Nu skydes DH-turneringen i gang.
Corona-virussets indtrængen i Danmark har haft og vil få svære konsekvenser for samfundet, og sportens verden er ikke gået ramt forbi. Tennis var først lukket helt ned, og siden har der været en gradvis åbning af sporten, og nu er der blevet åbnet op for igen at spille turneringstennis. Den kommende weekend spilles første runde i DH. For mange spillere er det første gang at de reelt skal spille en kamp, og spændende bliver det at se, hvilken form spillerne tropper op med.

Hvilke klubber er favoritter til at komme i slutspillet, og hvem skal kæmpe for ikke at rykke ud?. Det vil vi prøve at give et bud på, nu hvor alle klubber har offentliggjort deres klubranglister.

Damerne
Gentofte hører blandt de største favoritter til mesterskabet. Holdet råder over de to stærke Fed Cup spillere, Emilie Francati og Maria Jespersen, og Helena Francati, som er hjemme fra collegeopholdet, vil være en yderst stærk gevinst. Den sidste plads i startopstillingen kan indtages af Ida Krause, som også holder ferie fra college, eller en af de mange svenske piger som klubben har tilknyttet. Desuden har holdet også Eva Dyrberg til rådighed, men hun er nok mest tiltænkt en rolle i doublerne. Holdet må regnes for sikker slutspilsdeltager er vort bud.

KB er en anden favorit hos kvinderne. En opstilling med Clara Tauson, Mai Grage, Karina Ildor Jacobsgaard, Julie Noe, Rebecca Mortensen og med stærke spillere “på bænken” som Karoline Laursen og Simone Alipieva, så er der kun få hold som kan udfordre pigerne fra Frederiksberg. KB kommer sikkert i slutspillet er vort bud.

Birkerød vandt mesterskabet i den noget forkortede indendørsturnering, men har efterfølgende måtte sige farvel til flere stærk navne. Men holdet har fået tilført en række stærke tyske piger til holdet, og kommer de i spil sammen med klubbens Fed Cup-spiller, Karen Barritza, så vil holdet også spille med om ædelmetallet i udendørssæsonen. Birkerød er kandidat til slutspillet er vort bud.

HRT har et stærkt hold af unge spillere, med Olga Helmi på toppen. Johanne Svendsen, Mathilde Tranberg, Ida Hasselbalch og Mille Mørk udgør resten af holdet, som dog kan forstærkes såfremt man vælger at bruge sin svenske spiller, Julita Saner. Vigtigt for HRTs chancer er at Olga spiller, for uden hende får holdet det meget svært mod de bedre hold i rækken. HRT er kandidat til slutspillet er vort bud.

HIK har en lang række stærke udenlandske spillere på sin rangliste, og såfremt de spiller så vil de sammen med klubbens bedste, Hannah Viller Møller, kunne spille med om topplaceringerne. Men mon ikke klubbens øvrige danske spillere, Emilie Håkansson, Martha-Elisa Stemann, Emilie Just-Bomholt og Berta Passola, kommer til at udgøre stammen, og så bliver truppen nok suppleret med enkelte svenske spillere. HIK vil kæmpe med om slutsspilspladserne er vort bud.

Lyngby har fået tilgang af flere tidligere Birkerød-spillere, og fra at være nedryknings-kandidat, så er holdet nu i en position, hvor man kan tillade sig at se opad og håbe og tro på en plads i slutspillet. Det vil dog kræve at den danske trup med Elena Jamshidi, Natacha Schou, Charlotte Ellegaard og Malene Stripp får hjælp af de gode udenlandske navne som klubben også har på sin rangliste; uden udlændinge så er holdet i nedrykningsfare. Lyngby forbliver i Elitedivisionen er vort bud.

Fruens Bøge har nok rækkens stærkeste spiller i Anastasia Yakimova, og hun har den forgangne sæson vist sig afgørende for at klubben overlevede. I denne sæson ser feltet af hold stærkere ud og det er nok tvivlsomt om kvaliteten i resten af truppen er god nok til at klare sig fri af nedrykning. Fruens Bøge er nedrykningskandidat er vort bud.

Holtes rangliste svømmer nærmest over med stærke udenlandske spillere; af de seks øverste er det kun nr. 3 Sofia Samavati med dansk pas. I de kampe, hvor Holte måtte vælge at spille med sine øvrige danske spillere, vil holdet have det meget svært, men rykker man to udlændinge ind i opstillingen, så er holdet en slutspilskandidat. Holte er svær at spå, men vort bud er at holdet rykker ud.