Mikael Torpegaard er klar til semifinalen i Columbus Challenger, som han vandt for 2 år siden

Som omtalt i nedenstående artikel i Tennisavisen, vil Mikael Torpegaard også efter afslutningen af 4 år på college forsat have træningsbase i Ohio, hvor han har fået tilknyttet en manager, som hjælper med planlægningen af træning og turneringer samt med at opnå sponsorater.

Mikael Torpegaard fortsætter karrieren i USA

I denne uge deltager Torpegaard i Columbus Challenger, som afvikles på hans hjemmebane de sidste 4 år i Ohio, hvor han for 2 år siden fik wildcard og gik hele vejen og vandt sin første ATP Challenger titel.

Efter afslutningen på college har Torpegaard deltaget i en enkelt $25.000 turnering i Tulsa, Oklahoma, hvor han nåede kvartfinalen, og derefter har han deltaget i 5 ATP Challenger turneringer i Canada og USA med en kvartfinale i Winnipeg i den første af dem som bedste resultat efterfulgt af 1/8-finale i Binghamton.

I de to efterfølgende turneringer blev Torpegaard sendt ud allerede i kvalifikationen, senest i sidste uges turnering i Cary i North Carolina, hvor han tabte 7-6(1), 6-7(4), 2-6 i første kvalrunde til Thai-Son Kwiatkowski (USA), som han havde besejret 6-4, 7-5 i kvalfinalen i Binghamton, hvilket var danskerens hidtil eneste sejr over Kwiatkowski, som i 2016 vandt 6-1, 6-3 ved en 10K i Finland, og helt tilbage i juniortiden i 2012 tabte Torpegaard 4-6, 4-6 i en Grade 1 i San Jose, Costa Rica.

Torpegaard kunne få chancen for at revanchere det seneste nederlag, hvis han var i stand til at spille sig i kvartfinalen i Columbus Challenger, og det første skridt på vejen var R32 mod 8. seedede no. 220 Mavrick Banes (AUS), som blev besejret 7-6(3), 6-4 i en kamp, som kan genses herunder.

I 1/8-finale var modstanderen Torpegaards tidligere holdkammerat fra Buckeyes Jeffrey J. Wolf (USA), der ligesom danskeren havde wildcard til turneringen på deres egen hjemmebane, hvor Torpegaard vandt sikkert 6-1, 6-4 i kampen herunder.

Dermed var Torpegaard klar til revancheopgør mod Thai-Son Kwiatkowski (USA), der forinden havde været gennem 3 kampe i kvalifikationen og derefter yderligere to kampe i hovedturneringen, hvor Kwiatkowski i 1/8-finalen havde besejret 2. seedede no. 112 Peter Polansky (CAN) 7-6(5), 2-6, 7-6(7).

Torpegaard valgte at lade modstanderen starte med at serve, hvilket umiddelbart forekom at være en fornuftig taktik, da amerikaneren har en frygtindgydende serv, men taktikken bar ikke frugt, idet Kwiatkowski helt fra starten leverede server, som danskeren ikke kunne stille meget op imod.
Da statistikken efter de første 3 amerikanske servepartier desuden viste, at han amerikaneren vandt langt de fleste point bag både 1. og 2. serven, mens Torpegaard i de første servepartier kun havde vundet sølle 2 point bag 2. serven, tydede kampens forløb i starten, hvor Torpegaard ved 2-3 måtte afværge 4 breakbolde, på at det ville blive næsten umuligt at bryde modstanderens serv, og at han selv ville være i problemer i sine egne servepartier.

Efter at Torpegaard havde afværget i alt 5 break-muligheder, fik han selv en enkelt break-mulighed til 4-3, hvilket ikke blev udnyttet, men ved 4-4 blev der med en flot halvflugtning til 0-30 lagt pres på amerikaneren, som også tabte den næste bold, og dermed 3 danske break-muligheder.
Med fire 1. server afværgede Kwiatkowski alle mulighederne og skaffede sig selv fordel, men to dobbeltfejl blev skæbnesvangre og betød alligevel dansk break til 5-4, hvorefter Torpegaard servede sættet sikkert hjem 6-4.

I resten af kampen var Torpegaard “on fire”, som kommentatoren udtrykte det herunder, hvor kampen kan genses, og det blev dansk sejr 6-4, 6-2.

Semifinalerne kan følges på Livestream.com/ATP lørdag fra kl. 18, hvor Torpegaard møder 3. seedede no. 124 Michael Mmoh (USA), der er en yderst talentfuld 20-årig, der i 2015 var no. 2 på ITFs junior-rangliste.
I den anden semifinale mødes 1. seedede no. 111 Jordan Thompson (AUS) og 7. seedede no. 213 Roberto Quiroz (ECU).

Forrige artikelMikael Torpegaard fortsætter karrieren i USA
Næste artikelWozniackis nye vej kan skabe flere store triumfer
Avatar photo
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.