De fire slutspilshold viste alle stor styrke i lørdagens kampe

I den ene pulje i herrernes mellemspil var der højdramatik og pladserne i slutspillet blev afgjort på marginalerne.

HIK vs. KB

I pulje 1 spillede HIK og KB om puljesejren på HIKs anlæg; KB var favoritter, men HIK-holdet viste tænder og gav KB kamp hele vejen, og HIK havde da også fået et stort hjemmepublikum til at møde frem i det gode vejr og støtte klubbens herre- og damehold. KB vandt dog kampen med 4-2; Rasmus Møller tog en meriterende sejr over Calle Bergman fra KB, og brødrene Christopher og Alexander Kønigsfeldt pillede i førstedoublen pynten af de to nykårede mestre i herredouble, Thomas Kromann og Martin Pedersen, KB.

HIK holdet var indtil gårsdagens kamp ubesejret i tre år (holdet har spillet sig op fra 2. division til Elitedivisionen på tre år). Godt nok blev en flot HIK stime brudt, men holdet kan glæde sig over en plads i slutspillet. Det samme kan KB, og med sejren over HIK vandt Frederiksberg-holdet puljen og samtidig også retten til at vælge semifinalemodstander til slutspillet om fjorten dage.

Birkerød vs. Fruens Bøge

I den anden kamp i puljen som ikke havde synderlig stor betydning for puljeudfaldet, vandt Birkerød på udebane over Fruens Bøge med 4-2

Lyngby vs. Århus 1900

I pulje 2 var kravet til Lyngby en storsejr mod Århus 1900, såfremt den traditionsrige klub skulle bevare håbet om slutspil. Og Lyngby satte da også alt ind på at opnå dette, og mødte op i Århus med et utrolig stærkt hold: Kristian Pless, Mikael Torpegaard, Tobias Galskov og Rasmus Nørby. Og da Århus holdet ikke havde sine bedste spillere med i opgøret så blev det en meget sikker sejr på 6-0 til Lyngby. Nu kunne holdet kun afvente resultatte af den anden kamp mellem Hvidovre og Gentofte.

Hvidovre vs. Gentofte

Med sejren i Århus havde Lyngby så 11 point, og det betød at Hvidovre maksimalt måtte tage 3 point mod Gentofte og helst ikke for positiv sætscore. Kampen mellem Hvidovre og Gentofte blev ligeså jævnbyrdig og spændende som forudsagt. Efter singlerne var stillingen 2-2 og så skulle doublerne afgøre slutspilspladserne; det blev dramatisk idet Hvidovre vandt den ene double med 13-11 i match tiebreak og dermed klarede 3-3. Den efterfølgende beregning af sætscoren viste + 3 i Hvidovres favør og dermed er klubben for første gang i slutspillet for herrehold.

De fire slutspilshold er KB, HIK, Gentofte og Hvidovre.

Slutspillets spilles d.5 – 6. september på KBs anlæg på Peter Bangs Vej

Forrige artikelElitedivisionen: Så er der sat navn på slutspilsholdene i damernes DH
Næste artikelSuperstjerner klar til Energi Danmark Champions Battle
Avatar photo
Tennisavisen.dk er Danmarks største digitale tennisunivers. Vi bringer nyheder, billeder, analyser, debat og aktuelle opdateringer fra tennisverdenen – både fra Danmark og internationalt.