I U16 Pigesingle vandt Helena Francati over Olga Helmi. Rebekka La Cour Hillingsø fik revanche mod Josefine Axelsen. Sofia Gram slog igen en seedet. Sofia Bjerringgaard gentog sejr over Sofia Nami Samavati

Årgang 00 hos pigerne har flere gange fået særlig fokus i Tennisavisen, fordi flere af dem har præsteret resultater, som har været værd at bemærke.
Senest var det Olivia Gram (Esbjerg), der gjorde sig bemærket, da hun slog 2. seedede Ida Emilie Stilling Krause (KB) ud i 2. runde.
Langfredag fulgte hun godt op på dette resultat, da hun i kvartfinalen vandt 6-0, 6-4 over 7. seedede Mathilde Tranberg (HRT).

Olga Helmi (Birkerød) var den første af 00’erne, som gjorde sig bemærket i årgangens første år som U16, da hun i januar var i finalen i en ITF-turnering i Vesterås, og hun fulgte det op med semifinale ved Copenhagen Masters i februar, og ved KB Cup JuniorGPS vandt Olga finalen mod Josefine Axelsen (Skovbakken).

Derfor var Olga helt naturligt som 1. seedet favorit til at vinde kvartfinalen ved UM, da hun Langfredag mødte 6. seedede Helena Francati (Gentofte), og det kunne også se ud til at blive favorit-sejr, da Olga vandt 1. sæt 6-4.
I 2. sæt blev kampen fuldkommen vendt på hovedet, da Helena uddelte æg, hvorefter 3. sæt blev helt jævnbyrdigt, og afgørelsen måtte findes i tiebreak, som Helena vandt 7-4 og dermed kampen 4-6, 6-0, 7-6(4).
Dermed har endnu en årgang 00 gjort opmærksom på sin eksistens i 2015 – såmænd også en Francati, men det har vi jo set før.

Rebekka La Cour Hillingsø (KB), som også er årgang 00, vandt som tidligere omtalt sin første ITF-titel i Oslo i februar, men ved KB Cup JuniorGPS blev hun i semifinalen besejret af Josefine Axelsen (Skovbakken), som er årgang 99.
Derfor var der i fredagens kvartfinale lagt op til revanche-opgør, og denne gang var Rebekka ikke generet af nogen skade. Josefine var nogenlunde med i 1. sæt, som Rebekka vandt 6-4, men i 2. sæt blev uddelt æg, og Rebekka vandt 6-4, 6-0.
Dermed bliver den ene semifinale lørdag et rent årgang 00-opgør mellem Helena og Rebekka.

Da Olivia Gram som nævnt er i semifinalen, var det op til 4. seedede Sofia Nami Samavati (Hillerød) at sørge for, at alle semifinalister bliver 00’ere, hvis hun kunne vinde over 8. seedede Sofie Vogel Bjerringgaard (B93), som hun havde revanche tilgode mod efter nederlaget i semifinalen ved KB Cup JuniorGPS.

Der blev dog ikke tale om revanche, idet Sofie også vandt dette opgør mod sin næsten navnesøster Sofia.
Sejren lød på 6-1, 6-4, og dermed er årgang 99 også repræsenteret i semifinalen, hvor Sofie møder Olivia.
Begge semifinaler er programsat til lørdag kl. 1000

Forrige artikelUM Inde U16 Drenge: Skovbakkens favoritter holder fast
Næste artikelPortræt af en tennisnørd: Hvordan jeg “mødte” Junren65
Ole Dalsgaard Jensen
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.