Planen var at Holger Rune skulle stresse sin modstander fra start og acceptere eventuelle fejl. Taktikken lykkedes til perfektion

17-årige Holger Vitus Nødskov Rune har i hver af de 3 første runder ved M15+H turneringen M15+H turneringen 21E INTERNATINAUX DE BRESSUIRE – 79 i Frankrig sendt spillere fra værtsnationen ud af turneringen.

M15 Bressuire: Holger Rune i semifinalen efter sejr over franskmand med tricky forhånd

Det har dog ikke skadet hans popularitet – tværtimod har en supportergruppe, der primært består af ældre damer og nogle lokale drenge trofast heppet på Holger under turneringen i den lille messeby Bressuire, hvor der på grund af corona-pandemien er ekstra dødt, og derfor fungerer turneringen som en hel energi-indsprøjtning til byen i et land med stolte tennistraditioner.

M15 Bressuire
Fransk avisartikel

Holger har også fået stor opmærksomhed med artikler i 2 franske aviser forud for lørdagens semifinaler.

M15 Bressuire
Fransk avisartikel

Den overvældende interesse blev oplevet som et rent flash back til Tennis Europe tiden, hvor Holger ofte spillede spillede både U12 og U14 turneringer med flotte resultater, og selvom turneringen er underlagt restriktioner med masker, håndsprit og afstand, opleves turneringen som et sted, hvor der mærkes liv.

I semifinalen mødte Holger for en gangs skyld ikke en franskmand, idet han mødte den 21-årige belgier Zizou Bergs, der i 1. runde havde sendt en franskmand ud af turneringen, og i de to næste kampe vandt han over hollænderne Jesper De Jong og Jelle Sels.

Taktikken for Holger handlede om at forhindre, at Bergs fik gang i det storslåede spil, som han foretrækker, og derfor var det planen at stresse belgieren fra kampens start ved at spille i højt tempo og samtidig acceptere de fejl, som vil være en naturlig konsekvens.

Især i 1. sæt lykkedes taktikken til perfektion, da  Holger indledte kampen med et rent servepart, og selvom Bergs førte 40-0 i sit eget serveparti, fik Holger udlignet til 40-40, men det lykkedes dog for belgieren at udligne til 1-1, men i de næste 2 belgiske servepartier brød Holger serven, og han havde derved mulighed for selv at serve sættet hjem ved 5-1.
For første gang i sættet havde Holger dog besvær med at holde serv, og Bergs havde 4 gange break-mulighed til at få endnu et parti på tavlen, men efter sættets længste parti vandt Holger alligevel sættet 6-1.

2. sæt blev mere jævnbyrdigt, da Bergs indledte med at holde serv til 1-0, og Holger måtte afværge break-mulighed, inden han udlignede til 1-1, hvorefter begge problemfrit holdt serv indtil 4-4, hvor Holger havde sin første break-mulighed i sættet ved 15-40.
Bergs havde derefter 2 muligheder for at reducere med et smash, som Holger begge gange mirakuløst fik returneret, og han fulgte op med en vinder, hvorefter han holdt serven og sikrede sejren 6-1, 6-4.

Kampen blev vist på arrangørernes facebook, hvor den kan genses.

I finalen møder Holger igen en franskmand, 22-årige no. 434 Matteo Martineau, der på vejen til finalen har vundet over både en italiener, franskmand, tysker og senest i semifinalen hollandske Gijs Brouwer 7-6(6), 6-1.
Holger kan med sejr overhale franskmanden på ATP-rangliste, hvor Holger med semifinalen er no. 441 på liverankingen, hvor han med en sejr vil være omkring no. 428.

Finalen kan følges på livestream søndag kl. 1000.

Forrige artikelW25 Fujaira: Mindeværdig titel til Clara Tauson efter fejlfrit 1. sæt i jævnbyrdig finale
Næste artikelDH damer: Gentofte vandt topopgør
Avatar photo
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.