En større satsning på træning og eliteområdet i Roskilde Tennis Klub har givet dem et mål. Dameholdet skal i Elitedivisionen inden for et år. Og det er bestemt realistisk, mener cheftræner Emil Bødker.

434 dage. Så mange dage var Roskildes 1. damehold ubesejret inden første kamp i indendørssæsonen 2014/2015. I første runde af 1. division Øst bød da også på endnu en sejr, da Roskilde besejrede KFUM 4-0. Med oprykningen til 1. division i sidste sæson, en god start på denne sæson og en større satsning på træning, elite og holdtennis har været med til at skrue Roskilde Tennis Klubs ambitioner i vejret.

[quote_box_center]”I vintersæsonen er målet at etablere os i 1. division, hvor målet på den lange bane er, at vi rykker op i elitedivisionen,” fortæller cheftræner i Roskilde Tennis Klub Emil Bødker.[/quote_box_center]

Kort efter sejren over KFUM måtte Roskilde dog tage hjem med det første nederlag i 14 måneder efter en kamp mod Virum-Sogenfri. Trods den tabte kamp er cheftræner Emil Bødker meget optimistisk om målet for oprykning.

[quote_box_center]”Vi ligger meget godt til lige nu (red. nr. to i 1. division Øst). Rykker vi ikke op i denne sæson bliver det forhåbentlig til sommer. Jeg ser det som meget realistisk, at vi kommer til at rykke op.”[/quote_box_center]

Tidligere professionel og nu mor til to

De tre damer, der skal føre klubben til Danmarks bedste række, er ikke hvem som helst. Udover nr. 14 i u18 Alina Essaulova og nr. 40 på seniorranglisten (red. rangliste december 2014) Rikke Stokholm Qvist Rasmussen er 42-årige Anja Kostecki på holdet. En ukendt spiller for de fleste, men går man 20 år tilbage, vidste de fleste, hvem hun var.

Med fire år på touren, en plads på FED Cup-holdet, DM titler i både double og for hold med B93 og en rangering blandt de tre bedste lige siden u12 kunne Anja Kostecki ikke gå ubemærket hen. Nu 20 år senere har de nye tennisgenerationer taget over, og det er de færreste der kender til den tidligere topspiller, hustru og nu mor til to.

[quote_box_center]”Jeg synes det er sjovt at spille mod de unge piger, der ikke ved jeg kan spille tennis,” siger Anja Kostecki.[/quote_box_center]

Hun er ikke i tvivl om, at niveauet kan holde trods benene er blevet 20 år ældre.

[quote_box_center]”Tennis er lidt ligesom at cykle, ens teknik og spilforståelse forsvinder ikke. Konditionen kan man selvfølgelig arbejde på.”[/quote_box_center]

Efter flere år med tennis i udlandet besluttede Anja Kostecki at drosle ned, vende tilbage til Danmark og begynde at studere. Det førte til et endeligt stop i år 2002, da tiden blev knap med både arbejde og familie.

Men for 2 år siden i 2012 besluttede Anja Kostecki at få sving i ketsjeren igen. Banerne i barndomsklubben på Dronning Sofies vej i Roskilde blev endnu engang betrådt.

[quote_box_center]”Den første holdkamp husker jeg tydeligt. Det var mod KFUM. Jeg fik en fibersprængning i baglåret under doublen, men vi vandt kampen alligevel. Jeg slog og Line løb (red. Line Lauridsen spiller i dag i Gentofte),” fortæller en grinende Anja Kostecki.[/quote_box_center]

Vinderinstinktet og viljen til at fighte er ikke lagt på bænken selv mange år efter Anja Kostecki har stoppet sin professionelle karriere.  Netop det instinkt er måske det, der får Roskilde Tennis Klub i Elitedivisionen.

[quote_box_center]”Den indædthed der er for vinde, den er der stadig. Det er ikke for sjov. Jeg skal fandeme vinde.”[/quote_box_center]

Roskilde ligger nr. 2 i tabellen to point efter Virum-Sogenfri på førstepladsen med 10 point.

Næste kamp er en hjemmekamp mod Greve den 31/1 2015.

Profiler:

Hold musen over billedet og tryk på de røde punkter der dukker frem for at læse mere.

Alina Essaulova

Rikke Stokholm Qvist Rasmussen

Anja Kostecki

Forrige artikelWTA Auckland Classic: Første sejr til Caroline – nu med link til YouTube
Næste artikelITF Vesterås: Philip Hjorth har nu lært at vinde tætte kampe
Rikke Stokholm Qvist
Rikke Stokholm Qvist Rasmussen er en inkarneret tennisspiller, hvor hun deltager i både individuelle turneringer og i 1. division for Roskilde Tennis Klub. Desuden har hun flere års erfaring som tennistræner. Til daglig studerer hun journalistik på SDU.