Begge finalister fra Give blev besejret ved UTR Leschly Challenger, hvor Holger Rune og Christian Sigsgaard spiller finale søndag, efter kampen om 3-4. pladsen mellem Frederik Løchte og Johannes Ingildsen

Ved planlægningen af UTR Leschly Challenger blev der taget udgangspunkt i UTR-ratingen pr. 19. maj, hvor rækkefølgen blandt de 4 deltagere var
14.06 Christian Sigsgaard
13.99 Holger Vitus Nødskov Rune
13.54 Frederik Løchte Nielsen
13.18 Johannes Ingildsen

Desuden valgte arrangørerne, at no. 1 og 3 samt 2 og 4 på UTR-ratingen skulle møde hinanden i lørdagens semifinaler, som blev indledt med kampen mellem Sigsgaard og Løchte, der efter sidste uges sejre i Give  rykkede forbi både Sigsgaard og Holger på UTR-ratingen, hvor stillingen inden UTR Leschly Challenger er denne
14.20 Frederik Løchte Nielsen
14.04 Christian Sigsgaard
13.97 Holger Vitus Nødskov Rune
13.18 Johannes Ingildsen

Efter triumfen i Give, hvor Løchte i den indledende pulje havde vundet 4-2, 4-3 over Sigsgaard, var han hos Unibet favorit til Odds 3.80 mod 1.25, men Løchte ramte ikke helt samme høje niveau som i det sidste opgør mod Sigsgaard, der til gengæld fik både serven og resten af spillet til at fungere.

Begge indledte kampen med at holde serv, og Løchte var også på vej til at holde serv igen ved 40-15, men han sendte de to næste bolde i nettet og på en senere fordel forsøgte sig med en stopbold, som Sigsgaard vippede forbi Løchte, der blev presset til fejl på den næste servereturnering, hvorefter Sigsgaard udnyttede break-muligheden efter et fejlopspring på returneringen af Løchtes andenserv.

Selvom Sigsgaard ved 3-2 satte en 40-0 føring over styr og heller ikke udnyttede den efterfølgende fordel, sørgede et par gode førsteserver for, at han alligevel holdt serv til 4-2, og han sikrede sig derefter med en ren vinder på servereturneringen endnu et break til 5-2 efter at have indhentet 30-0 til Løchte, hvorefter han med endnu et overbevisende serveparti sikrede 1. sæt 6-2.

Frederik Løchte Nielsen
© KJSelekta.dk
Christian Sigsgaard
© KJSelekta.dk

Frederik Løchte Nielsen

© KJSelekta.dkI sæt-pausen blev begge spillerne interviewet af TV 2 Sport, og Sigsgaard fremhævede betydningen af hans gode server, der på grund af underlaget fik et opspring, som gav nogle ekstra gratis point.
Løchte ærgrede sig over, at han blev brudt i partier, hvor han selv huskede, at han havde ført henholdsvis 40-15 og 30-0, og han påpegede ligesom Sigsgaard underlagets betydning for, at han havde svært ved at kontrollere modstanderens gode server.’

Allerede i Løchtes første serveparti i 2. sæt måtte han afværge 2 break-muligheder, inden han holdt serv til 1-0.
Efter at begge holdt serv til 2-2, kom Løchte bagud 0-40 i egen serv, men han afværgede alle 3 break-muligheder, men en løs fejl i nettet fra baghånden gav Sigsgaard endnu en chance, som blev udnyttet med en retur i fødderne på Løchte.

I Sigsgaards næste serveparti havde Løchte efter en sublim stopbold en god chance for at bryde tilbage på Sigsgaards 2. serv, men servereturneringen havnede langt ude bag baglinjen ledsaget af kommentaren “det er ikke rigtigt!” fra Løchte, og i stedet udbyggede Sigsgaard føringen til 4-2 med en stopbold af samme klasse som førnævnte, og han holdt derefter serv til 5-3.

Da Løchte servede for at forlænge kampen, satte Sigsgaard en bold på baglinjen, og efter dobbeltfejl fra Løchte og en forhåndsvinder havde Sigsgaard 3 matchbolde, og den første blev udnyttet med en longline vinder fra forhånden til resultatet 6-2, 6-3.

Christian Sigsgaard

© KJSelekta.dkLøchte erkendte at han havde tabt til en bedre modstander, men skuffelsen blev hurtigt vendt til noget positivt, da han udskiftede “spiller-hatten” med Davis Cup “holdkaptajn-hatten”, og derfor glædede han sig over niveauet fra Sigsgaard, som selv var yderst tilfreds med sin egen indsats.

