Johanna Larsson og Rebecca Peterson sikrede for anden dag i træk Sverige afgørende sejr i double. Danmark gjorde en god figur mod Rusland, som dog var for stor en opgave

Torsdag ventede igen en lang dag med tenniskampe fra Fed Cup i Zielona Gora hvor både Sverige og Danmark spillede på Centre Court i Hala Widowiskowo-Sportowa.

Sverige spillede fra kl. 10 og vandt 2-1 over Estland, hvilket blev omtalt herunder.

Fed Cup: Sverige tog et nyt skridt mod 1. pladsen i pulje B

Mens Tennisavisens video-mand, Georg Beyer Clausen var i fuld gang med at redigere video-optagelser og interview med Sveriges holdkaptajn, indledte Clara Tauson 2. singlen mod Ruslands Natalia Vikhlyantseva, hvilket på forhånd måtte betegnes som en næsten umulig opgave.

Da Georg ankom til hallen for at lave optagelser opdagede han til sin store forbavselse, at Clara førte 4-0 og desuden havde fordel til 5-0, så han må have følt som Jeppe i baronens seng, at det kan umuligt passe, men det var ganske vist – dog fortsatte det ikke helt på samme vis resten af kampen, og Georg antydede, at hans ankomst kan have spillet en rolle, hvilket dog næppe er tilfældet.

Vikhlyantseva fik halet ind på Clara, og hun vandt kampen, og da Daria Kasatkina derefter vandt over Karen Barritza var den forventede russiske sejr sikret, og den blev udbygget til 3-0 i doublen.

Fed Cup: Clara og Karen tæt på at tage sæt fra russiske storfavoritter

Det blev langt ud på aftenen, inden doublen var færdig, og det gav nogle praktiske problemer med både at få aftensmad og færdiggøre redigering af optagelser fra kampen og efterfølgende interview, hvilket Inge Ejsing på glimrende vis beskriver i nedenstående opslag på facebook.

Ved hjemkomsten til Tawerna Cicha Przystan var der meget lidt overskud til at kaste sig over PC’en, så det blev i stedet sengen, der blev prioriteret, og færdiggørelse af artiklen om kampen mod Rusland måtte vente til næste morgen, inden en ny lang dag truede forude.

Klik på videoen herunder for at se afsnit 3 af “5 rødglødende dage i Polen”