Efter at have vundet 1. sæt og lavet comeback fra 2-5 i 2. sæt var Sofia Nami Samavati tæt på sin første ITF-titel, men en 18-årig tysker snuppede titlen i 3 sæt

Inden denne uges W15 turnering Erwitte Open i Tyskland var en semifinale i Varberg i maj 2019 det hidtil bedste resultat for 21-årige Sofia Nami Samavati, der desuden flere gange har været fremme i kvartfinalen – senest for et par uger siden ved Copenhagen $15.000.

Alle med indsigt i dansk tennis er imidlertid ikke i tvivl om, at Sofia har potentiale til endnu bedre resultater, hvis hun finder den rette balance i opbygningen af spillet og med større omhu vælger de rette tidspunkter til at forsøge at afgøre duellerne, hvor hun mod de fleste i W15-kategorien har tilstrækkelig power til at få et solidt overtag.

Forud for de W15-turneringer på dansk grund i henholdsvis Vejle og KB havde Sofia vundet titler i både danske og svenske turneringer, hvor hun havde spillet op til et niveau, som hun kunne være tilfreds med, og i nedenstående opslag på Instagram blev givet en kæmpe tak til Allan Scherfig for at hjælpe Sofia med at præstere på banen og holde hovedet koldt.

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Et opslag delt af Sofia Nami Samavati (@sofiasamavati)

Både ved turneringen i Vejle – hvor hendes første kamp blev vist på Sport Live – og ved turneringen i KB viste Sofia gode takter i sine kampe, men kvartfinalen i KB mod Lena Ruppert (GER) var dog et eksempel på, at Sofia stadig kan blive utålmodig og gå for tidligt efter at afgøre duellerne, hvilket mod den boldsikre tysker medførte, at procenterne mellem vindere og fejl resulterede i tysk sejr 6-3, 3-6, 6-4.

Ved turneringen i Erwitte tog Sofia dog et nyt skridt i den rigtige retning, da hun for første gang i karrieren spillede sig helt frem til finalen, efter at hun både i kvalifikationen og i de fleste kampe havde vundet overbevisende sejre i 2 sæt.
Kun i 1/8-finalen mod 3. seedede no. 638 Natalia Siedliska (POL) blev hun udfordret, men Sofa havde en effektiv udnyttelse af sine break-muligheder, hvoraf 5 af 6 blev udnyttet, hvorved Sofia vandt 7-5, 6-4.

I finalen mødte Sofia 18-årige no. 826 Julia Middendorf (GER), og i starten af kampen havde begge størst problemer i egne servepartier, og efter 2 breaks til hver fulgtes de ad til 3-3, hvor Sofia holdt sin serv efter 40-15, hvorimod hun også brød tyskerens næste serveparti, hvorefter hun igen holdt sin egen serv efter 40-15 og sikrede 1. sæt 6-3.

I 2. sæt kom Middendorf foran 5-2, da hun brød Sofias serv 2 gange, mens Sofia kun brød en enkelt gang, men da tyskeren servede for sættet ved 5-3, brød Sofia tilbage og holdt sin egen serv og udlignede til 5-5.
Herefter vandt Middendorf sit serveparti ved 40-15, og da Sofia derefter servede for at fremtvinge en tiebreak-afgørelse, kom hun bagud 0-40, men hun afværgede alle 3 break-muligheder, men på endnu en break-mulighed sikrede tyskeren sættet 7-5.

I 3. sæt fortsatte de med at bryde hinandens server, indtil Middendorf trods 0-30 vandt sit serveparti til 3-2, og hun brød igen serven til 4-2, hvorimod Sofia ikke fik udnyttet en break-mulighed i det næste tyske serveparti, hvorved stillingen blev 5-2, og kampen blev derefter afgjort, da tyskeren brød rent til samlet sejr 3-6, 7-5, 6-2.

Sofia fremsendte efterfølgende præmiebilledet herover til Tennisavisen, og hun havde denne kommentar:
Er mega ærgelig over finalen. Spillede ikke op til niveau men glad for en god uge.

Sofia deltager i denne uge i W15 turneringen BNP Paribas Fortis Ladies Open i Wanfercee-Baulet, hvor hun egentlig skulle have deltaget i kvalifikationen, men da hun var i finalen i Erwitte, fik hun en “Special Exempt” (SE) til hovedturneringen.

 

Forrige artikelOpkomlingen fra Give gjorde det igen
Næste artikelTurneringer uge 34: Discovery Plus/Eurosport Player viser kvalkampe med både Mikael Torpegaard og Holger Rune
Avatar photo
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.