Sejr til Holger mod Joe, som skabte spænding efter 0-4

I den næste kamp mellem Holger Vitus Nødskov Rune og Johannes Ingildsen (Joe) var der endnu højere Odds end i den første kamp, idet Unibet gav pengene tilbage 4.8 gange, og opskriften fra Holger inden kampen var de 3 delmål at være tæt på baglinjen, tro på sit spil og holde hovedet koldt, og meget lidt tydede på, at der ville blive spænding om udfaldet, da Holger indledte kampen som lyn og torden med fejlfrit spil, som hurtigt bragte ham foran 2-0, inden Joe vandt sit første point i kampen, men endnu 4 point på stribe afsluttende med en cross baghåndsvinder i en presset situation betød 3-0.

Bombardementet fra Holger fortsatte med yderligere 2 vundne point, inden Jo vandt sit 2. point i kampen med en cross baghåndsvinder, der tåler sammenligning med førnævnte.
En sjælden fejl fra Holger betød endnu et point til Joe, der begyndte at få bedre styr på spillet, og han fik presset Holger til endnu en fejl og mulighed for at tage det ene break tilbage, men med 3 point i træk bragte Holger sig afgørende foran 4-0.

Joe kom derefter bagud 0-15, men han modstod bedre presset fra Holger, og samtidig tog han mere initiativ, hvorved kampen blev mere jævnbyrdig, og desuden sneg flere fejl sig ind i Holgers spil, og derved lykkedes det Joe at holde serv, og med direkte vinder på Holgers serv stod Joe med 2 break-muligheder, og på den 2. mulighed sørgede Holger med en mislykket stopbold selv for, at Joe fik reduceret til 2-4.

De gode takter fortsatte i Joe’s næste serveparti, hvor han med et rent parti reducerede til 3-4, og han var tæt på at få chancen for at udligne, da Holger misbrugte et par store chancer ved 40-15, men han holdt alligevel serv til 5-3, da et net-fremstød fra Joe blev besvaret med en cross-bold i fødderne.

Efter at Joe holdt serv til 4-5, sluttede Holger sit næste serveparti med et es ved 40-15 og sikrede dermed 1. sæt 6-4.

Ligesom i 1. sæt, kom Joe også bagud 0-40 i sit første parti i 2. sæt, og ved 15-40 gav en dobbeltfejl Holger break til 1-0 fra sættets start, og Holger kom foran 2-0 efter et es ved 40-15.
Efter en superduel med flere bolde på tværs ved nettet fik Joe reduceret til 1-2, og med en vinder på en 2. serv fra Holger havde Joe chancen for at bryde tilbage, og selvom Holger afværgede med en snedig førsteserv, gav en mislykket stopbold Joe endnu en mulighed, som blev misbrugt, da returneringen på en 2. serv blev en anelse for lang, og i stedet holdt Holger serv til 3-1, da han ramte baglinjen efter en længere slagudveksling.

I Joe’s næste serveparti misbrugte Holger en stor mulighed for at bryde serven igen, men Joe holdt serv til 2-3.
Holger var tæt på at sætte 40-0 over styr i sit næste serveparti, da Joe reducerede til 30-40, og han havde presset Holger ned i baghåndshjørnet og var klar ved nettet, men en feber-returnering longline sikrede Holger partiet til 4-2, hvorefter Joe kom bagud 0-40, og selvom Holger i den næste duel skvattede omkuld, vandt han alligevel bolden, som blev for lang, og dermed kunne Holger serve for kampen, som han dermed vandt 6-4, 6-2.

Tennisavisens samarbejdspartner KJSelecta ved Kenneth Jessen har fremsendt billeder fra begge kampe.

Holger Vitus Nødskov Rune
© KJSelekta.dk
Johannes Ingildsen
© KJSelekta.dk
Holger Vitus Nødskov Rune
© KJSelekta.dk
Johannes Ingildsen
© KJSelekta.dk
Holger Vitus Nødskov Rune
© KJSelekta.dk
Johannes Ingildsen
© KJSelekta.dk
Holger Vitus Nødskov Rune
© KJSelekta.dk
Johannes Ingildsen
© KJSelekta.dk
Holger Vitus Nødskov Rune
© KJSelekta.dk
Johannes Ingildsen
© KJSelekta.dk
Holger Vitus Nødskov Rune
© KJSelekta.dk

Resultaterne betyder, at Frederik Løchte Nielsen og Johannes Ingildsen indleder søndagens program kl. 14 på TV 2 Sport med kampen om 3-4. pladsen, hvor der er 15.000 kr. til vinderen af kampen, og der er 5.000 kr. til no. 4.

Derefter følger selve finalen mellem Holger Vitus Nødskov Rune og Christian Sigsgaard.
Vinderen modtager en præmiesum på 50.000 kr., og der er 30.000 kr. til no. 2.