Julekalender for Tennisspillere - Korte daglige videoer i julemåneden (2-3min)

Efter næsten 4 år og mere end 400 Sportspsykologiske samtaler med unge tennisspillere besluttede jeg mig for at samle mine erfaringer i korte daglige videoer (2-3min), som vil blive sendt ud dagligt frem til og med d. 24. December. (OBS, videoerne er på engelsk)

Jeg har et håb om at hjælpe spillere, forældre og trænere med at afmystificere nogle af de mest centrale myter indenfor det mentale aspekt af tennis, skabe forståelse for hvordan vores krybdyr-hjerne naturligt fungerer og sidst vise en mulig vej til at starte med at træne det mentale aspekt af tennis.

Lad mig fra start sige, at jeg er overbevist om, at der er mange veje til Rom. Med andre ord tror jeg ikke, at den vej, som jeg forsøger at vise, er den eneste rigtige indenfor det at blive mental stærk.

Grunden til, at jeg så alligevel tillader mig at give et bud på hvordan det er muligt at træne det mentale aspekt af tennis, er fordi jeg oplever, at der enten bliver brugt meget lidt tid på at træne det mentale aspekt eller i mange tilfælde, at tennisspillere, der knokler med det tekniske, taktiske og fysiske ikke prioriterer tid til at træne det mentale. I mange tilfælde tror jeg, at den manglende prioritering eksempelvis kan skyldes uenighed om hvem, der har ansvaret for at udføre den mentale træning og samtidig også, at det kan være svært at finde ud af hvordan man egentlig træner det mentale – hvor skal man starte, hvordan måler man fremgang, om det mentale overhovedet er trænerbart eller det i virkeligheden bare er sådan, at man enten er født mental stærk eller svag?

At have et sted at starte og opprioritere træningen af det mentale i hverdagen for tennisspillere uanset alder, niveau og erfaring vil jeg gerne skabe opmærksomhed omkring og de korte daglige videoklip frem til juleaften er mit forsøg på netop det.

Hvis jeg er uklar i mine budskaber eller der forekommer spørgsmål undervejs, så meld meget gerne ind, så skal jeg gøre mit bedste for at uddybe eller svare.

Forrige artikelBREAKING: Ny direktør for Dansk Tennis Forbund
Næste artikelHvor kan man følge Grand Slam, ATP og WTA turneringer i 2017 på TV og streaming?
Avatar
Adam Blicher er en international prisvindende Tennistræner. I løbet af de sidste 5 år har han rejst til 20 + lande til tennisturneringer fra Tennis Europe & ITF-turneringer til Nordisk & Europæiske individuelle & hold mesterskaber. I 2013 blev han tildelt ”Årets Træner - Junior spillere” af Dansk Tennis Forbund & fik ydermere tildelt Paul Arber Young Coaches Award - Special Recipient 2015 af iTPA. Han er vært for det højest rangerede Tennistræner Podcast på iTunes, hvor det er hans formål at forstå hvordan præstation på højeste niveau i tennis bliver skabt ved at tale med trænere, spillere og forældre, der alle har formået at skabe præstationer på højeste internationale niveau. Sidst har han været taler på det Nationale Tennis Seminar samt den Nordiske- & Europæiske Tenniskonference. Civilt har Adam en bachelor i Idræt & Sundhed og en Kandidatgrad i Sportspsykologi fra Syddansk Universitet og har over de sidste 3 år haft mere end 400 konsultationstimer med unge håbefulde tennisspillere fra såvel ind- som udland med henblik på at assistere dem i at udvikle deres mentale færdigheder på og udenfor banen.