Olga Helmi har "knækket koden" til sejr på Women's Pro Circuit, hvor hun lørdag for første gang i karrieren spiller finale

Da 18-årige Olga Helmi for første gang formåede at spille sig videre fra 1/8-finalen i en $15.000 turnering, blev det startskuddet til en stime af sejre, som lørdag kulminerer med en plads i finalen ved III TORNEO INTERNACIONAL CIUDAD DE DON BENITO i Spanien.

ITF Don Benito: Olga Helmi mod sit bedste resultat på Pro Tour’en

I kvartfinalen mødte Olga den 18-årige Nuria Brancaccio (ITA), der ligesom Olga er i gang med den sidste sæson som junior, og de har begge valgt primært at koncentrere sig om Women’s Pro Circuit tour’en, hvor det er lykkedes for dem begge at optjene de fornødne antal point, så de kan optræde på WTA-ranglisten, hvor Olga foreløbig har optjent 5 point.

Efter en jævnbyrdig kamp mellem de to 18-årige tog Olga endnu et skridt op ad ranglisten, da hun i kvartfinalen vandt 5-7, 6-3, 6-3, hvilket gav yderligere vind i sejlene inden fredagens semifinale, hvor Olga fortsatte med en endnu mere overbevisende sejr 6-4, 6-2 over 25-årige Olga Parres Azcoitia (ESP), hvilket sikrer mindst 7 point yderligere til ranglisten.

Dermed er Olga klar til finalen lørdag kl. 1845, hvor hun møder 6. seedede Maria Jose Luque Moreno (ESP), som for præcis et år siden var i finalen i samme turnering, hvor hun tabte 1-6, 2-6 til Lisa Sabino (SUI).

Olga har tidligere spillet mod spanieren en enkelt gang i double i oktober 2017, hvor Olga var med til at vinde 13-11 i match-tidbreak.

Uanset udfaldet af finalen kan Olga formentlig se tilbage på turneringen som et karrierehøjdepunkt, der kan bane vejen for endnu flere finaler og titler.