Holger Rune blev for en sjælden gangs skyld besejret i 1. runde i single. Til gengæld var han i finalen i double med makker fra "fortiden"

For en 12-årig tennisspiller er udtrykket “fortid” sjældent særligt rammende, men ikke desto mindre er det alligevel på sin plads i forbindelse med denne her omtale af den prestige-fyldte franske TE U14 Category 1 turnering TIM Essonne, Sainte-Geneviève-des-Bois, som har eksisteret siden 1991, og hvor mange af de bedste 14-spillere traditionelt deltager.

Danmark var repræsenteret ved den ene af sidste års dobbelte U12 Euromamestre Holger Vitus Nødskov Rune, som her er ankommet med Dannebrog.

Holger Vitus Nødskov
Foto: Aneke Rune

Henvisningen til “fortiden” skyldes, at Holgers første internationale turnering som 10-årig netop var i Paris, hvor han i double blev sat sammen med den 1 år ældre Oleksiy Shestakov (UKR), og dengang vandt de turneringen.

Her to år senere var de igen makkere i double, og de var ikke langt fra at gentage kunststykket i U14, da de lørdag i finalen mødte 7. seedede Jean Marc Malkowski (SUI)/Alexander Georg Mandma (EST).
Det 7. seedede dansk-ukrainske par måtte dog “nøjes” med 2. pladsen, da de efter match-tiebreak tabte finalen 6-4, 3-6, [5-10].

Vejen til finalen var således
R32: bye
1/8: Thomas George Brun (SUI)/Mark Lajal  (EST) 4-1, 5-4(7)
1/4: Quentin Kouvtanovitch/Timo Legout (FRA) 6-3, 2-6, [10-8]
Semi: [6] Sebastian Gima (ROU)/Stijn Pel (NED) 6-4, 6-3

Holger Vitus Nødskov
Foto: Aneke Rune – Opvarmning inden double-finale

Sjældent nederlag i 1. runde

I de første turneringer i 2016 har 12-årige Holger som 1. års U14 (årgang 2003) mødt væsentlig hårdere modstand fra de lidt større og ældre årgang 2002-spillere, og derfor kan man ikke uden videre forvente, at Holger når langt i de Categori 1 turneringer, hvor de bedste er med, men indtil videre har han alligevel klaret sig fint, selvom det endnu ikke er blevet til nye internationale titler.

I denne uge oplevede Holger, der var seedet 12 og derfor oversidder i 1. runde, for en sjælden gangs skyld at blive besejret allerede i den første kamp, da han tabte 1-6, 5-7 til no. 201 Timo Legout, som er en af de franske spillere, der kæmper for at genvinde en plads i varmen under det franske forbund.

Som det fremgår herover, fik Holger senere revanche mod Timo Legout i kvartfinalen i double, og det samme gjorde hans makker mod Quentin Kouvtanovitch, der overraskende havde sendt 1. seedede Oleksiy Shestakov ud i samme runde, og derfor måtte både Holger og Shestakov fortsætte i Consolation i single, hvor de begge var oversiddere i 1. runde og derfor var direkte i kvartfinalen.

Holger vandt over no. 98 Noah Martens (BEL) 4-1, 5-4(7), mens hans double-makker vandt over Arthur Bugeaud (FRA) 4-1, 5-4(2), og dermed skulle de to makkere mødes i semifinalen, som ukraineren vandt 4-2, 5-3, og han vandt derefter også Consolation-finalen over no. 580 Max Westphal (FRA), der kom i finalen på en walkover.

Forrige artikelFavoritterne fra Lyngby tæt på nederlag
Næste artikelATP Indian Wells: Kyrgios skuffer – del Potro ude
Ole Dalsgaard Jensen
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.