Når Holger Rune går på banen i sit livs første ATP kvartfinale, kan en sejr give direkte adgang til at være med i næste uges ATP 500 i Acapulco

17-årige Hoger Vitus Nødskov Rune vil uden tvivl være topmotiveret, når han fredag kl. 1730 kan følges på TV 2 Sport X i kvartfinalen ved ATP 250 turneringen Chile Dove Men+Care Open i Santiago møder ATP-ranglistens no. 86 Federico Delbonis (ARG).

ATP Santiago: Holger Rune videre til ATP kvartfinale som den yngste siden Zverev i 2014

En eventuel sejr kan nemlig åbne større muligheder for den unge fremadstormende dansker, der ved at nå semifinalen får muligheden for en såkaldt Special Exempt (SE) til næste uges ATP 500 turnering i Acapulco, som ligeledes kan følges på TV 2 Sport X, der i næste uge sender fra både Acapulco og Dubai, som begge er i ATP 500 kategorien.

Der er dog i Holgers team ikke taget stilling til, om en sådan mulighed vil blive udnyttet, eller om Holger som oprindelig planlagt deltager i næste uges ATP Challenger i Santiago, da al fokus lige nu handler om dagens kamp mod 30-årige Federico Delbonis, der i tilfælde af sejr får muligheden for at benytte SE-muligheden i Acapulco.

Holger kan komme i fornemt selskab, hvis det lykkes at komme med i Acapulco, hvor topnavnene er no. 6 Stefanos Tsitsipas og no. 7 Alexander Zverev, der er det seneste eksempel på, at en 17-årig har været i en ATP semifinale, da han ved ATP 500 i Hamburg dog måtte se sig slået af den daværende no. 7 David Ferrer.

Kun spillere fra top 70 er direkte i hovedturneringen, heriblandt navne som Diego Schwartzman, Milos Raonic, Kevin Anderson, Fabio Fognini, Felix Auger-Aliassime, Grigor Dimitro, Cristian Garin, John Isner, Casper Ruud og Benoit Paire.
Alle de nævnte er i top 30.

Forrige artikelDH slutspil: En åben affære hos herrerne
Næste artikelAJ-Byg ApS bliver sponsor no. 2 for 15-årige Yakup Uzunel
Avatar photo
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.