30-30 i det første danske serveparti, hvorefter Clara vandt det næste ved 40-15 efterfulgt af et rent serveparti og et rent break samt endnu et rent serveparti til 5-3.
Da Clara servede for sættet var hun ganske vist bagud 0-15 og 15-30, men ved 40-30 sikrede Clara sig sættet 6-4 på den første sætbold.

I 2. sæt havde Bektas mulighed for en drømmestart med break-muligheder til 2-0 ved 15-40, men Clara afværgede begge muligheder og udlignede til 1-1, hvorefter Bektas kom bagud 0-40 i sit næste serveparti, hvor Clara brød på den 2. break-mulighed.
De næste 2 danske servepartier blev vundet nogenlunde komfortabelt frem til 4-2, men Bektas havde derefter en enkelt mulighed for at bryde tilbage til 4-4, hvilket dog blev forhindret, og i det næste serveparti udnyttede Clara den første matchbold ved 40-15, hvorved hun vandt kampen 6-4, 6-4.

Emina Bektas
© 2022 Jimmie48 Tennis Photography
This photo is available for editorial usage. Please contact: licensing@j48tennis.net
Unauthorized editorial or commercial usage is fee-liable. – Emina Bektas

I 2. kvalrunde spillede Clara på Stadium Court, som var den eneste bane med TV-produktion, og derfor blev kampen mod no. 174 Rebecca Sramkova (SVK) vist på DRTV, hvor seerne kunne konstatere, at Clara igen havde fuld kontrol over kampen, idet hun i sine egne servepartier blot afgav i alt 3 point.
Sramkova havde væsentligt større besvær i sine servepartier, men hun fulgte dog med, indtil hun ved 4-4 kom bagud 0-40, hvor hun afværgede de 2 første break-muligheder, inden Clara brød serven, hvorefter hun på den første matchbold ved 40-15 sikrede sættet 6-4.

I 2. sæt kom Clara straks på sejrskurs efter et break ved 15-40, og hun konsoliderede sit break med et rent serveparti til 2-0, og hun var tæt på endnu et break til 3-0, men Bektas afværgede 4 danske break-muligheder, og i det næste slovakiske serveparti afværgede Bektas yderligere en break-mulighed, inden Clara derefter udnyttede endnu en mulighed til 4-1 med dobbelt freak.

Bektas vandt ganske vist det ene break tilbage, da Clara blev brudt 30-40, men efter endnu et dansk break ved 15-40 kunne Clara serve for kampen, og trods både 0-30 og en enkelt slovakisk break-mulighed lukkede Clara kampen på den 2. matchbold til samlet sejr 6-4, 6-2.

Rebecca Sramkova
© 2017 Jimmie48 Tennis Photography
This photo is available for editorial usage. Please contact: licensing@j48tennis.net
Unauthorized commercial usage is fee-liable. Rebecca Sramkova

I kvalfinalen mod endnu en slovak, no. 127 Viktoria Hruncakova, der inden indgåelse af ægteskab hed Kuzmova, fandt Clara ikke samme stabilitet som i de forudgående kampe, og da slovakken fuldt ud kunne matche danskerens serv, vandt begge deres servepartier overbevisende indtil 3-2, hvor Clara blev brudt rent.

Ved 2-5 fik Clara medical timeout på grund af problemer med knæet, men ved 3-5 blev hun inviteret tilbage i sættet med et break efter et par slovakiske dobbeltfejl, hvorefter Clara udlignede til 5-5 efter 40-15.
Hruncakova vandt derefter sit serveparti, hvor Clara var med ved både 30-30 og 40-40, men da Clara servede for at sikre en tiebreak, kom hun bagud både 0-30 og 15-40, hvor slovakken udnyttede den første sætbold til 7-5.

I 2. sæt brød Clara som den første modstanderens serv til 4-3 efter 15-40, men Hruncakova brød derefter også ved 15-40, hvorefter Clara brød rent til 5-4, og på den første sætbold ved 40-15 i egen serv til 6-4 tvang Clara kampen ud i et afgørende sæt.

Clara kom skidt fra start i 3. sæt, hvor hun overlod for meget initiativ til slovakken, der brød til 2-0 ved 15-40, og da Clara ikke udnyttede 2 break-muligheder ved 1-3, kunne Hruncakova senere serve for kampen med 5-3, hvor Clara havde 2 break-mulighed til at holde liv i kampen, men på den 3. matchbold sikrede Hruncakova sejren 7-5, 4-6, 6-3.

Med bedre forberedelse på græsset og en smule større stabilitet havde Clara uden tvivl haft større chancer for at kvalificere sig til hovedturneringen, hvor hun dog fortsat har en spinkel chance for at slippe med som Lucky Loser, men hun var langt fra “heldig”, da der blev trukket lod om rækkefølgen blandt de 4 højst rangerede blandt taberne i kvalfinalen.

Inden lodtrækningen til hovedturneringen var der afbud fra Anna Kalinskaya, som blev erstattet af Tamara Korpatsch (GER), der var den heldigste i lodtrækningen blandt de 4 førnævnte.
Den næste på listen blev Nao Hibino (JPN), der efter lodtrækningen fik plads som Lucky Loser efter afbud fra Danka Kovinic (MNE).

I tilfælde af endnu et afbud går pladsen til Taylor Townsend (USA), der blev no. 3 i lodtrækningen, hvor Clara blev no. 4, og derfor kræves yderligere 2 afbud, inden Clara kan få chancen.

Sara Errani
© 2020 Jimmie48 Tennis Photography This photo is available for editorial usage. Please contact: licensing@j48tennis.net Una – Elisabetta Cocciaretto

Clara er dog under alle omstændigheder med ved Wimbledon, idet hun stiller op i Ladies’ Doubles sammen med 22-årige Elisabetta Cocciaretto (ITA).
De møder 15. seedede Elena-Gabriela Ruse (ROU) og Marta Kostyuk (UKR) i 1. runde, der afvikles onsdag og torsdag.

Forrige artikelCaroline gør comeback
Næste artikelTurneringer uge 27: Optimal optakt for Holger forstyrret af låst ryg. Clara formentlig kun i double
Ole Dalsgaard Jensen
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.