I en af ​​de største overraskelser i tennishistorien,vandt Roberta Vinci, den useedede italienske veteran spiller, i sin første Grand Slam-semifinale over Serena Williams, 2-6, 6-4, 6-4.

“Det er et utroligt øjeblik for mig,” sagde Vinci, der græd i stolen efter sejren og kaldte sejren det “bedste øjeblik i mit liv.”

Lørdagens vil være en rigtig sphagetti western, da det vil det være en ren italiensk affære mellem Vinci og den 26.seedede Flavia Pennetta, der slog nr. 2 Simona Halep, 6-1, 6-3, i den anden semifinale tidligere fredag . Men Pennettas sejr var ingen overraskelse i forhold til, hvad Vinci stod for på Arthur Ashe Stadium.

Pennetta, 33, og Vinci, 32, har hver vundet Grand Slam-titler i double, men ingen af dem har været i en Grand Slam-singlefinale før nu. Vinci, der er rangeret som nr. 43, undskyldte ovefor tilskuerne at hun havde ændret historien.

“Til det amerikanske folk, til Serena, til Grand Slam og alt,” sagde hun. “I dag er min dag. Beklager, gutter. “

Den sidste spiller til at fuldføre Grand Slam ved at vinde alle fire store singler titler i samme år blev Steffi Graf i 1988.

Williams, på 33, var erfaren nok til at forstå, hvor god en mulighed hun havde denne gang. Selvom hun havde sine øjeblikke af genialitet fredag ​​inklusive 16 esser og mange store retur vindere, viste trykket sig i sidste ende at være for meget.

I kampen spillede hun tydeligvis lige så meget mod sig selv som mod Vinci, en klog taktiker, hvis skarpt skårne én-hånds baghånd gjorde det svært til tider for Williams at generere sine tempofyldte slag.

Men Vinci er den samme spiller, der aldrig har vundet et sæt mod Williams i de foregående fire kampe, ikke engang fået et sæt til at ende i en tiebreaker.

I Toronto i sidste måned, besejrede Williams hende, 6-4, 6-3, i kvartfinalen. Men det vil ikke være den kamp mellem Williams og Vinci, som vil leve videre i tennis hukommelsen.

“Hvor skuffet er du?« Var det første spørgsmål på Williams pressemøde efter kampen.

“Jeg ønsker ikke at tale om hvor skuffende det er for mig,” sagde Williams. “Hvis du har andre spørgsmål, er jeg åben for det.”

Hun komplimenteret derefter Vinci og sagde: “Jeg tror, ​​hun spillede sig ud af sig selv.” Williams afviste tanken om, at hun var under et stort pres.

“Nej, jeg fortalte jer fyre at jeg ikke føler pres,” sagde Williams. “Jeg har aldrig følt pres. Jeg ved ikke. Jeg har aldrig følt, at presset for at vinde her. Jeg sagde det fra begyndelsen. ”

“Jeg tror ikke, jeg spillede så dårligt,” sagde Wiliams. “Jeg lavede flere uprovokerede fejl, end jeg normalt ville gøre, men jeg tror, ​​hun lige har spillet rigtig godt. Hun ønskede ikke at tabe i dag. Heller ikke jeg for øvrigt. Men hun ønskede det virkelig ikke. ”

Williams vandt flest point i kampen: 93 mod 85. Men hun vandt ikke dem, der betød noget i tredje sæt.

Williams smadrede sin ketcher i frustration, da hun satte sig i stolen efter at have tabt det andet sæt.Men da Williams sprang ud til en hurtig 2-0 føring i tredje sæt, så det ud som om det ville være det sædvanlige mønster.

Ikke denne gang. Hun havde et spil punkt på sin serv til 3-0 ved 40-30, men Vinci kæmpede sig på lige og foran og vandt pointet med et forhånds passerslag. Williams bredte armene bredt og forsøgte at berolige sig selv. (“Det er OK,” sagde hun.) Men hendes ansigt sagde noget andet.

Vinci kom til break punkt efter at have reurneret en god første serv og fået fremprovokeret en baghåndsfejl fra Williams, som derefter lavede en dobbeltfejl hvilket gav Vinci rettidigt løft.

Williams havde to dobbelt fejl mere i det syvende parti, som hun til sidst tabte med en forhånds fejl.

Vinci førte nu 4-3 og et break. I det næste spil kæmpede sig fri af to break points, som begge sluttede med Williams fejl, og Vinci kunne gå til 5-3.

Williams reducerede føringen til 5-4, hvilket gav Vinci masser af tid til at tænke, mens hun sad i sin stol, før hun gik ud og servede sejren hjem i sit livs kamp