Jeg er opmærksom på, at den her episode kan støde eller provokere.

Da jeg selv øvede mig som junior havde jeg helt klart fornemmelsen af, at mindst 80 % af det at præstere i tennis handlede om det mentale. Jeg tror endda, at jeg tænkte, at det var endnu mere.

I dag har jeg en anden overbevisning. Jeg tror på, at grunden til mange oplever, at det mentale aspekt har en afgørende betydning er fordi de har øvet sig så meget på det tekniske, taktiske og fysiske, at er nået til et punkt, hvor det svageste led i kæden kommer til at afgøre hvor godt de præsterer, og hvis man aldrig har trænet det mentale aspekt, så er jeg overbevist om, at mange vil opleve, at det er netop det, der bryder sammen.

Forrige artikelHvor kan man følge Grand Slam, ATP og WTA turneringer i 2017 på TV og streaming?
Næste artikelITF Junior Zagreb: Olga Helmi overhalet lige før målstregen til semifinalen
Avatar
Adam Blicher er en international prisvindende Tennistræner. I løbet af de sidste 5 år har han rejst til 20 + lande til tennisturneringer fra Tennis Europe & ITF-turneringer til Nordisk & Europæiske individuelle & hold mesterskaber. I 2013 blev han tildelt ”Årets Træner - Junior spillere” af Dansk Tennis Forbund & fik ydermere tildelt Paul Arber Young Coaches Award - Special Recipient 2015 af iTPA. Han er vært for det højest rangerede Tennistræner Podcast på iTunes, hvor det er hans formål at forstå hvordan præstation på højeste niveau i tennis bliver skabt ved at tale med trænere, spillere og forældre, der alle har formået at skabe præstationer på højeste internationale niveau. Sidst har han været taler på det Nationale Tennis Seminar samt den Nordiske- & Europæiske Tenniskonference. Civilt har Adam en bachelor i Idræt & Sundhed og en Kandidatgrad i Sportspsykologi fra Syddansk Universitet og har over de sidste 3 år haft mere end 400 konsultationstimer med unge håbefulde tennisspillere fra såvel ind- som udland med henblik på at assistere dem i at udvikle deres mentale færdigheder på og udenfor banen.