Tidligere No.1 Victoria Azarenka fortsætter sin vej tilbage til toppen, slog Svetlana Kuznetsova 6-3, 6-2 i finalen og sikrede dermed Miami titlen og sikrede sin tilbagevenden til WTAranglistens Top 5.

Azarenka, en dobbelt mester i Miami, vandt sin tredje titel i 2016 på dominerende vis uden at tabe et sæt. Endnu mere imponerende, er hendes titler i Indian Wells og Miami der fuldfører en såkaldt Sunshine Dobbelt, en begivenhed der sidst sidst opnåedes for 11 år siden.

Azarenka, der kun har tabt en match hele året, brød Kuznetsovas åbnings serveparti og kom hurtigt foran 2-0. Det enlige servebreak skulle vise sig at være vigtigt, da Azarenka var i stand til at klare de syv på hinanden følgende breaks, og stadig hænge på foran Kuznetsova.

I andet sæt fik Azarenka styr på sit kraftfulde spil og kørte Kuznetsova træt. Hun fik russeren til at løbe over hele banen. Azarenka holdt intensiteten hele kampen, ramte 23 vindere mod Kuznetsovas ​​8, mens Kuznetsova slog 22 uprovokerede fejl mod Azarenkas 18.

Azarenka vandt kampen og Miami titlen på en time og 17 minutter, Kuznetsova havde intet ud over ros til sin modstander i hendes andenplads tale.

“Jeg vil gerne lykønske Victoria for at gøre sådan et godt stykke arbejde i år og i disse fire uger,” siger Kuznetsova, og glædede Miami publikummet ved at levere talen på både engelsk og spansk.

Azarenka var ligeledes overstrømmende i sin ros til Kuznetsova, som hun har spillet ni gange mod siden 2007.

“Jeg vil lykønske Sveta for det flotte resultat,” sagde Azarenka. “Jeg ved, du har haft en masse op-og nedture i din karriere, og jeg er så glad for at se dig igen i topform og levere noget godt tennis.”

Azarenka havde også en følelsesmæssig dedikation for sejren der er hendes tyvende karriere titel:

“Jeg ønsker at dedikere denne sejr til min familie, for mine forældre, som jeg ikke ser så ofte, men mine forældre lærte mig nogle virkelig store ting.

“De gav mig rødder, så jeg altid ved, hvor jeg kommer fra, og de gav mig vinger, så jeg kan flyve, så jeg kan være her. Tak så meget.”

Med sejren, cementerede Azarenka også sin stilling som No.1 på vejen til Singapore.