Med en kvartfinale i sin første Grade 1 fik Sebastian Grundtvig for alvor markeret, at han trods sin unge alder kan begå sig blandt de bedste juniorer

I overskriften for denne afsluttende omtale fra Grade 1 turneringen Mediterranee Avenir- Casablanca i Morocco kunne med rette indgå udtrykket “internationalt gennembrud”, men i så fald skal der indføres en kategori-opdelt definition af begrebet, da Sebastian Grundtvig tidligere har præsteret resultater, som kan retfærdiggøre betegnelsen – eksempelvis da han som U12 opnåede 3. plads ved Orange Bowl, hvor han som U14 sidste år desuden opnåede en 5. plads.

Efter en periode, hvor Sebastian var gået en smule i stå som følge af skader, er hans udvikling for alvor på rette spor – endda i en grad, som formentlig kommer en smule bag på ham selv, og måske også på mange andre, der følger med i talent-udviklingen i dansk tennis.

Da Sebastian for et par uger siden for første gang deltog i en Grade 2 turnering i Slovakiet, tabte han som tidligere omtalt i 2. runde til 7. seedede no. 122 Carlos Divar (ESP), som må formodes at være mere vant til grus-underlaget end Sebastian, som kun havde haft få timer på grus, og desuden normalt er bedst på hardcourt.
Alligevel var han i stand til at spille lige op mod spanieren, men manglende udnyttelse af de mange chancer blev afgørende.

Den opnåede erfaring – at han kunne spille op med nogle af de bedste – har uden tvivl betydet, at Sebastian til denne uges Grade 1 turnering i Marocco har troet på, at han kunne gøre sig gældende, selvom han kunne møde spillere i top 100, hvilket han dokumenterede med sejren i 2. runde over 3. seedede no. 54 Alexis Canter (GBR) 6-1, 1-6, 6-2.

Efter sejren i 1/8-finalen over Carlos Sanchez Jover (ESP) 6-4, 5-7, 6-3 mødte Sebastian i kvartfinalen igen en top 100 spiller, 6. seedede no. 70 Ergi Kirkin (TUR), og her fik Sebastian en god start, da han vandt 1. sæt 6-3.
Træerne vokser som bekendt ikke ind i himmelen, og det lykkedes ikke for Sebastian at besejre Kirkin, som vandt kampen 3-6, 6-0, 6-2.

Selvom Tennisavisen ikke har modtaget meldinger om, hvordan Sebastians kampe er forløbet rent spillemæssigt, må det alligevel være på sin plads at udtrykke fuld anerkendelse for den unge danskers samlede præstation med kvartfinale i både single og double i en Grade 1 turnering.
Sebastian fortjener næsten en præmie for indsatsen, og derfor bringes – i mangel af bedre – ovenstående billede fra en af hans tidligere triumfer.

Dette betyder samtidig et avancement på ITFs rangliste fra no. 453 til ca. 260, og derved vil Sebastian fremover få langt bedre muligheder for at deltage i turneringer, hvor opholdsudgifter mv. er fuldt dækket, hvilket var den egentlige årsag til, at Sebastian valgte turneringen i Marocco, hvor han lige akkurat kunne slippe med som den næstsidste, der gik direkte i hovedturneringen.
Sebastian må siges at have fået fuld valuta for de penge, som han derved har sparet i forhold til at have valgt en turnering, hvor han selv måtte betale det hele.

I næste uge er Sebastian med i endnu en turnering i Casablanca, hvilket er Grade 3 turneringen ITF/CAT North African Circuit, hvor der ikke er top 100 spillere blandt deltagerne.
Sebastian blev tidligere trænet af Tine Scheuer-Larsen i HIK, hvor han nu trænes af Kenneth Carlsen, som har været med i Casablanca under turneringen, og han vil også være der i forbindelse med næste uges turnering, så han er sikker på at få kyndig vejledning.