Johannes Ingildsen er tæt på top 300 i double, da han i sin 2. finale sammen med August Holmgren vandt sin 10. double-titel siden college-opholdet sidste år

25-årige Johannes Ingildsen (Joe) og 24-årige August Holmgren har i den forløbne uge deltaget i en M25 turnering i Lesa i Italien.
Da begge er useedede er der altid en oplagt risiko for at møde en seedet spiller allerede i 1. runde, hvilket var tilfældet for August, der mødte 7. seedede Stefano Napolitano (ITA). Efter 2 tætte sæt fik August overtaget i 3. sæt, hvor han sikrede sejren 6-7(7), 7-5, 6-1.

Joe var en smule mere heldig med sin lodtrækning, når man isoleret ser på 1. runde, hvor han vandt sikkert 6-2, 6-0 over Pasquale De Giorgio (ITA), der var videre fra kvalifikationen.

I 1/8-finalen ventede til gengæld 1. seedede no. 383 Samuel Vincent Ruggeri (ITA), som havde vundet 6-2, 6-1 over sin 15-årige landsmand Lorenzo Beraldo, der var videre som Lucky Loser.
Joe vandt dog over den topseedede med de usædvanligt svingende cifre 6-2, 1-6, 6-0.

På papiret havde August i kampen forinden på Center Court tilsyneladende en lidt mere overkommelig opgave, da han i 1/8-finalen mødte 24-årige no. 1070 Federico Campana (ITA), der var videre fra kvalifikationen, men selvom italieneren ikke kan fremvise prangende resultater i Futures sammenhæng, trak han sig alligevel sejrrigt ud af opgøret med cifrene 6-2, 3-6, 6-4.

Senere samme dag spillede Joe og August på samme bane kvartfinale i double, hvor de dagen forinden havde vundet 3-6, 6-3, [10-4] over det 3. seedede argentinske par Mariano Kestelboim og Ignacio Monzon.

I kvartfinalen blev det til endnu en match-tiebreak, da Joe og August vandt 5-7, 6-4, [10-2] over italienerne Davide Galoppini og Stefano Napolitano.

Næste dag var Court 2 reserveret til danskerne, idet Joe i den første kamp spillede kvartfinale i single, inden han sammen med August spillede semifinale i double.
I begge tilfælde var Juan Ignacio (ARG) på den modsatte side af nettet, og i den første kamp trak argentineren det længste strå, da han vandt 6-2, 6-3.

I doublen blev det til gengæld dansk sejr, da Joe og August sikrede en plads i finalen med cifrene 7-6(5), 6-4 over 1. seedede Galarza og hans slovenske makker Tomas Lipovsek Puches.
Billedet herunder blev samme aften – på bestilling – fremsendt til Tennisavisen.

M25 Lesa 2022
Foto: Privat – Johannes Ingildsen og August Holmgren

I finalen mødte Joe og August det italienske par Federico Bondioli og Filippo Romano, der havde wildcard.
De 2 første kampe blev som nævnt afgjort i match-tiebreak, og i semifinalen var 1. sæt i tiebreak, men i finalen havde Joe og August teten fra start, og de vandt med de overbevisende cifre 6-1, 6-4.

M25 Lesa 2022
Foto: Privat

Tennisavisen har modtaget ovenstående præmiebilleder samt billedet herunder, hvor August ses sammen med en lokal fan.

M25 Lesa 2022
Foto: Privat

August er efter endt ophold på college i Dan Diego indstillet på at spille en masse turneringer, og allerede i næste uge deltager han i endnu en M25-turnering i Maribor i Slovenien.

Inden turneringen i Lesa havde August optjent 37 point efter foreløbig 7 turneringer, mens Joe, der blev færdig på college sidste år, har optjent 35 point efter 20 turneringer.
Når point optjent i Lesa medregnes næste mandag vil både August og Joe have 38 point, hvorved de begge nærmer sig top 600 på ATP-ranglisten.

Joe er no. 337 på double ranglisten med 170 point, og når de 25 point for titlen i Lesa  tilføjes næste mandag, vil Joe formentlig akkurat klemme sig ind i top 300 på double-ranglisten.

Siden college-opholdet sidste år, har Joe vundet 10 double-titler, og han har en enkelt gang tidligere haft August som makker, da de for et år siden nåede finalen ved M15 i Monastir.

Forrige artikelUS Open: Mindst 3. runde anses for realistisk for både Clara og Holger
Næste artikelTurneringer uge 35: Massiv dækning af US Open fra Discovery med fokus på Clara og Holger
Avatar photo
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.