Som det gælder for de fleste ting i tilværelsen, så er det altid en god ide at have det rette udstyr. Er man en hyppig fritidskok, som bruger meget tid i køkkenet, er det en god ide at have noget godt udstyr i form af gryder og pander, som maden ikke brænder på i tide og utide.

Det samme gælder i forhold til sport. Skal man i gang med at spille fodbold, gør man nok klogt i at anskaffe sig et par kvalitets fodboldstøvler, og ikke en billig kinesisk kopi, hvor sålen måske falder af første gang man binder snørebåndene.

Kvalitet er alfa og omega

Er man faldet for tennissporten, og gør sig forhåbninger om at gøre det til en karrierevej, skal man ligeledes sørge for at udstyret er i orden. Det gælder uanset om man er ny i tennisverdenen eller om man er et nyt online casino som disse.

Som i eksemplet ovenover skal man naturligvis sørge for at have et par gode tennissko, inden man træder ind på gruset eller en af de andre underlag. Men udover et talent for tennis, er det især ketcheren, som skal have en vis kvalitet. Knækker ketcheren eller springer strengene hver gang man slår hårdt til bolden, så kan det blive svært at forfølge sin drøm.

Størrelsen er afgørende

Det er en hel videnskab at vælge den rigtige ketcher, men her forsøger vi at give dig en lille guide til at vælge den perfekte tennisketcher. Når man er ny i tennissporten, kan man med fordel vælge en ketcher med et stort ketcherhoved. Størrelsen på ketcherhoveder varierer fra 550 cm2 til 870 cm2, og de mest almindelige størrelsen holder sig omkring 6-700 cm2.

Jo større hovedet er, jo mere kraft kan man få i sine slag. Det er en fordel for mange nybegyndere, hvor teknikken endnu ikke er på niveau med den nye danske tennisstjerne Holger Rune. I takt med at evnerne på banen forbedres kan et mindre hoved på tennisketcheren være en fordel, da det giver mere kontrol over slagene.

Let eller tung – kontrol eller power

Længden og vægten på ketcheren har også en vis betydning for en ny tennisspiller. Jo længere ketcheren er, jo større er slagkraften. Normallængden på en tennisketcher er fra 68,5 til 71,5 cm. Groft sagt kan man sige, at hvis ketcheren er kortere end 68,5 cm, har man mere kontrol over den og bolden. Er den længere end 68,5 cm, får man mere power i sine slag.

Også vægten af ketcheren har en stor betydning for kraften i slagene og kontrollen over bolden. En nybegynder skal helst skaffe sig en ketcher på ca. 250 gram, da denne vægt både giver slagkraft og kontrol. Generelt kan man sige, at jo tungere den er, jo større kraft kan man få i slagene, mens en lettere ketcher giver bedre kontrol.

Detaljerne er vigtige

Strengene, rammebredden og størrelsen på grebet har naturligvis også en betydning, hvis man gør sig forhåbninger om at komme i nærheden af Clara Tauson og de andre stjerner. Mønsteret på strengene kan inddeles i to kategorier: åbne mønstre, hvor der er længere mellem strengene, og så lukket, hvor strengene sidder tættere sammen. Et åbent mønster giver mere kontrol, mens et tæt eller lukket mønster giver mere power.

Rammebredden på en tennisketcher er normalt mellem 19-25 mm. Er bredden over 22 mm, får man mere kraft i slagene, men under 22 mm giver mere kontrol.

Grebstørrelsen afhænger helt af størrelsen på ejerens hænder. Juniorspillere har oftest et greb på 101-103 mm, mens voksne mænd med store hænder har helt op til 115 mm i grebstørrelse.

Forrige artikelTurneringer uge 35: Holger Rune mod no. 1 Djokovic i 1. runde. Clara Tauson muligvis mod no. 1 Barty i 2. runde
Næste artikelW15 Belgien: Sofia Nami Samavati vandt sin første professionelle titel ugen efter sin første finale
Avatar photo
Tennisavisen.dk er Danmarks største digitale tennisunivers. Vi bringer nyheder, billeder, analyser, debat og aktuelle opdateringer fra tennisverdenen – både fra Danmark og internationalt.