Nick Kyrgios er overraskende ude af Masters-turneringen Indian Wells, der på mændenes side ellers ikke har budt på de store overraskeler. Det amerikanske publikum måtte også vinke farvel til populære Juan Martín del Potro.

Caroline Wozniacki. Angelique Kerber. Garbiñe Muguruza. Der er været nok af overraskende nederlag i kvindernes Indian Wells. Anderledes har det været hos mændene, hvor kun Nick Kyrgios noget overraskende fejlede mod en velspillende Albert Ramos-Vinolas i anden runde. Det australske stortalent tabte 7-6(4), 7-5.

BNP Paribas Open, også kaldet Indian Wells, er så småt i gang. Feltet består blandt andet af den suveræne verdensetter Novak Djokovic, den evige toer Andy Murray og også navne som Wawrinka, Nadal, Nishikori og Thomas Berdych. Alle har, på nær Djokovic, været i kamp og er videre i en af de mest prestigefyldte turneringer på touren foruden de fire Grand Slams.

Selvom turneringen stadig er på et tidligt stadie, har der været flere interessante kampe på banerne i den lille by Indian Wells i det solrige Californien.

Kyrgios skuffede

Stortalentet Nick Kyrgios stod i anden runde over for spanske Albert Ramos-Vinolas, der aktuelt ligger placeret som nummer 49 på verdensranglisten. Kyrgios har tidligere på året vist imponerende spil, og vandt i år sin første ATP-titel i karrieren.

Du kan læse Tennisavisens portræt af Kyrgios her.

Det var dog ikke den normalt så overlegne Kyrgios, der var på banen mod spanske Ramos-Vinolas, der ovenikøbet virkede uimponeret over at stå over for den australske servespecialist. Kampen bød på masser af dueller fra baglinjen, hvor begge forsøgte at presse den anden i bund.

Kyrgios virkede i perioder til at være manden, der skulle trække det længste strå, da han med adskillige breakbolde havde mulighederne for at nappe sættet. Hele seks breakbolde var dog ikke nok for australieren, der ikke formåede at udnytte nogle af dem.

Sættet endte derfor i en tiebreak, hvor en velspillende Ramos-Vinolas gjorde det svært for Kyrgios, der var tydeligt frustreret af slagets gang.

Andet sæt lignede meget første, men ved stillingen 6-5 til Ramos-Vinolas, var det spanieren der var ovenpå og efter en hæsblæsende sidste duel kunne Ramos Vinolas strække armene i vejret. Kampen endte 7-6(4), 7-5, og i tredje runde venter nu franske Gael Monfils.

Del Potro viste tænder

Indian Wells-finalist anno 2013, Juan Martín del Potro, spillede sin blot anden Masters-turnering på to et halvt år grundet skader. Den evigt uheldige argentiner stod i anden runde over for Tomas Berdych. Og det var ikke en del Potro, der havde tænkt at lægge sig fladt ned på trods af rollen som underdog.

Første sæt var en velspillende et af slagsen, hvor del Potro flere gange lignede den mand, der i 2009 besejrede Roger Federer i finalen ved US Open – med en stærk serv og tunge grundslag. Den nu 27-årige argentiner, der aktuelt ligger nummer 420 på ranglisten spillede på et højt niveau og gjorde det vanskeligt for Berdych.

Ligesom Kyrgios’ kamp var det del Potro, der havde de mange breakmuligheder, men heller ikke han formåede at udnytte dem. Og i tiebreaken var Berdych stærkest.

I andet sæt gik luften af ballonen for del Potro, der lignede en mand, der skulle have taget første sæt, hvis han skulle have gjort sig forhåbninger om videre deltagelse. Kampen endte 7-6(4), 6-2.

Djokovic og Nadal i kamp

Senere i aften og i nat (søndag, red.) er der interessante opgør på menuen. Verdensetteren Novak Djokovic skal for første gang i aktion ved årets Indian Wells, når han skal op imod den amerikanske kvalifikationsspiller Bjorn Fratangelo.

Aftenen og natten byder også på opgør som Grigor Dimitrov mod Alexander Zverev, Fernando Verdasco mod Martin Klizan, John Isner mod Andreas Seppi og Rafael Nadal mod Gilles Muller. Både Djokovic’ og Nadals kamp kan ses på Eurosport 2. Djokovic spiller lidt over midnat, mens Nadals kamp er sat til klokken 04.00.