Mikael Torpegaard klarer sig traditionelt bedst i turneringer i USA, hvilket sejr over ranglistens no. 84 Thiago Monteiro er seneste eksempel på

Hvis man nærstuderer 26-årige Mikael Torpegaards resultater, kan det hurtigt konstateres, at han vinder relativt flere kampe i USA, end når han spiller i Europa, og det indtryk blev bekræftet yderligere, da han efter corona-pausen måtte forlade alle de 4 turneringer, som han har spillet i Europa, allerede efter 1. runde, hvilket både var tilfældet i 1. kvalrunde ved French Open mod den tidligere top 10 spiller, Jack Sock (USA) og 3 uger i træk ved Challengers i Tyskland.

Nu er Torpegaard tilbage i USA, hvor han i denne uge deltager i ATP Challenger turneringen Atlantic Tire Championships i Cary i North Carolina, hvor det på papiret så ud til, at han havde en overkommelig opgave i 1. runde mod 22-årige William Blumberg (USA), der er no. 1713 på ATP-ranglisten, men den lave rangering hænger primært sammen med, at han til daglig spiller for det lokale University of North Carolina, og desuden er han i top 10 på college-ranglisten, hvor Torpegaard tidligere i en længere periode var no. 1.

Kampen afslørede, at Blumberg var en kvalificeret modstander, som voldte store problemer, da han indledte kampen med et rent serveparti, og efterfølgende brød han danskerens serv til 2-0, og han holdt sin serv resten af sættet, som han derved vandt 6-3 efter at have afværget danske break-mulighed ved både 3-1 og 4-2.

I 2. sæt undgik Torpegaard at komme i problemer i sin serv, som er et vigtigt våben, og han udnyttede straks selv muligheden, da Blumberg ved 1-2 kom bagud 15-40, hvilket var den eneste break-mulighed i hele sættet, som Torpegaard derved vandt 6-3.

Til gengæld var der flere break-muligheder i 3. sæt, hvor Torpegaard brød til 3-2 i 3. forsøg, men Blumberg brød straks tilbage, og han afværgede derefter 3 danske break-muligheder og bragte sig foran 4-3, men ved 4-4 fik Torpegaard igen 3. break-muligheder, som opstod allerede ved 0-40 og i 2. forsøg fik han det afgørende break til 5-4, hvorefter han servede sejren hjem 3-6, 6-3, 6-4.

Kampen kan genses herunder

I 1/8-finalen ventede en væsentlig større udfordring i skikkelse af 1. seedede Thiago Monteiro (BRA), der inden mandag var no. 80 på ranglisten.
Desværre kunne kampen ikke følges på livestream, idet alle kampe blev flyttet indendørs, men det gjorde næppe den store forskel, idet underlaget ligesom udendørs er ret hurtigt, hvilket formentlig har passet Torpegaard ganske udmærket, da han derved kan få udbytte af sin serv.

Torpegaard vandt i starten af kampen sine servepartier i sikker stil, idet han i de første 4 servepartier kun afgav et enkelt point i 3 af partierne, og i et enkelt tilfælde vandt han partiet ved 40-30.
Ved 4-4 kom Torpegaard for første gang under pres ved 30-40 i egen serv, og selvom han afværgede break-muligheden, fik Monteiro endnu en mulighed, som blev udnyttet, hvorefter argentineren sikrede sættet 6-4 med et ren serveparti.

I starten af 2. sæt havde Monteiro muligheder for break ved 15-40, men Torpegaard afværgede begge muligheder, hvorefter han selv havde en enkelt chance til 2-0, men det lykkedes at udligne til 1-1, og i de følgende servepartier var ingen af dem tæt på at bryde modestanderens serv, indtil Torpegaard udnyttede den første mulighed ved 30-40 til et afgørende break til 5-3, hvorefter han sikrede sættet 6-3 i egen serv ved 40-15.

Monteiro havde en enkelt break-mulighed til at komme foran 2-0 i 3. sæt, men i stedet brød Torpegaard rent til 2-1, og han undgik problemer i de efterfølgende servepartier, indtil han ved 4-3 kom bagud 15-40, men begge muligheder blev afværget, og det samme gjorde endnu en argentinsk break-mulighed, inden Torpegaard holdt serv til 5-3.
Da Torpegaard derefter servede for kampen ved 5-4, sikrede han sejren med et rent parti til slutresultatet 3-6, 6-3, 6-4 i en kamp, som han selv betegner som en “kanon match”.

Dermed er Torpegaard klar til kvartfinalen, hvor han møder 19-årige Brandon Nakashima (USA), der i 2018 vandt Junior Masters, som Holger Rune vandt året efter.

Kampen spilles fredag kl. 1700 dansk tid, og hvis der kan spilles udendørs, kan kampen følges på livestream.com/ATP,

Forrige artikelNordiske tennisstjerner i kamp om stor præmiesum i Danmark
Næste artikelM15 Valldoreix: Moden Holger Rune bevarer fuldt fokus og får revanche for 2 nederlag mod Skatov
Avatar photo
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.