Johannes Ingildsen er tæt på top 300 i double, da han i sin 2. finale sammen med August Holmgren vandt sin 10. double-titel siden college-opholdet sidste år

25-årige Johannes Ingildsen (Joe) og 24-årige August Holmgren har i den forløbne uge deltaget i en M25 turnering i Lesa i Italien.
Da begge er useedede er der altid en oplagt risiko for at møde en seedet spiller allerede i 1. runde, hvilket var tilfældet for August, der mødte 7. seedede Stefano Napolitano (ITA). Efter 2 tætte sæt fik August overtaget i 3. sæt, hvor han sikrede sejren 6-7(7), 7-5, 6-1.

Joe var en smule mere heldig med sin lodtrækning, når man isoleret ser på 1. runde, hvor han vandt sikkert 6-2, 6-0 over Pasquale De Giorgio (ITA), der var videre fra kvalifikationen.

I 1/8-finalen ventede til gengæld 1. seedede no. 383 Samuel Vincent Ruggeri (ITA), som havde vundet 6-2, 6-1 over sin 15-årige landsmand Lorenzo Beraldo, der var videre som Lucky Loser.
Joe vandt dog over den topseedede med de usædvanligt svingende cifre 6-2, 1-6, 6-0.

På papiret havde August i kampen forinden på Center Court tilsyneladende en lidt mere overkommelig opgave, da han i 1/8-finalen mødte 24-årige no. 1070 Federico Campana (ITA), der var videre fra kvalifikationen, men selvom italieneren ikke kan fremvise prangende resultater i Futures sammenhæng, trak han sig alligevel sejrrigt ud af opgøret med cifrene 6-2, 3-6, 6-4.

Senere samme dag spillede Joe og August på samme bane kvartfinale i double, hvor de dagen forinden havde vundet 3-6, 6-3, [10-4] over det 3. seedede argentinske par Mariano Kestelboim og Ignacio Monzon.

I kvartfinalen blev det til endnu en match-tiebreak, da Joe og August vandt 5-7, 6-4, [10-2] over italienerne Davide Galoppini og Stefano Napolitano.

Næste dag var Court 2 reserveret til danskerne, idet Joe i den første kamp spillede kvartfinale i single, inden han sammen med August spillede semifinale i double.
I begge tilfælde var Juan Ignacio (ARG) på den modsatte side af nettet, og i den første kamp trak argentineren det længste strå, da han vandt 6-2, 6-3.

I doublen blev det til gengæld dansk sejr, da Joe og August sikrede en plads i finalen med cifrene 7-6(5), 6-4 over 1. seedede Galarza og hans slovenske makker Tomas Lipovsek Puches.
Billedet herunder blev samme aften – på bestilling – fremsendt til Tennisavisen.

M25 Lesa 2022
Foto: Privat – Johannes Ingildsen og August Holmgren

I finalen mødte Joe og August det italienske par Federico Bondioli og Filippo Romano, der havde wildcard.
De 2 første kampe blev som nævnt afgjort i match-tiebreak, og i semifinalen var 1. sæt i tiebreak, men i finalen havde Joe og August teten fra start, og de vandt med de overbevisende cifre 6-1, 6-4.

M25 Lesa 2022
Foto: Privat

Tennisavisen har modtaget ovenstående præmiebilleder samt billedet herunder, hvor August ses sammen med en lokal fan.

M25 Lesa 2022
Foto: Privat

August er efter endt ophold på college i Dan Diego indstillet på at spille en masse turneringer, og allerede i næste uge deltager han i endnu en M25-turnering i Maribor i Slovenien.

Inden turneringen i Lesa havde August optjent 37 point efter foreløbig 7 turneringer, mens Joe, der blev færdig på college sidste år, har optjent 35 point efter 20 turneringer.
Når point optjent i Lesa medregnes næste mandag vil både August og Joe have 38 point, hvorved de begge nærmer sig top 600 på ATP-ranglisten.

Joe er no. 337 på double ranglisten med 170 point, og når de 25 point for titlen i Lesa  tilføjes næste mandag, vil Joe formentlig akkurat klemme sig ind i top 300 på double-ranglisten.

Siden college-opholdet sidste år, har Joe vundet 10 double-titler, og han har en enkelt gang tidligere haft August som makker, da de for et år siden nåede finalen ved M15 i Monastir.