I årets sidste turneringer har Holger Rune den klare opgave at holde sig til taktikken gennem hele kampen. Taktikken sikrede sejren og revanche mod Timofey Skatov

Da 17-årige Holger Vitus Nødskov Rune i slutningen af august mødte 19-årige Timofey Skatov (RUS) i 1. runde ved en M15-turnering i Anif i Østrig, fandt han aldrig de samme takter som ugen forinden, hvor han nåede semifinalen i Vogau, og derved vandt Skatov med de overbevisende cifre 6-2, 6-4.

I september vandt Holger sin første professionelle titel, da han ved M25 i Klosters i Schweiz vandt finalen 6-4, 6-2 over Jesper De Jong (NED), og ugen efter fortsatte han i vindersporet ved M15 i Melilla i Spanien, hvor han i finalen igen mødte Skatov, og meget tydede på, at Holger kunne tage endnu en titel, da han dominerede 1. sæt, som Holger vandt 6-3.
Skatov fik dog overtaget i resten af kampen, hvor Holger manglede den fornødne energi til lange dueller, og derved blev det til endnu en sikker russisk sejr 3-6, 6-0, 6-1.

Da Holger i 1. runde i denne uges M15 turnering WTT VILA DE VALLDOREIX RISE FOR GOOD TROPHY i Spanien, vandt over 1. seedede Marco Trungelliti (ARG) var opskriften at bevare fokus på den planlagte taktik gennem hele kampen uden at skele til stillingen undervejs.

M15 Valldoreix: Holger Rune på nederlagets rand holdt fast i konceptet og vandt over 1. seedede

Den samme taktik blev fulgt til punkt og prikke, da Holger i fredagens kvartfinale mødte Timofey Skatov for 3. gang i år, og den disciplinerede indsats gav pote, idet Holger fik revanche og vandt med de overbevisende cifre 6-2, 6-2.

Sejren var dog ikke helt så overbevisende som cifrene tyder på, idet der var mange tætte partier, bl.a. da Holger i 1. sæt brød russerens serv første gang efter 5 break-muligheder, og Skatov havde derefter mulighed for at bryde tilbage, men Holger bevarede forspringet, da han holdt serv til 4-1, og han havde desuden 2 break-muligheder til 5-1, men Skatov bevarede kontakten, indtil Holger med endnu et break sikrede sættet til 6-2.

Holger fik en drømmestart i 2. sæt, da han brød Skatovs serv til 2-0, men russeren brød rent tilbage og holdt serv til 2-2, men Holger genetablerede forspringet med endnu et break til 4-2, og han afværgede derefter russisk break-mulighed og sikrede en afgørende føring 5-2.
Skatov førte derefter 40-0 i egen serv, men Holger holdt sig inde i partiet, da han udlignede til 40-40, hvorefter han udnyttede sin første matchbold til 6-2, 6-2 efter en indsats, hvor Holger både udviste disciplin og modenhed.

Dermed er Holger klar til semifinalen, hvor han møder vinderen af kampen mellem no. 493 Thomas Laurent (FRA) og no. 494 Pol Toledo Bague (ESP).
I skrivende stund fører franskmanden 6-2, 1-0.

Forrige artikelATP Challenger Cary: Torpegaard på toppen i USA til kvartfinale efter sejr over 1. seedede Monteiro
Næste artikelMikael Torpegaard ude med skade
Avatar photo
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.