Hannah Viller Møller er klar til hovedturnering i optakt til Australian Open

16-årige Hannah Viller Møller befinder sig for tiden “down under” i Australian, hvor hun på Acceptance listen til juniorernes udgave af Grand Slam turneringen Australian Open efter tilmeldingsfristen 12. december længe var placeret på Alternate listen flere pladser under cuttet for, hvem der kan deltage i kvalifikationen.

Erfaringsmæssigt er der dog altid mange spillere, der efterfølgende trækker deres tilmelding tilbage, hvilket for Australian Open var muligt frem til “withdrawal deadline” 9. januar, og allerede flere dage forinden var det klart, at Hannah er blandt deltagerne, og hun er no. 19 blandt de 26 deltagere i kvalifikationen.

De fleste af deltagerne ved Australian Open benytter desuden anledningen til at deltage i Grade 1 turneringen AGL Loy Yang Traralgon Junior International, som afvikles i Traralgon ugen forinden, og også i den turnering var Hannah sikkert inde i kvalifikationen som no. 11 på listen.

Hannah er af sted på egen hånd, men hun bor under opholdet privat hos en tennis-familie, og hun får desuden støtte af Christoffer Madsen, som er velkendt i danske tenniskredse og nu bor i Melbourne.

Hannah har fået en god start i Traralgon, hvor hun torsdag vandt 1. kvalrunde 6-2, 6-2 over 15-årige Dakota Fordham (USA), der er no. 208 på ITFs rangliste, hvor Hannah er no. 141 og derfor seedet 13 i kvalifikationen.

Fredag mødte Hannah i kvalfinalen 17-årige no. 251 Joanne Zuger (SUI), der havde sendt 5. seedede no. 111 Rina Saigo (JPN) ud i 1. kvalrunde, og med de overbevisende cifre 6-3 6-2 sikrede Hannah sig videre til selve hovedturneringen, hvor hun lørdag ved 04-tiden dansk tid i 1. runde (R64) møder 15-årige no. 35 Alina Charaeva (RUS).

I turneringen deltager desuden 16-årige no. 46 Oona Orpana (FIN), der møder 11. seedede no. 24 Yuki Naito (JPN).
Desuden deltager super-talentet 13-årige Cori Gauff (USA), der sidste år var den hidtil yngste finalist nogensinde ved US Open.

Forrige artikelDagens kampe lørdag 13. januar: Wozniackis 1. runde modstander “on fire” i Hobart
Næste artikelITF Junior Abu Dhabi: Holger vinder double titel og når semi i single
Avatar photo
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.