Efter foreløbig 3 professionelle titler på grus sikrede Holger Rune efter et fokuseret 3. sæt i finalen en titel på hardcourt til samlingen

For 2. uge i træk har 17-årige Holger Vitus Nødskov Rune spillet sig frem til en M15 finale, da han i lørdagens semfinale ved M15+H turneringen 21E INTERNATINAUX DE BRESSUIRE – 79 i Frankrig havde succes med sin stres-taktik mod den 21-årige belgier Zizou Bergs, der sidste år gjorde en god figur, da han fik wildcard til ATP 250 i Antwerpen, hvor han fulgte en sensationel sejr over no. 45 Albert Ramos-Vinolas op ved at vinde et sæt over no. 17 Karen Khachanov, som dog vandt 5-7, 6-4, 6-4.

M15 Bressuire: Stres-taktik banede vejen til finalen for Holger Rune

Finalen mod den 22-årige franskmand, no. 434 Matteo Martineau blev især i de 2 første sæt en jævnbyrdig affære.

Ved stillingen 2-2 i 1. sæt afværgede Holger modstanderens første break-mulighed med en vinder på 2. bolden, og han sikrede partiet, da han derefter 2 gange i træk fulgte op på en skarp cross baghånd efter 1. serven.
I det næste parti havde Holger muligheder for at bryde franskmandens serv ved 15-40, men den første blev afværget med en fremprovokeret fejl efter 2. bolden, og på den næste mulighed blev Holger en anelse passiv i duellen, som endte med en fransk vinder, og det samme var tilfældet, da Holger fremtvang en fejl og endnu en break-mulighed.

Efter de uudnyttede break-muligheder blev Holger i stedet selv brudt i sit næste serveparti som følge af 4 fejl fra Holger, der dog fik muligheden for at bryde tilbage efter en fransk dobbeltfejl ved 30-30, men Martineau afværgede med et es, hvorefter Holger med en skarp forhånd fremtvang en fejl og endnu en break-mulighed, som blev udnyttet, da Holger afgjorde duellen ved nettet og udlignede til 4-4, og han holdt desuden serv til både 5-4 og 6-5.
Da Martineau servede for at få sættet ud i tiebreak, sneg Holger sig frem og afgjorde en bold ved nettet til 15-30, og 2 efterfølgende franske fejl betød, at Holger vandt sættet 7-5.

Jævnbyrdigheden fortsatte i 2. sæt, hvor begge holdt serv indtil 3-3, men i det (psykologiske) 7. parti havde Holger ved 15-30 en stor afbrænder ved nettet, som betød 2 franske break-muligheder, som dog blev afværget, men partiet endte alligevel med fransk break efter en dansk fejl til 3-4.
Begge holdt derefter serv, og Martineau sikrede sættet med et rent serveparti til 6-4.

I 3. sæt var Holger fuldt fokuseret fra start, og han holdt serven rent til både 1-0 og 2-1, hvorefter han brød franskmanden rent, da bolden 4 gange havnede i nettet til dansk føring, der blev udbygget til 4-1, og Holger havde desuden mulighed for endnu et break ved 30-40 i modstanderens næste serveparti, efter at Holger spillede sig ud af en presset situation i forhånds-hjørnet med en superb longline vinder.
Martineau svarede dog godt igen, da han med et par servevindere og en fremprovokeret dansk fejl reducerede til 2-4.

Holger holdt derefter serv til 5-3, og han spillede sig derefter 2 gange frem til matchbold i kampens længste parti, hvor Martineau afværgede den første mulighed med en servevinder og i 2. forsøg med et es, hvorefter det først i 6. forsøg lykkedes at holde serv.

Da Holger derefter servede for kampen, indledte han med en servevinder, og med et rent serveparti sikrede han sejren 7-5, 4-6, 6-4. og sikrede dermed karrierens 4. professionelle titel, hvilket er den første på hardcourt, idet de 3 øvrige ved M25 Klosters, M15 Valdoreix og M15 Antalya alle var på grus.

Tennisavisen modtog efter finalen disse billeder fra præmieceremonien.

M15 Bressuire 2021
Foto: Privat

M15 Bressuire 2021

Foto: PrivatM15 Bressuire 2021

Foto: Privat
På kort sigt er de nærmeste planer for Holger at vende hjem til Danmark, hvilket kan være en udfordring, da indrejse til Danmark kræver en negativ covid-19 attest senest 24 timer før ankomst, og da det lokale apotek har lukket søndag, har det ikke været muligt at få taget en test i tide, inden den oprindeligt planlagte flyafgang søndag 2130.
Desuden har det ikke været muligt at bestille tid online til lufthavnens rapid test, og da svartiden på en PCR test kan være 48 timer, har det været nødvendigt at booke ekstra overnatning i Paris.
Derfor er der bestilt flyafgang med afbestillings-option i tilfælde af, at svar på en test på et apotek mandag ikke modtages i tide, hvilket fremkalder kritik af, at Danmark ikke opererer med 48 eller 72 timer som i andre EU lande, og der opfordres til at skelne mellem privat og erhvervsmæssig rejser.

Efter et kort ophold i Danmark er det planen, at Holger ugen efter deltager i en M25 turnering i Villena i Spanien, hvor der er dobbelt så mange point at spille om sammenlignet med M15, hvor Holger i sidste uge optjente 6 point for finalen på Mallorca og 10 point for dagens titel, hvorved det samlede antal point til ATP-ranglisten er 91, som medfører en rangering omkring no. 428, når alle point bliver medregnet.

Planerne efter Villena afhænger af, hvorvidt det lykkes for Holger at på wildcards til ATP Challenger og/eller ATP 250, hvilket der arbejdes ihærdigt på i kulissen, men i skrivende stund er der ikke bekræftede tilsagn herom.

Forrige artikelDH herrer: KB vandt topopgør mod HIK
Næste artikelTurneringer uge 4: Clara Tauson seedet 8 i fransk W60 turnering
Avatar photo
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.