KBs ukrainer Eric Vanshelboim har netop været 3 uger i Sri Lanka, hvor han den første uge vandt single-rækken og i den sidste uge vandt han både titlen i single og double

16-årige Eric Vanshelboim er ganske vist ukrainer, men han er opvokset i Danmark, hvor han har spillet tennis i KB, og derfor er det naturligt for Tennisavisen at følge med i, hvordan han klarer sig, når han deltager i internationale turneringer.

De seneste 3 uger har Eric været i Sri Lanka sammen med den tidligere KB-træner Rune Thomsen, som altid har været flink til at berette om kampene, når han har ledsaget spillere til forskellige turneringer.

Opmærksomme læsere af Tennisavisen har formentlig allerede bemærket, at man har kunnet følge med i resultaterne fra Sri Lanka, hvis man studerer den daglige udgave af “Dagens kampe”, hvor det tilstræbes at nævne alle resultater fra danske spillere, når de deltager i internationale turneringer, og da Eric betragtes som en af “vore egne”, er det naturligt også at nævne disse.

Efter den sidste af de 3 turneringer på Sri Lanka må det dog være på sin plads at lave en særskilt artikel om Erics bedrifter i disse turneringer, som alle er afviklet i Colombo, og alle 3 turneringer er i Grade 5 kategorien og benævnes som “ITF Junior Circuit” med tilføjelsen ” – Week 1″, 2 og 3.

Den første uge var præget af en masse udsættelser som følge af regn, og derfor var det kun nogle af kampene i første kamp, der blev spillet som “normale” sæt til 6, heriblandt Erics kamp i 1. runde, som alligevel blev en kort kamp, da Eric vandt 6-0, 6-2 over Kun Liu (TPE).

For at indhente forsinkelserne blev kampene i resten af turneringen spillet til 4 vundne partier, dog med mindst 2 overskydende partier eller tiebreak ved 4-4, hvilket Eric fik brug for i både 1/8-finalen, hvor han vandt 5-3, 4-1 over Vibuda Wijebandara (SRI), og kvartfinalen, hvor det blev 5-4(2), 4-1 over 6. seedede Justin Oeni (SGP).

Eric, der var seedet 3 i turneringen, vandt derefter sikkert 4-1, 4-1 i semifinalen over Wenmao Li (CHN), og i finalen sikrede Eric sig sin første ITF-titel, da han vandt 4-2, 4-2 over 5. seedede Piyush Surenda Salekar (IND).

På billedet herover ses de to finalister med det synlige bevis for dette resultat.

I den 2. uges udgave af turneringen blev det kun til en enkelt kamp, idet Eric, der var seedet 4, i 1. runde tabte 4-6, 5-7 til Madhwin Kamath (IND), som derefter fortsatte sejrsrækken og vandt titlen.

Eric fik dog spillet en enkelt kamp mere, da han denne gang stillede op i double, hvor han var seedet 2 sammen med Pawin Jirapoomdaje (THA).
De mødte i 1. runde Kai-Hsun Chen/Chieh Cheng (TPE), men der blev kun spillet 2 partier, da thailænderne trak sig ved stillingen 1-1.
I de første runder af double blev kun spillet til 4 vundne partier, og i kvartfinalen tabte Eric og hans makker 4-2, 1-4, [8-10] til Tejasvi R. Mehra/Sandeep VM (IND).

Fuldt udbytte til Eric Vanshelboim i uge 3

Den 3. udgave af turneringen blev et sandt triumftog for Eric, idet han både vandt titlen i single og double, og denne gang blev alle kampe spillet med “normale” cifre, som i single-rækken i alle kampe betød sikre 2-sæts sejre til Eric, der ligesom i første uge var seeded 3.

Denne sejrsrække illustrerer Eric’s dominans i kampene:
R32: Jagtar Arora (IND) 6-1, 6-0
R16: Ming-Chieh Chiu (TPE) 6-3, 6-0
Kvartfinale: Guangxian Lin (TPE) 6-1, 6-1
Semifinale: Arjun Channathimmiah Honnappa (IND) 6-3, 6-1
Finale: 8. seedede Avindra Perera (SRI) 6-4, 6-2

Eric spillede double sammen med Chun Jui Kung (TPE), der i single var sendt ud efter 3 sæt i 2. runde af Piyush Surendra Salekar, der var Eric’s finale-modstander i den første uge.

I 1. runde i doublen mod Avindra Perera/Kavisha Ratnayake (SR) skulle de bruge 1. sæt til at få spillet til at fungere optimalt, hvorefter de havde kontrol over resten af kampen, som blev vundet 7-5, 6-0.

I kvartfinalen mødte de 1. seedede Phuong Van Nguyen/Huynh Thinh (VIE), som de efter en jævnbyrdig affære besejrede 6-3, 2-6, [10-8].
I semifinalen mødte de Kai-Hsun Chen/Kun Liu (TPE), som blev besejret 6-2, 6-4.

Også i finalen blev det sejr i 2 sæt, da de vandt 6-3, 7-5 over 2. seedede Arjun Channathimmiah Honnappa/srivatsa Ratakonda (IND).
Rune Thomsen har fremsendt dette billede efter double-triumfen.

Eric Vanshelboim
Foto: Rune Thomsen
Forrige artikelDagens kampe torsdag 28. september: Ostapenko mod no. 1 Muguruza – Zvonareva comeback?
Næste artikelDagens kampe fredag 29. september: Sakkari i semifinale slipper for kval i Beijing
Avatar photo
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.