Vil du vinde flere kampe? Så få styr på de vigtige point- og sætstillinger.

Det er meget essentiel, at du kender de tidspunkter i kampen, hvor du kan  øge dine vinderchancer ved at spille klogt og sikkert. Man snakker meget om det vigtige syvende parti. Drop det, da det ikke har nogen nævneværdig betydning.

Vigtige pointstillinger:

0-30 og 30-0
15-30 og 30-15
30-30
Lige

Disse er vigtige stillinger, fordi næste pointstilling er en partibold/pointbold, uanset om du server eller skal modtage

Vigtige sætstillinger:

4-4 og 5-5

Her skal du under hele servepartiet spille med kløgt og kontrol på hjerne og bold. Ikke lade dig gå på eller rive med. Hold hovedet koldt og spil dit bedste kontrolleret spil med kløgt og omhu, hvor du ikke løber en unødvendig risiko. Nyd den situation og lær at mestre den.

Der er to regler der tæller her:         

Regel 1: Når stillingen f. eks. er 30-30, så skal du være opmærksom, for nu spiller du en vigtig bold for at komme til et partipoint. Når sætstillingen er 4-4, skal hele servepartiet spilles med stor sikkerhed og tålmodighed. Her kommer slagtolerancen ind. MANTRA er: BOLDEN SKAL IND HVER GANG

Regel 2: Du skal spille med kontrol og ikke tage unødvendige chancer eller spille smart og forsøge at slå vindere på dårlige bolde. Bolden skal spilles med kløgt, f.eks. hold bolden på sidste 1/3 med masser af topspin 1 m over netkanten og hold presset (Djokovic havde en gennemsnitshøjde over nettet i hele 2012 på 95 cm, gør det samme – lær af de bedste)

Hvordan kan vi lære spillerne disse vigtige stillinger?

  • Kør nogle pas hvor stillingerne er kritiske for at vænne spillerne til at turde spille sikkert med omhu
  • Kør spilsituationer hvor de skal sige stop højt i starten, når stillingen er en kritisk stilling, så de lærer at kende den hurtigt og tage kontrol på det parti der følger efter. Så skal de sige højt hvad de vil gøre som S og som M

Nu er du klar til at vinde de afgørende stillinger, når det sidder på rygraden.

Held og lykke, for du er den eneste, der kan gøre en forskel. Lad dig opsluge af bolden og situationen og fortræng vejret og alt andet. Uanset om du er begynder, motionist eller elitespiller, så opfør dig som en CHAMP.

 En CHAMP bruger aldrig undskyldninger, så opfør dig som en CHAMP 🙂

 

Forrige artikelITF Pittsburg: Mikael Torpegaard vinder kval efter bedste kamp til dato
Næste artikelWimbledon: Veteraner kan endnu
Hans Frantzen
Hans Frantzen er forfatter til 2 tennisbøger og har været udviklingskonsulent for DTF i 7 år og kursusinstruktør i +15 år. Han er uddannet diplomtræner, og har undervist i mere end 20 år på alle niveauer mellem begynder og elite. Hans har været speaker ved bl.a. US Open 2003 og deltaget i flere trænerkonferencer i udlandet.