August Holmgrens tenniskarriere nåede fredag sit foreløbige højdepunkt, da han vandt finalen i Petit Camp Open 6/2 6/4 over tyskeren Luis Erlenbusch.

Finalens første sæt var ren dansk dominans. Holmgren havde momentum med sig og tog sættet 6/2.

I andet sæt var det tyskeren, der tog over,  og han bragte sig foran 4/1 efter flot og solidt spil. Men Holmgren har sammen med Dave Bandelin arbejdet på taktik. 3-1 kalder de et taktisk mønster, tre gange forhånd og en baghånd – og vel og mærke tre forskellige forhåndsslag. Et mønster, hvor modstanderen skal tvinges ud af sin grundposition, sin tryghedszone, fordi han ikke rigtig kan beregne, hvordan og hvor næste slag kommer. Holmgren mestrer de varierede forhåndslag, og med en frisk ketcher og det taktiske tiltag, fik han vendt kampen. Momentum var tilbage i hans favør, og han tog de næste 5 partier og sikrede sig sin velfortjente ITF-titel.

Og blot en time efter kampen var de to singlefinalister igen på banen. Denne gang på samme side af nettet, hvor de i turneringens doublefinale var oppe imod kineserne Ey Cong Mo & Yu-Hsiang Su, som blev slået 7/6 6/3.

 

 

 

Forrige artikelCopenhagen TE: Anton L. Davidsen når til finalen i både single og double
Næste artikelWTA New Haven: Petra Kvitova i finalen for andet år i træk.
Avatar photo
Claus Holmen er 59 år, spiller motionisttennis, og er far til et par tennisglade knægte. Claus følger dansk tennis på nært hold – fra de laveste motionistrækker til toppen af eliten. Han rejser rundt og møder en masse tennisspillere, trænere og forældre i alle afkroge af det danske tennislandskab. For Claus rummer en hver sejr i hvilken som helst turnering lige så meget drama som en Wimbledon-finale.