I første weekend af april mødtes det nye netværk for kvinder i dansk tennis for første gang. Inden længe vil resten af det danske tennisland kunne få gavn af det nye initiativ.

Af Per Colstrup Vinkel

”Vi skal have flere kvinder som aktører i dansk tennis”. Så klart var budskabet fra idekvinden bag Q-tennis, den tidligere formand for Fyns Tennis Union Agi Szocska efter det stiftende møde.

Efter at selvsamme Szocska på den netop overståede generalforsamling i Dansk Tennis Forbund trådte ud af bestyrelsen, da hun valgte at stoppe som formand for Fyns Tennis Union, understregede hun samtidig behovet for at gøre noget for kvinder i dansk tennis. Det var nemlig ensbetydende med, at den netop valgte bestyrelse udelukkende er bestående af mænd.

”På spillersiden er vi rigtig godt repræsenteret på kvindesiden, naturligvis symboliseret ved den store succes Caroline Wozniacki har opnået. På ledelsessiden, samt blandt trænere og andre i klubberne halter det. Synergien mellem kvinder og mænd er nu engang bare bedst, begge køn kan noget, det andet ikke kan, derfor er kombinationen at foretrække,” forklarer Agi Szocska.

”Kvinder kan bidrage til helhedsbilledet, til samarbejde og til fællesskabet. Og så er de måske lidt mere modige, tør nogle nye ting og prøve dem af. Og så er de gode til at samle omkring familien, noget af den nytænkning vi efter min mening mangler i dansk tennis,” siger hun.

De nye medlemstal fra Dansk Tennis Forbund viser, at det endnu engang går bagud med medlemstallet i dansk tennis i al almindelighed. Kvinderne udgør dog langtfra den del det af medlemstallet de ifølge stifteren burde. 2015-medlemstallet viser at kun 36 procent af medlemmerne i de danske tennisklubber er kvinder.

Agi Szocska erkender, at tennis pr. tradition er en mandsdomineret sport. Kvinder vælger oftere karriere og familie, den tankegang håber hun med et nyt netværk at kunne ændre på. Tanken er at kvinderne i stedet for at sidde alene i deres klubber i et mandsdomineret miljø, kan mødes i netværket, udvikle ideer og aktiviteter i fællesskab, der henvender sig til kvinder på tværs af klubgrænser, for på den måde at gøre sporten mere attraktiv.

Præget bliver meget andet end konkurrence. Det bliver at etablere sociale bånd, at have fokus på motionen og andre elementer. Initiativtageren bag projektet glæder sig til de første arrangementer lanceres i løbet af denne sæson, samtidig glæder hun sig over de mange positive tilkendegivelser projektet har fået, også fra mænd.