Vinderen af Nürnberg turneringen (der blev afholdt før Roland Garros) Kiki Bertens, fortsætter med at imponere og er nu i kvartfinalen i årets anden slam. For første gang en plads i kvartfinalerne af en grand slam-turnering. Hendes bedste placering nogensinde (41) er ligeledes forbedret. Og hvor stopper det? Hver dag har Kiki Bertens overrasket sig selv og skubbet sine grænser igen og igen. Onsdag slog hun på bane 1 amerikanske Madison Keys, der er 17 i verden i to sæt (7-6, 6-3).

Hvad er hemmeligheden Bertens? `Jeg føler mig godt på banen. Noget med at spille, og ikke analysere for meget og forkæle dig selv med den eufori, der er omkring dig” siger Bertens.

Torsdag er hun i kvartfinalen mod schweiziske Timea Bacsinszky, der i to sæt (6-2, 6-4) slog Venus Williams.

Måske er det hende eller hendes sky, siger Bertens. de mister kontrollen over sig selv, som så ofte før.

Men der er der dog intet der tyder herpå. Ved US Open måtte Bertens udgå i 2014, efter at Bacsinszky havde vundet første sæt. Den Bertens der er på Roland Garros i dag er dog en anden i alle henseender.

Onsdag sagde Kiki til sig selv før kampen mod Keys:” Nu holder jeg stille i mit hoved og koncentrerer mig”. Keys er en fremtidens spiller, kun 21 år, og velsignet med en ødelæggende forhånd. Hun har for nylig nået finalen i grus turneringen i Rom, og alligevel er amerikaneren med sine lange ben ikke en typisk grus spiller.

Keys bevæger sig meget mindre end Bertens, som kan glide så vidunderligt, at det er hendes foretrukne spillemåde. Bertens spiller nogle strålende point i den afgørende tie-break i det første sæt. Hun satte et klogt drop skud ind og viftede efterfølgende returen væk med forhånden og bragte Keys på fortvivlelsens rand. Bertens skiftede taktik, og turde tage initiativ, hvor Keys havde et mere ensartet spil med hårde slag igen og igen uden den store variation.

Keys indledte ​​det andet sæt med at risikere alt. Og så var hendes 25 vindere pludselig ødelagt af hendes 27 uprovokerede fejl. Bertens har kun 13 i forhold til 17 vindere.
Et øjeblik følte Betens sommerfugle i maven, da hun servede den største sejr hjem i sin karriere. `Jeg tænkte her: “øhhh, dette er noget særligt”. Med et knivskarpe baghånds passererslag skød hun sig selv blandt de sidste otte i Paris.

Bertens vil drømme om den magiske triumf. `Jeg ved ikke, hvor det stopper,” siger hun smilende. Det er næsten uforståeligt.

For to uger siden startede Bertens som nummer 89 i verden i kvalifikationen til WTA turneringen i Nürnberg. Nu er hun 32 og hun hører næsten til de seedede spillere på Wimbledon.

Dagens damekampe endte således:
4. runde
Serena Williams (USA) [1] def.Elina Svitolina (UKR) [18] 6-1 6-1
Timea Bacsinszky (SUI) [8] d Venus Williams (USA) [9] 6-2 6-4


Kiki Bertens (NED) d Madison Keys (USA) [15] 7-6(4) 6-3
Yulia Putintseva (KAZ) d Carla Suarez Navarro (ESP) [12] 7-5 7-5

Kvartfinale
Samantha Stosur (AUS) [21] def.Tsvetana Pironkova (BUL) 6-4 7-6(6)


Garbine Muguruza (ESP) [4] d Shelby Rogers (USA) 7-5 6-3