Den 2. seedede Angelique Kerber skulle bruge tre sæt, før det lykkedes at sende unge ungarske Timea Babos ud af turneringen på eftertrykkelig vis. Kerber skreg højt, mens hun slog et forhånds passerslag og dermed fik sejren, 6-2, 3-6, 6-4, og færdiggjorde hvem der skulle i kvartfinalen i Miami Open.

Kerber syntes at have godt styr på kampen, da hun tog åbningssættet, men Babos, kom igang efter en vellykket snak med træneren Thomas Drouet, og udlignede til et et i sæt og var foran med et break i tredie, før den regerende Australian Open mester genvvandt sit spil – og vandt fem af de sidste seks partier og Kerber nåede dermed blandt de sidste otte i Miami og genvandt 2. pladsen på ranglisten fra Agnieszka Radwanska.

“Timea spillede meget godt,” fortalte Kerber Andrew Krasny i bane interviewet efter kampen. “Jeg startede kampen godt og jeg spillede et godt første sæt, men hun kom stærkt tilbage.

“Jeg forsøgte at kæmpe indtil det sidste point, jeg var nede i tredje sæt, og jeg måtte bare tro på mig selv, at jeg kunne vende det rundt.”

Den to timer og otte minutter lange kamp gik ind i tirsdagen, men Kerber er ikke fremmed for sene tidspunkter, hun kæmpede engang til 03:10 for at overleve Daria Gavrilova. Det var ved sidste års Apia International Sydney.

“Jeg vandt kampen og det at være i den næste runde er bare en fantastisk følelse – efter midnat, men det er godt stadig at være i turneringen”

Med Radwanska og verdens nr.1 Serena Williams ude efter fjerde runde, er Kerber den højest rangerede kvinde tilbage i lodtrækningen, og ser ud til at være tæt på det niveau, der tog hende til titlen i Melbourne for blot to måneder siden – at ramme 20 vindere og konvertere syv af otte break point muligheder viser lidt af styrken.

“Jeg tænkte ikke på dette på banen,” sagde hun, da hun blev spurgt om de seedede der var røget ud. “Jeg prøver bare at spille mit spil og fokusere på mig selv, forbedre min tennis og spiller parti efter parti Det er godt at være tilbage her i Miami,. Det er forbløffende, at I blev her indtil dette tidspunkt, tak så meget!” sagde Kerber til publikum.

Den næste for Kerber er No.22 seedede Madison Keys, som havde let ved at komme i kvartfinalen med en 6-3, 6-1 sejr over Irina-Camelia Begu.

“Madison er en dygtig ung spiller, hun spiller store kampe imod mig, og vi har haft hårde kampe i fortiden. Hun er hjemme her, og jeg vil bare prøve at tage udfordringen mod hende og spille en god kamp. ” sagde Kerber om sin næste modstander.

Ottende dels finalerne endt således:

19] Timea Bacsinszky (SUI) d [3] Agnieszka Radwanska (POL) 2 – 6 6 – 4 6 – 2
[5] Simona Halep (ROU) d [WC] Heather Watson (GBR) 6 – 3 6 – 4
[24] Johanna Konta (GBR) d [32] Monica Niculescu (ROU) 6 – 2 6 – 2


[13] Victoria Azarenka (BLR) d [4] Garbiñe Muguruza (ESP) 7 – 6 (6) 7 – 6 (4)


[22] Madison Keys (USA) d Irina-Camelia Begu (ROU) 6 – 3 6 – 1
[2] Angelique Kerber (GER) d Timea Babos (HUN) 6 – 2 3 – 6 6 – 4
[30] Ekaterina Makarova (RUS) d [12] Elina Svitolina (UKR) 6 – 1 6 – 4
[15] Svetlana Kuznetsova (RUS) d [1] Serena Williams (USA) 6 – 7 (3) 6 – 1 6 – 2

De første to kvartfinaler afvikles tirsdag – der skal lægges 6 timer til for at få danske tider

13:00 – [19] Timea Bacsinszky (SUI) V [5] Simona Halep (ROU)
19:30 – [15] Svetlana Kuznetsova (RUS) V [30] Ekaterina Makarova (RUS)