Patrick Kristensen er eneste danske deltager i hovedturneringen i Kramfors, hvor han indledte med sejr over "Lucky Loser". Til gengæld "bad luck" for Thomas Støttrup, som tabte i kvalifikationen

Flere af de spillere, som ofte deltager i ITF turneringer – både hos juniorerne og seniorerne, er i denne uge tilmeldt DM inde i Odense, hvilket begrænser antallet af danske spillere, som Tennisavisen kan berette om i sådanne turneringer i denne uge.

En undtagelse er Patrick Kristensen, som deltager i Grade 4 ITF Juniorturneringen ITF High Coast Junior World Ranking Tournament 2015  i Kramfors, Sverige, hvor han mandag sikrede sig 10 point til ranglisten, da han i 1. runde vandt 7-5, 6-3 over Johan Garpered (SWE), der trods nederlag i kvalfinalen kom i hovedturneringen som Lucky Loser.

Patricks modstander i 1/8-finalen findes tirsdag i kampen mellem (WC) Roscoe Bellamy (USA) og 6. seedede (698) Jesper Akerlund (SWE).

Patrick skal også i kamp tirsdag, hvor han spiller double sammen med Oskar Johnsson (SWE), og de møder i 1. runde det svenske par Johan Garpered/Emil Pettersson (SWE).

Thomas Støttrup tabte i kvalifikationen

Nikolaj Katic var oprindelig tilmeldt turneringen, men på grund af sammenfald med DM deltager han ikke alligevel.

Patricks klubkammerat i Skovbakken, Thomas Støttrup var på grund af sin rangering anført som 11. “alternate” på acceptance-listen.
Som følge af frafald lykkedes det alligevel for Thomas at komme med i kvalifikationen, hvor han tabte 3-6, 0-6 til Jakob Arvidsson Ehn (SWE).

Det er første gang Thomas prøver kræfter i en ITF turnering i udlandet. Ved Copenhagen Wintercup i KB for et par uger siden blev det til en enkelt sejr i 1. runde af kvalifikationen.
Sidste sommer fik Thomas en enkelt kamp i en Grade 4 turnering i Odense og ugen efter i Grade 5 turneringen i Aarhus.

Thomas er no. 3 på den danske U16 rangliste efter Patrick og Philip Hjorth, som alle 3 er årgang 1999.

 

Forrige artikelDM Inde: Næppe overraskelser i damesingle
Næste artikelDM Inde: Åbent opgør i herresingle
Avatar photo
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.