Tennisavisens udsendte fulgte Eurosports kommentatorer Anders Haahr Rasmussen og Michael Mortensen, da de forberedte sig til tirsdagens transmissioner fra US Open

Da undertegnede skribent på Tennisavisen for nogle uger siden var i Harreskov-Værløse for at følge nogle af kampene ved DM var også Eurosports kommentator, Michael Mortensen blandt tilskuerne.

Michael sætter stor pris på, at Tennisavisen bidrager til at sætte fokus på sporten i Danmark, og derfor inviterede han mig ved samme lejlighed til at kigge ud en dag under US Open, og det blev senere aftalt, at besøget skulle gennemføres tirsdag kl. 1530 i den første uge af US Open.

Ved ankomsten til receptionen blev jeg modtaget af en ung pige, som fik at vide, at jeg havde en aftale med Michael Mortensen.
“Hvem er han?”, spurgte hun. “Kommentator hos Eurosport, og meget kendt tidligere dansk tennisspiller”, svarede jeg.
“Det må være før min tid”, svarede hun, hvilket lød sandsynligt i betragtning af hendes ungdommelige udseende.
“Kender du heller ikke Tine Scheuer-Larsen?”, forsøgte jeg så – “Næh”, lød svaret.
“Du kender vel Caroline Wozniacki?”, spurgte jeg så for at få opklaret, om hun overhovedet vidste noget om tennis – “Ja, selvfølgelig! – men ellers interesserer jeg mig mest for fodbold”, fortalte hun.
“Kender du så Philip Rejnhold?”, spurgte jeg for at teste, hvor dyb en indsigt hun egentlig har i fodbold. Hun måtte dog erkende, at hun ikke kender den lynhurtige højre back på Brønshøjs 2. divisionshold.

Hun vidste dog godt, hvem Eurosports Channel Manager Ketil Berg-Sørensen er, og hun viste mig derefter vej til lokalet, hvor han holder til, hvilket er samme sted, hvor kommentatorerne forbereder sig, inden de senere sætter sig til rette i hver sin kommentator-boks for at kommentere kampene.

Lokalet var dog tomt, men kollegaerne i nabo-lokalet foreslog, at jeg satte mig ind og ventede på, at de dukkede op, og ventetiden blev bl.a. udnyttet til at tage dette billede af det tomme lokale.
Tanken strejfede, at jeg havde misforstået det aftalte tidspunkt, så jeg først skulle komme 2 timer senere, da Eurosport for tiden sender 2 timer forskudt i første uge under US Open.

Eurosport
Foto: Tennisavisen

Efter lidt ventetid dukkede Anders Haahr Rasmussen dog op, og lidt senere også Michael Mortensen, og begge startede med at studere den sendeplan, som var modtaget fra Paris, så de var helt klar over, hvilke kampe de hver især skulle kommentere.

Selvom de begge var travlt beskæftiget med at forberede sig til kampene, blev der dog også tid til at “små-sludre”, og snakken faldt bl.a. på 24-årige Aleksandra Krunic (SRB), som dagen før havde sendt 7. seedede Johanna Konta (GBR) ud af turneringen.
Michael var imponeret af Serberen, som han også havde set spille i Båstad for en måned siden, og i Cincinnati havde hun desuden vundet overbevisende 6-4, 6-2 over French Open vinderen Jelena Ostapenko.

Da Michael skulle kommentere kampene på Eurosport 1, måtte han pænt vente på, at transmissionen fra Vueltaen var forbi, hvorimod Anders skulle være klar i den ene kommentatorboks, når kampene startede kl. 17.
“De gode gamle dage”, hvor der ofte blev kommenteret “on location” – ligesom hos TV3 Sport ved Wimbledon – er fortid, og der er heller ikke muligheder for særskilt studieoptakt m.v.

Nedenstående billede blev taget, da Anders var klar til at kommentere den første kamp mellem Karolina Pliskova og Magda Linette.
Selvom kampen faktisk først blev vist 2 timer senere, var den eneste forskel som kommentator, at man ikke har mulighed for at have en dialog eller svare på spørgsmål fra seerne under transmissionen.

Anders Haahr Rasmussen
Foto: Tennisavisen – Anders Haahr Rasmussen klar til at kommentere Pliskova vs. Linette

Michael skulle som nævnt først kommentere senere på Eurosport 1, hvor han først skulle kommentere kampen mellem Dominic Thiem (AUT) og Alex De Minaur (AUS), som derfor ikke blev vist fra kampens start.

Besøget sluttede kort før, at Michael selv skulle i kommentatorboksen, men da døren ved siden af receptionen var låst, måtte Michael i stedet lempe mig ud af en sidedør.

Efterfølgende betød vedvarende regn dog, at langt de fleste kampe blev aflyst og først bliver spillet næste dag, og derfor blev det ikke aktuelt for Michael at kommentere kampen på Louis Armstrong Stadium med Henri Laaksonen (SUI) og Juan Martin del Potro (ARG).
I stedet kommenterede han senere kampen på det overdækkede Arthur Ashe Stadium, hvor Angelique Kerber (GER) oplevede endnu en nedtur, da hun i 1. runde tabte 3-6, 1-6 til 19-årige Naomi Oska (JPN).

I praksis foregår kommenteringen fuldkommen på samme måde som ved live transmission, men i stedet for at signalet sendes direkte ud til seerne i Danmark og Finland, bliver det optaget og ved hjælp af avanceret teknik, som bliver styret fra London, sendes signalet ud til seerne med 2 timers forsinkelse.

Communications Director Rasmus Mariegaard fra Discovery Networks Danmark har ingen tilføjelser til hans tidligere kommentarer til både Tennisavisen, Ekstra Bladet og BT om begrundelsen for dette “eksperiment”, som har skabt kæmpe protester blandt seere, som har valgt at abonnere på Eurosport for at kunne følge tennis live, og derfor føler mange sig bondefanget, hvis de samtidig skal betale for Eurosport Player for at følge kampene live.

Derfor kan Tennisavisen heller ikke få svar på, hvorvidt der fra Dansk side er gjort forsøg på at få omstødt beslutningen, som Tennisavisen formoder er truffet på højeste niveau af Discovery’s ledelse i USA, hvor protester fra en “lilleput-nation” som Danmark næppe har den store gennemslagskraft.

Forrige artikelDagens kampe onsdag 30. august: Wozniacki vs. Makarova tidligst kl. 22 Court 17
Næste artikelGuldregn over Danmark
Avatar photo
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.