Maxim Landa holdt sit indtog på ATP-ranglisten i Nicosia i november 2016. I denne uge kunne han føje endnu et point til ranglisten

Selvom Tennisavisen forsøger at følge nøje med, når Danske tennisspillere deltager i internationale turneringer, er det ikke altid hver eneste turnering, der får særskilt omtale.

Der er dog en god anledning til at omtale $15.000 turneringen Kiseljak Open 2017 i Bosnia/Herzegovina, hvor 21-årige Maxim Landa netop har optjent yderligere et point til ATP-ranglisten, hvor han optjente sit første – og hidtil eneste – point i november 2016 i Nicosia.

ITF Nicosia: Første ATP-point til Maxim – Hannestad også videre

Maxim opnåede sit 2. point, da han i 1. runde af hovedturneringen vandt 6-1, 3-6, 6-2 over Grega Boh (SLO), der ligeledes har et enkelt point på ranglisten.

Boh havde ligesom Maxim været med i kvalifikationen, hvor Sloveneren dog tabte i kvalfinalen, men han kom alligevel med som Lucky Loser.
Maxim indledte kvalifikationen med at uddele “briller” (6-0, 6-0) til en lokal spiller Azur Mujezinovic (BIH), og i kvalfinalen vandt han med nød og næppe 7-6(6), 5-7, 6-3 over Antun Vidak (CRO).

I 2. runde af hovedturneringen mødte Maxim 5. seedede David Pichler (AUT), der er no. 478 på ranglisten.
Opgaven blev ikke nemmere, da Maxim blev skadet og havde svært ved at bevæge sig i kampen, som den Østrigske favorit vandt sikkert 6-1, 6-3.

I næste uge deltager Maxim i en turnering i Istanbul og derefter i Hamburg.
Efter hjemkomsten til Danmark har han givet tilsagn om at berette til Tennisavisen om tilværelsen på ITF-touren, hvor han i et par turneringer i Tyrkiet i april nåede frem til kvalfinalen uden dog at slippe videre til hovedturneringen.
Forinden deltog han i to turneringer i Heraklion i Grækenland, hvor han heller ikke slap videre fra kvalifikationen.