Olga Helmi er med to sejre og en kvartfinale på vej mod sit hidtil bedste resultat på Women's Pro touren

Selvom Olga Helmi stadig er junior, har hun siden februar valgt at koncentrere sig om at forsøge at gøre sig gældende på Women’s Pro Circuit touren.
Et første skridt på vejen blev taget, da hun i slutningen af marts måned i forbindelse med sin 18-års fødselsdag fik sit navn på WTA-ranglisten, efter at hun med sejren over Varvara Kuznetsova (RUS) i Sharm El Sheikh havde opnået point i mindst 3 turneringer.

ITF Sharm El Sheikh: Olga Helmi slår Kuznetsova og gør indtog på WTA-ranglisten på sin 18-års fødselsdag

Siden Olga’s indtog på WTA-ranglisten har hun utrætteligt forsøgt at optjene yderligere point, så hun både kan etablere sig og avancere yderligere på ranglisten.
Det næste point blev optjent i maj måned ved en $15.000 turnering i Karlskrona, hvor Olga i 1. runde vandt 6-7(2), 6-3, 7-6(1) over 26-årige Anette Munozova (SWE), der nu er no. 832 på ranglisten.
Olga kunne dog ikke stille meget op, da hun i 2. runde mødte 1. seedede Lisa Matviyenko (UKR).

For en måned siden blev opnået endnu et point ved en $15.000 turnering i Amarante i Portugal, efter at Olga både havde vundet 2 kval-kampe og derefter 6-3, 6-2 i 1. runde mod 25-årige no. 675 Maria Joao Koehler (POR).

I flere af de øvrige turneringer er det enten ikke lykkedes for Olga at slippe igennem kvalifikationen, eller hun er blevet besejret inden 1/8-finalen, som i 15K turneringer er adgangsbilletten til rangliste-point, og derved er den samlede point-høst indtil videre 5 point, hvoraf det ene er tæt på udløbsdatoen i slutningen af juli.

Til gengæld kan Olga efter denne uges $15.000 turnering III TORNEO INTERNACIONAL CIUDAD DE DON BENITO (ESP), der spilles på “Carpet” underlag, sætte mindst 2 nye point ind på kontoen, idet Olga for første gang har spillet sig videre til kvartfinalen på Women’s Pro Circuit touren.

Tirsdag vandt Olga en sikker sejr på 6-3, 6-0 i 1. runde mod 17-årige Marta Gonzalez Ballbe (ESP), som forinden blot havde afgivet et enkelt parti i to kvalkampe, og onsdag vandt Olga i 1/8-finalen 7-6(4), 6-1 over 19-årige 7. seedede no. 866 Angela Fita Boluda (ESP).

I kvartfinalen møder Olga torsdag kl. 1030 den jævnaldrende Nuria Brancaccio (ITA).