Holger Rune afværgede 4 sætbolde i et comeback efter 1-5 i tiebreak, inden han sikrede finaleplads efter 9-7 og 11-9 i tiebreaks

Efter den knebne sejr 5-7, 6-3, 6-3 over ATP no. 593 Alexander Donski (CAN) i 1/8-finalen ved M15-turneringen Club Megasaray Series 3 i Antalya i Tyrkiet ventede en på papiret mere overkommelig opgave for 17-årige Holger Vitus Nødskov Rune i kvartfinalen mod 18-årige Sebastian Gima (ROU), der er no. 1401 på ATP-ranglisten og no. 61 på ITFs juniorrangliste, hvor hans højeste rangering i starten af året var no. 39.

M15 Antalya: Holger Rune klar til kvartfinale mod rumænsk junior, som besejrede 1. seedet tyrkisk Davis Cup spiller

Gima havde ganske vist overraskende vundet i 3 sæt over 1. seedede Cem Ilkel (TUR), og han viste i kampen mod Holger stor boldsikkerhed, som nødvendiggjorde at Holger enten skulle fremprovokere fejl eller selv afgøre duellerne, og derfor var rumænerens eneste reelle chance, hvis Holger ikke var tilstrækkelig fokuseret på opgaven.

Holger indledte kampen med et rent serveparti, og han brød straks til 2-0, men i det efterfølgende serveparti sluttede 4-5 af duellerne med fejl fra Holger, uden at han var specielt presset, og han fik ikke udnyttet 2 fordele til 3-0, hvorimod Gima efter 3 break-muligheder fik reduceret til 1-2, men Holger tog igen teten og brød til 3-1 ved 15-40.

Bortset fra en enkelt rumænsk break-mulighed mere i 1. sæt og en enkelt i 2. sæt havde Holger fuld kontrol over resten af kampen, hvor hans større tryk og præcision i spillet var den afgørende forskel, som førte til en sikker sejr 6-1, 6-0.

Russer behøvede kun 6 bolde inden semifinalen

Kampen nåede således at blive færdigspillet, inden vejrguderne lukkede op for sluserne, men den anden kvartfinale, hvor Holgers modstander i semifinalen skulle findes, blev afbrudt, da 4. seedede no. 421 Evgeny Tyurnev (RUS) ved 5-4 i 3. sæt kunne serve for kampen mod 8. seedede no. 544 Alexandar Lazarov (BUL).

Kampen blev genoptaget lørdag morgen, og efter 6 server havde russeren sikret sig sejren 3-6, 6-3, 6-4, og en halv time senere var han klar til at møde Holger i semfinalen, som kunne følges på livestream, hvor stillingen dog ikke blev opdateret, da scoretavlen viste navnene på de 4 tyrkiske spillere, som efterfølgende skulle spille double på samme bane, men stillingen kunne dog følges sideløbende på livescore.

Tyurney viste sig at være en hård nød at knække, selvom Holger kom godt fra start og førte med et break ved 5-2, men da han servede for sættet ved 5-3, blev han en smule for passiv, og russeren tog sit break tilbage, men Holger havde derefter en enkelt break-mulighed – og dermed sætbold – da Tyurney servede ved 4-5, men russeren vandt alligevel partiet, hvorefter sættet endte i tiebreak, hvor Holger afværgede en enkelt sætbold, inden han vandt tiebreak’en 9-7.

Comeback inspireret af Tsitsipas ved 1-5 i tiebreak

2. sæt forløb omvendt af 1. sæt, idet Holger blev brudt tidligt og kom bagud 2-5.
Russeren fulgte godt med i Holgers tempo, når der blev slået fladt til boldene, og derfor forsøgte Holger at variere mellem tempo og toppede bolde, og det lykkedes at bryde tilbage, da Tyurney servede for sættet.

Derved  måtte 2. sæt også afgøres i tiebreak, hvor Holger straks kom bagud efter 2 mini-breaks, og ved sidebyttet var Holger bagud 1-5, hvilket fik ham til at huske på, at Stefanos Tsitipas ved samme stilling lavede comeback mod Grigor Dimitrov, og Holger gentog samme kunststykke og spillede sig tilbage i tiebreak’en, hvor han dog måtte redde 4 sætbolde, inden han med nød og næppe fik hevet sejren i land efter 9-7 og 11-9 i de to tiebreak’s efter en mental kraftpræstation.

Holger “rystet” af jordskælv

Tennisavisen modtog efterfølgende ovenstående billede med en glad vinder i receptionen på hotellet, hvor han kort efter fik en “rystende” oplevelse, da et mindre jordskælv forårsagede rystelser i et minuts tid.

I mellemtiden er modstanderen i søndagens finale fundet, men forinden skulle afvikles en kvartfinale, som var udsat fra den regnfulde fredag.
Den udsatte kvartfinale blev fundet af 18-årige Felix Gill (GBR), der var med i turneringen på en Junior Reserved (JR) plads som følge af hans juniorrangering som no. 33.
Gill, der er no. 1539 på ATP-ranglisten, vandt opgøret 7-5, 6-2, inden han mødte 19-årige no. 1276 Filip Misolic (AUT), der er videre fra kvalifikationen, og østrigeren sikrede sig plads i finalen med en overbevisende sejr 6-2, 6-2, hvorved han fik revanche for et tidligere nederlag, idet Gill i 2018 vandt 7-5, 6-1, da de mødtes i en Grade 4 turnering i Beograd.

Top 500 sikret på ATP-ranglisten

Holger har med pladsen i finalen sikret sig, at han på ranglisten pr. 14. december er i top 500, og hvis han vinder finalen, hvor han er kæmpe-favorit og kan nå op på 74 point til ranglisten, vil han formentlig være omkring no. 470-475.

 

Forrige artikelTomme flasker var nøglen til padel-bane i Rødekro
Næste artikelM15 Antalya: Udfordring bliver fortsat at holde niveau i næste uge efter Holger Rune’s tredje professionelle titel
Ole Dalsgaard Jensen
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.