Simona Halep overlevede en inspireret Sabine Lisicki i tre opslidende sæt mandag aften dansk tid, for at nå kvartfinalen i US Open for første gang i sin blomstrende karriere.

Lisicki, der kom tilbage med et fantastiskt comeback nede med 5-1 i tredje sæt i sit tredje runde opgør mod Barbora Strycova for to dage siden, kom buldrende ud mod Halep, og vandt første udmarvende sæt efter 63 minutters spil i en tie-break og brød tidligt to gange i andet sæt, først til 1-0 derefter igen til 2-1, dog efter at have tabt sit eget serveparti.

Den 2.seedede Halep kunne godt have følt sig blæst over ende, men gjorde det hun ofte har gjort, koncentrerede sig om arbejdet, strammede skruerne på sine fejl, og øgede aggressionen, og det lykkedes hende at vinde andet sæt 75. Tredie sæt begyndte at se slem ud for begge spillerne, da de begge to så ud som et par hårdtprøvede boksere på randen af knock-out. Halep med generende smerter i de optapede lår og Lisicki, der var på randen af et alvorligt krampeanfald. Efter 2 timer og 38 minutters spil måtte den kramperamte Lisicki give sig 6-7 (6), 7- 5, 6-2.

“Jeg er virkelig glad for, at jeg kunne vinde denne kamp. Det var en hård en, og jeg forventede en hård kamp,” sagde Halep. “Jeg vidste, at hun har op-og nedture, men hun er stærk, så jeg skulle blive der og holde fokus.

“Jeg spillede ikke mit bedste, men jeg spillede stadig godt nok til at vinde den. Jeg kæmpede rigtig godt.”

Halep er nu igennem til sin første US Open kvartfinale, og færdiggører dermed sin karriere samling – hun har allerede været i kvartfinalen eller bedre i hver af de øvrige tre Grand Slams.

Næste modstander bliver den 20. seedede Victoria Azarenka, der vandt sin fjerde runde match mod Varvara Lepchenko tidligere, 6-3, 6-4. Azarenka har slået Halep i begge parrets tidligere møder.

Azarenka, der har været i US Open finalen i 2012 og 2013, blev bedt om en kommentar om at skulle spille mod Halep.

“Jeg tror, ​​hendes spil taler for sig selv,” sagde hun. “Hun er meget solid fra grundlinjen. Hun har alle slags skud. For en spiller, der er ikke så høj, er hun en temmelig god server. Hun har en masse våben.

“Hun er forbedret så meget siden sidste gang vi spillede. Hun er absolut en favorit -.. Hun har været i top 3 i et stykke tid, at vinde store kampe, jeg er nødt til at fokusere på mit spil og være aggressiv, blive dominerende.”

“Jeg er en anden spiller siden da. Jeg er stærkere mentalt. Jeg er stærkere fysisk,” sagde Halep.

“Jeg tror, ​​at jeg kan vinde den kamp. Så jeg er bare nødt til at forblive positiv, prøve alt, prøver at spille mit spil, være aggressiv og spille hurtigt. Jeg ved, at hun vil kæmpe, fordi hun er en stor fighter, men det er kvartfinalerne. Vi er begge trætte, men jeg bare nødt til at arbejde hårdt og forsøge at tage mine chancer, når jeg får dem. “

Dagens damekampe endte således:

Victoria Azarenka (BLR) [20] v Varvara Lepchenko (USA) 63 64

Simona Halep (ROU) [2] v Sabine Lisicki (GER) [24] 67 75 62
Flavia Pennetta (ITA) [26] v Samantha Stosur (AUS) [22] 64 64

Petra Kvitova (CZE) [5] v Johanna Konta (GBR) 75 63

Kvartfinalerne ser således ud – de to første spilles tirsdag:

[1] S. Williams v [23] V. Williams
Mladenovic v Vinci [5]
Kvitova v [26] Pennetta
[20] Azarenka v [2] Halep