De gode takter fra Glasgow fortsatte i Sunderland, hvor Clara Tauson efter 8 sejre på stribe blev stoppet i semifinalen

Da 17-årige Clara Tauson i forrige uge vandt W25-turneringen Scottish Championships i Glasgow, optjente hun 50 point til WTA-ranglisten, men da point optjent i W15 og W25 opdateres med en uges forsinkelse, kunne der ikke spores fremgang på den rangliste, som blev opdateret for en uge siden, men på den seneste rangliste pr. 2. marts er Clara avanceret til sin hidtil højeste rangering som no. 217.

ITF Glasgow: Clara Tauson fortsætter de gode takter og viser mental styrke, der sikrer årets første titel

Om en uge vil Clara formentlig avancere yderligere, idet hun i sidste uge optjente yderligere 18 point, da hun nåede semfinalen ved W25 turneringen LTA GB Pro-series i Sunderland, hvor hun fik brudt en stime på 8 sejre i træk i semifinalen mod den jævnaldrende Emma Raducanu (GBR), der vandt 6-4, 6-2.

Forinden havde Clara fortsat de gode takter fra Glasgow, da hun i 1. runde (R32) vandt 6-3, 6-4 over Ioana Loredana Rosca (ROU) og derefter i 1/8-finalen 6-2, 6-1 over Alicia Barnett (GBR).
Selvom der var livestream fra 2 af banerne, blev ingen af de førnævnte kampe vist, hvorimod det var muligt at følge med, da 7. seedede Clara i kvartfinalen vandt overbevisende 6-1, 6-2 over 2. seedede no. 214 Pemra Ozgen (TUR), der ikke fik lov til at vise de samme gode takter, som hun havde vist i de tidligere kampe.

Clara har tidligere mødt Eamma Raducanu 3 gange i ITF junior-regi, og det første møde var ved Grade 4 i KB i 2017, da de mødtes i et jævnbyrdigt opgør i 1. runde, hvor Clara vandt 2-6, 6-3, 6-1, hvilket viste sig at være den “moralske finale”, idet Clara derefter fejede al modstand til side i resten af turneringen.
Raducanu vandt til gengæld ugen efter titlen ved en tilsvarende turnering i Oslo.

Emma Raducanu
All rights reserved Espen Hildrup 2016 – Emma Raducanu vandt Oslo Open 2017 ugen efter nederlaget til Clara Tauson i KB

Næste møde mod Raducanu var ved French Open 2018, hvor Clara vandt 6-2, 6-1, og ved det seneste møde vandt Clara 6-3, 3-6, 6-1 i semifinalen ved Grade 1 optakts-turneringen i Traralgon forud for Australian Open i 2019, hvor Clara vandt begge titler.

Selvom Clara på papiret var favorit til at vinde sin 4. sejr i træk mod Raducanu, forudsatte det dog, at hun fortsat spillede op til sit bedste, hvilket er urimeligt at forvente i hver eneste kamp, og efter 8 sejre i træk fandt Clara ikke samme takter som i kvartfinalen, hvilket den velspillende britte dygtigt udnyttede, da hun med sejren 6-4, 6-2 reducerede den indbyrdes statistik til 1-3.

I Glasgow vandt Clara 6-4, 6-0 i finalen mod Viktoriya Tomova (BUL), der også nåede finalen i Sunderland, hvor hun sikrede titlen med sejr over Raducanu 4-6, 6-4, 6-3.

Når Clara næste mandag får tildelt 18 point for semifinalen i Sunderland, mister hun samtidig 10 point, som blev optjent med en W15 titel i Monastir sidste år, men point-forskellen på 8 betyder formentlig kun en mindre ændring i rangeringen.

Derimod vil Clara om 2 uger opleve en mærkbar tilbagegang på ranglisten, når hun mister de 80 point, som hun optjente ved W60 turneringen i Shenzhen, og derved vil hendes rangering formentlig dale omkring 75 pladser.

Da der fortsat er størst fokus på udvikling, tilbringes de næste uger med træning, men måske kan den midlertidige rangering lige under top 200 “udnyttes” i forbindelse med tilmeldinger til turneringer de sidste 2 uger af marts, hvor det er den nuværende – og næste uges – rangering, der er afgørende for, hvilke turneringer Clara kan komme ind i.

Som spillet har fungeret ved både Fed Cup i Helsinki og i de seneste uger i Glasgow og Sunderland, er der gode udsigter til, at det bebudede fald på ranglisten erstattes af fornyet fremgang i de kommende måneder.