Efter et overbevisende 1. sæt af Marketa Vondrousova havde Caroline Wozniacki overtaget mod slutningen af 2. sæt, indtil en række danske fejl afgjorde kampen

Selvom 33-årige Caroline Wozniacki i sin comeback kamp ved W1000 Omnium Banque Nationale i Montreal i perioder lukrerede på en række fejl fra en benovet modstander, viste Caroline især mod slutningen af kampen et niveau, som kun kan udløse optimisme med henblik på muligheden for succes fremover.

WTA 1000 Montreal: Opløftende niveau af Wozniacki i comeback mod duperet australier

Den første reelle indikation på, hvor langt Caroline er efter nogle af de bedste spillere, gav hun selv et positivt svar på, da hun i 2. runde mødte den 9. seedede tjekkiske Wimbledonmester Marketa Vondrousova.

Ganske vist var Caroline især i 1. sæt konstant under pres, efter at hun i starten af sættet havde misbrugt et par oplagte muligheder for at komme foran 2-0 og derved få en drømmestart.

I stedet blev Caroline selv brudt til 1-2, selvom hun forinden havde afværget break-muligheder ved 15-40, og efter endnu et tjekkisk break til 5-2 var 1. sæt reelt afgjort, selvom Caroline dog havde en enkelt mulighed for at bryde tilbage, da Vondrousova servede 1. sæt hjem 6-2.

Meget lidt tydede i starten af 2. sæt på, at Caroline kunne forhindre en sikker tjekkisk sejr, da hun først blev brudt til 0-1 på den 3. tjekkiske break-mulighed, og i det næste danske serveparti fik Caroline på den 2. break-mulighed igen brudt serven, selvom hun i flere tilfælde havde haft et spillemæssigt overtag, som nedenstående duel er et eksempel på, men Vondrousova sendte det meste retur, og Caroline manglede den fornødne skarphed – eller rettere “dræberslaget” – som kunne afgøre partiet, når chancen var der.

Imidlertid fulgte derefter en periode, hvor Vondrousova tilsyneladende slækkede på koncentrationen, og nærmest ud af den blå luft bevirkede en række fejl – kombineret med Carolines stabilitet – at danskeren blev lukket ind i sættet, da tjekken trods både 30-0 og 40-30 blev brudt til 3-1, og ved 3-2 kom hun bagud 0-40, hvorefter Caroline udlignede til 3-3 på den 2. break-mulighed.

Herefter fulgte kampens længste parti, hvor Caroline afværgede 4 break-muligheder, inden hun selv udnyttede sin 5. chance for vinde partiet, og det lå lidt i luften, at Caroline ville få sine muligheder for at tvinge kampen i et afgørende 3. sæt, da hun i samme periode konstant havde et spillemæssigt overtag, og hun havde en enkelt break-mulighed til 5-3, men selvom Caroline havde overtaget i duellen, blev det en dansk fejl, som forhindrede at det lykkedes.

I den næste duel blev Vondrousova drevet rundt fra hjørne til hjørne med dybe velplacerede bolde, og hun var presset helt i bund i sit baghåndshjørne, da Caroline fulgte op ved nettet, men det lykkedes for tjekken at liste en longline baghånd lavt over nettet, hvor Caroline missede sin flugtning i nettet, og i stedet kunne Vondrousova udligne til 4-4 efter en servevinder bag 2. serven.

Herefter vandt Caroline sit serveparti efter 40-15, men Vondrousova udlignede til 5-5 efter et rent serveparti, hvor Caroline 2 gange sendte bolden for langt, inden tjekken afgjorde partiet med et es,
Tilsyneladende var gassen ved at gå af ballonen, da 4 graverende danske fejl i sit næste serveparti helt usædvanligt forærede Vondrousova et break til 6-5, og da tjekken derefter servede for kampen, var det yderligere 3 danske fejl, der resulterede i tjekkisk matchbolde ved 40-0, hvorefter Voundrousova med en servevinder sikrede sejren 6-2, 7-5.

Ikke mindst perioden hvor Caroline var godt på vej mod et comeback i kampen, viser at Caroline allerede efter 2 kampe er i stand til periodevis at dominere og bevare et overtag i etablerede dueller mod en klassespiller, og derfor er der god grund til at tro på, at Caroline også kan gøre en god figur ved ATP 1000 i Cincinnati i næste uge og igen ved US Open.

Afslutningen på kampen mod Vondrousova afslørede dog, at der kræves stor udholdenhed for at stå distancen mod de bedste.