For 133. gang på 143 år, lægger Wimbledon græs til verdens største tennisturnering. Fra den 3. juli og knap to uger frem, betræder verdens bedste tennisspillere verdens vel nok fineste tennisadresse. 

Verdensranglistens nummer et på herrenes side, Novak Djokovic, vil forsøge at genvinde titlen som Wimbledon-mester i herresingle. Alt imens vil den nuværende nummer fem hos kvinderne, Angelique Kerber, søge at gentage bedriften fra 2018.

Begge står i en stærk position til at opnå deres mål, men da det er det ypperste niveau inden for sporten, er der naturligvis også hård konkurrence om trofæerne.

Hvem vinder?

Tjah, på herresiden er det “the usual suspects” der står øverst på listen, den forsvarende mester Djokovic, og de evige rivaler Federer og Nadal. På kvindesiden ligger Serena Williams, historiens nok bedste kvindelige spiller øverst i feltet af favoritter, efterfulgt af verdensranglistens nummer tre og et, Petra Kvitova og Naomi Osaka, og den forsvarende mester Kerber.

Graver man lidt rundt på nettet kan man finde både velkomstbonus odds og tips til, hvem der står stærkest i et felt af stærke tennisspillere. Dette vil også give et billede af, at selvom Djokovic pt. er favorit, er han ikke alene. Generelt set anses Djokovic og Williams dog, som førsteudfordrere.

Tager man de danske briller på, vil man uden tvivl hælde til at se, hvordan Caroline Wozniacki kommer til at gøre det. Danskeren har alle dage været en dygtig spiller, men har kæmpet med at hive de store trofæer hjem.

Foto: Unsplash

Dette ændrede sig dog i 2018, da Wozniacki vandt Australian Open efter en finalesejr over Simona Halep (7-6, 3-6, 6-4). Dette giver håb om, at hun kan nå længere end den fjerde runde, der som hendes bedste single-resultat er blevet endestationen seks gange før, senest i 2017.

Om hun kan gå hele vejen vil blive spændende at se, men ingen tvivl om, at danskeren har en stigende formkurve, og med et længe ventet, for hende og de fleste danske tennisfans, Grand Slam trofæ i skabet, vil hun uden tvivl have ambitionen om at forbedre de tidligere resultater.

Sidste år røg danskeren ud allerede i anden runde, men på trods af et forfejlet mesterskabsforsvar af Australia Open (røg ud i tredje runde, efter 4-6, 6-4, 3-6 imod Maria Sharapova), så vil der være blod på tanden til at vise, at niveauet er til mere, når det atter gælder den største af de største scener.

Roger Federer fører, med sine otte sejre, all-time statistikken for herresejre, og efter Djokovic tog titlen fra Schweizeren i 2018, vil han se om han kan udbygge sin føring. En føring han tog fra britiske William Renshaw, som dog har titlerne fra turneringens amatør-tid i 1800-tallet.

I den professionelle æra, er Federer trukket fra Pete Sampras, der vandt turneringen syv gange fra 1993 til 2000. På kvindesiden Skal Serena Williams (syv titler) søge at indhente Martina Navratilovas ni titler fra 1978.-1990, i søgen på at blive alle tiders mest vindende kvindelige Wimbledon-deltager. Vi går en spændende tennis-sommer i møde!

Forrige artikelITF Junior Beaulieu-sur-Mer: Holger klar til kvartfinale i regnfyldt Grade 1
Næste artikelITF Junior Beaulieu-Sur-Mer: Holger igen i 2003-førertrøjen efter største sejr
Avatar photo
Tennisavisen.dk er Danmarks største digitale tennisunivers. Vi bringer nyheder, billeder, analyser, debat og aktuelle opdateringer fra tennisverdenen – både fra Danmark og internationalt.