Serena Williams kæmpede sig forbi Venus Williams i en elektrisk kvartfinale ved US Open tirsdag aften, og hun er nu to sejre fra at skrive historie – ikke bare en kalenderårs Grand Slam, men også sin 22. Grand Slam titel, som vil være en rekord i den såkaldte åbne æra i tennishistorien.

Da lodtrækningen til US Open kom ud, var det den match alle ventede på – to af WTAs største legender.

Serena var den første til at vise tænder, skarpe server og endnu skarpere grundslag gjorde at Serena rullede gennem det første sæt 6-2, men fra 1-1 i det andet sæt stod der Venus på det hele – den 23. seedede kom i gang på fornem vis, og vandt 5 partier i træk og vandt andet sæt med 6-1.

Men fra begyndelsen af ​​det afgørende sæt var Serena tilbage i kampen – hun holdt serven, fyrede en enorm baghånd ned ad linjen og brød til 2-0, holdt derefter igen til 3-0, og hun så sig aldrig tilbage – de to holdt deres server indtil Serena til sidst servede kampen hjem med sit 12. es, 6-2, 1-6, 6-3.

Kampen var af højeste kvalitet, og Serena havde et plus på 13 vindere i forhold til uprovokerede fejl (35 til 22) og Venus havde 9 i forskel (24 og 15).

Serena blev spurgt bagefter, om nogen andre har givet hende flere problemer i hendes karriere.

“Nej Nej, hun spiller stadig så godt,” sagde hun. “Jeg har spillet mod en masse gode spillere som Lindsay og Jennifer og Martina og Kim og Justine. Jeg har haft en masse tab til disse spillere også. Men de kendte ikke mit spil så godt som Venus, og har bare ikke slået mig så mange gange som Venus har.

“Det var dejligt at se hende gøre det godt i aften. Hun var på et utroligt niveau i dag. Indtil matchbolden, var det bare ikke let. Det er nok den hårdeste kamp, ​​jeg har spillet i en virkelig, virkelig, virkelig lang tid, hvor jeg ikke skulle slå mig selv men virkelig spillede overfor en utrolig hård modstander.

“At se hun har dette niveau er så inspirerende. Imod en anden spiller havde hun sikkert vundet.”

Og hvad med det knus – et af ​​de varmeste knus ved nettet, vi har set i sporten i et stykke tid?

“Jeg sagde bare,” Jeg er så glad for dig, ” sagde Venus i pressekonferencen efter kampen.

“Jeg kan ikke huske, hvad jeg ellers sagde jeg nød bare øjeblikket.”

“Jeg vil se tilbage på det med glæde,” sagde Serena. “Det betyder meget for mig. Det er klart, vi er meget, meget hårde konkurrenter på banen, men når kampen er slut, er vi søstre, vi er bofæller, vi er alt det der.”

Serena forbedrede til 16-11 i indbyrdes kampe mod Venus, og efter at have vundet Australian Open, French Open og Wimbledon allerede i denne sæson, er verdens nr.1 nu to sejre væk fra at fuldføre sin første kalenderårs Grand Slam – altså vinde alle fire slams i samme sæson. Held og lykke med det Serena, du har fortjent det.

I dagens anden kvartfinale blev resultatet:

R.Vinci (ITA) v K.Mladenovic (FRA) 63 57 64

Onsdagens kvartfinaler er på et rimeligt tidspunkt – de to første kampe på Arthur Ashe startende kl. 19 dansk tid

Petra Kvitova (CZE) [5] vs. Flavia Pennetta (ITA) [26]
Victoria Azarenka (BLR) [20] vs. Simona Halep (ROU) [2]