Karen Barbat opnåede i slutningen af oktober sin hidtil højeste rangering på WTA-ranglisten som no. 467.
Efterfølgende er hun faldet tilbage på ranglisten, da hun ikke har været i stand til at forsvare sidste års point ved titlen i Oslo og semifinale i Helsinki.

Karen har i de seneste måneder primært deltaget i $25.000 turneringer, hvor der er flere point på spil, men til gengælder er det selvsagt sværere at nå langt i turneringerne, hvor de seedede ofte er i top 2-300.

Siden en $25.000 turnering i Clermont-Ferrand i Frankrig i slutningen af september, hvor Karen vandt i 1. runde af hovedturneringen over no. 275 Nina Stojanovic (SRB), er det ikke lykkedes for Karen at nå længere end 1. runde i samme type turneringer, hvilket har medført at hun på den seneste rangliste er no. 564.

I denne uge gjorde Karen et nyt forsøg i AlSolaimaneyah F48 Womens’s $25.000 i Cairo, Egypten, hvor lodtrækningen ikke var speciel gunstig, idet hun onsdag i 1. runde mødte 4. seedede Dalila Jakupovic (SLO), der er no. 231 på ranglisten, og efter knap halvanden time sluttede turneringen for Karen, der tabte med de overbevisende cifre 3-6, 0-6.

Studerer man statistikken for 2. sæt kan det konstateres, at sloveneren var væsentlig mere effektiv på de afgørende bolde, da det fremgår at begge havde 5 break-muligheder i sættet.
Da Karen ikke fik konverteret en eneste af sine muligheder og sloveneren udnyttede 3 af sine muligheder, blev det logiske resultat at Karen måtte indkassere et æg.

Statistikken fortæller således, at Karen trods resultatet på ingen måde har været totalt overmatchet, men det viser formentlig samtidig, at de højere rangerede spillere generelt er bedst i afgørende situationer.