37 år er for nogen en høj alder, når man er professionel sportsudøver, men for én amerikaner er det ikke nogen hindring!

507834759JH00028_2014_US_Op
2014 Getty Images

Det er ikke nogen hemmelighed, at amerikanske Venus Williams har sat sit præg på tennissporten. Det er heller ikke nogen hemmelighed, at hun er en af sportens største stjerne, måske kun overgået af sin søster, Serena Williams. Men, at hun i en alder af 37 skulle få noget, der minder om en ny ungdom, det er vist lidt af en hemmelighed. Hemmelighed eller ej, så er det et faktum, at hun i slutningen af 2016 sæsonen og indeværende sæson har spillet noget nær perfekt.

I indeværende sæson har hun “kun” været i 2 finaler, men hvilke finaler. I årets første grand slam turnering, Australian Open, nåede hun for første gang siden 2003. Nøjagtig som dengang, stod hun også over for sin søster, Serena, der igen trak det længste strå. Ved årets Wimbledon stod Venus Williams der igen. Efter godt græsspil, stod hun igen i en grand slam finale, denne gang for 9. gang på det grønne græs. Dog måtte hun igen se sig slået, denne gang af spanske Garbine Muguruza. Igen måtte hun tage til takke med næstbedst.

På baggrund af dette, er det måske ikke så overraskende, at hun ved US Open har spillet sig videre til semifinalen, men når man er 37, lider af træthedssygdommen, Sjögrens syndrom og bruger ca. over 2 timer på hver runde, så er det noget af en præstation, at hun står her igen.

I sin kvartfinale, stod hun over for tjekkiske Petra Kvitova, der er på vej tilbage efter et knivoverfald, der holdt hende ud i en længere periode. Begge spillere kender den andens spil godt, og samtlige 5 tidligere opgør havde gået hele distancen. Derfor var der lagt i kakkelovnen til fremragende tennis.

Venus Williams startede som lyn og torden, og virkede som en, der var opsat på at få denne kvartfinale afgjort i 2 sæt. Første sæt var overstået på 33 minutter, amerikaneren havde 1 fod i semifinalen med cifrene 6-3.

Anderledes gik det dog i 2. sæt, hvor tjekken viste, hvad det er, der har tjent hende 2 grand slam titler. Med Venus Williams’ egen medicin, tunge grundslag og gode server, sikrede Kvitova sig sættet med cifrene 6-3. Dermed skulle der et afgørende sæt til.

Taget på Arthur Ashe blev lukket, og Kvitova forstsatte sit spil. Nervøsitet eller ej, er ikke til at vide, men ved stillingen 3-1 til Kvitova, virkede det til, at sejren var i hus, men nerverne holdt ikke. Et par trælse dobbeltfejl åbnede døren for Venus, og pludselig var det 4-3 til amerikaneren. Herefter fulgtes de ad til 6-6, og kampen skulle derfor afgøres i en tiebreak. Det skulle nu vise sig, hvem der havde de sidste marginaler og kræfter.

Venus Williams fik hurtigt et minibreak, hvilket gav hende 2-1 føring, hvorefter hun ikke så sig tilbage. I løbet af få sving og spring, var stillingen 6-1 til Williams, der stod mere end halvt i semifinalen. Williams sikrede sig sejren på 2. matchbold, og møder i semifinalen landsmandinden, Sloane Stephens, der ligeledes i 3 tætte sæt, besejrede lettiske Anastasja Sevastova med cifrene 6-3, 3-6, 7-6(4).

Forrige artikelDM Ude: Stort galleri med 374 billeder
Næste artikelDagens kampe torsdag 7. september: Slutspurten i US Open 2017 bliver meget amerikansk
Avatar photo
Kristian Asbjørn Korsgaard er 31 år og har spillet tennis siden 2005. Pt. spiller han i Hobro Tennisklub. Kristian har været tennisentusiast i mange år med særlig interesse for WTA-touren. Han ser så meget tennis som muligt for at holde sig opdateret og kunne ajourføre læserne på Tennisavisen.dk.